پنج‌شنبه 8 آذر 1403

پرونده واقعی "جیسون رضاییان" منتشر می‌شود / نقویان: عده‌ای هنرمندان را به دفتر سینمایی‌شان راه نمی‌دهند!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
پرونده واقعی "جیسون رضاییان" منتشر می‌شود / نقویان: عده‌ای هنرمندان را به دفتر سینمایی‌شان راه نمی‌دهند!

مهدی نقویان مدیرعامل موسسه شهید آوینی از انتشار پرونده واقعی جیسون رضاییان براساس خاطرات بازجوی او در یک کتاب خبر داد. او هم‌چنین جزئیات سریال‌های جدید این موسسه را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، مهدی نقویان مدیرعامل مؤسسه اندیشه شهید آوینی در نشست خبری با حضور اهالی رسانه درباره جدیدترین تولیدات این مجموعه در حوزه‌های مختلف صحبت کرد.

وی با اشاره به تولیدات این مؤسسه در حوزه سریال‌سازی از تولید 8 سریال جدید خبر داد که یکی از این سریال‌ها گاندو3 است.

مدیرعامل مؤسسه اندیشه شهید آوینی درباره ساخت فصل سوم گاندو گفت: با توجه به استقبال خوب مخاطبان از این سریال، فصل سوم آن نیز ساخته می‌شود. سال گذشته به‌دلیل کرونا تولیدات کمی داشتیم اما امسال دو فیلم سینمایی با همکاری بنیاد فارابی و 8 سریال در حال تولید داریم.

وی درباره جزئیات ساخت فصل سوم گاندو گفت: اکنون فیلمنامه این سریال در حال نگارش است و تولید آن حتماً امسال کلید خواهد خورد. به‌خلاف ادعایی که در دولت قبل می‌شد که می‌گفتند "این سریال جناحی است."، در دولت جدید هم آن را می‌سازیم. پایه‌گذار اصلی گاندو را همین هنرمندانی که پای آن آمدند می‌دانیم

نقویان به سریال‌های دیگری که در این موسسه ساخته می‌شود، اشاره کرد و گفت: نام سریال دیگر محرمانه است. موضوع این سریال تولید واکسن کرونا و توجه به مشاغل دانش بنیان است. البته ژانر این سریال امنیتی و جاسوسی است و کمتر در تلویزیون به آن پرداخته شده است. این سریال به کارگردانی محمود معظمی و تهیه‌کنندگی رامین موسوی ملکی خواهد بود و بعد از تعطیلات 14 و 15 خرداد وارد تولید می‌شود.

مدیرعامل موسسه اندیشه شهید آوینی از ساخت سریالی درباره شهید سلیمانی خبر داد و گفت: مینی سریال «ترور» مجموعه دیگری است که در موسسه ساخته می‌شود. این سریال درباره یکی از ترورهای ناموفق شهید سلیمانی است. این سریال به تهیه‌کنندگی حامد عنقا و کارگردانی یکی از کارگردانان مشهور کشور ساخته می‌شود. این مینی سریال از نظر کیفیت با تولیدات معمول تلویزیون تفاوت‌های زیادی دارد. هم‌چنین سریال دیگری به نام «سرباز کوچک امام» را در دست تولید داریم. این سریال داستان زندگی مهدی طهانیان، فردی است که به اسارات رژیم عراق درمی‌آید و همان مصاحبه معروف با یک زن خبرنگار داشته و از حجاب و عفاف سخن می‌گوید. این سریال به نویسندگی و کارگردانی محمدباقر مفیدی کیا ساخته خواهد شد.

نقویان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این سریال‌ها از کدام شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود، گفت: ما خود را بازوی تلویزیون می‌دانیم و کارهایی که انجام می‌دهیم با حمایت تلویزیون ساخته می‌شود. البته از آنجا که سری‌های قبلی گاندو از شبکه سه پخش شده است، فصل سوم نیز از همین شبکه پخش خواهد شد.

مدیرعامل موسسه اندیشه شهید آوینی از تولید 4 سریال دیگر خبر داد و گفت: «شب دیجور» سریال دیگر موسسه در حوزه آسیب‌های اجتماعی فضای مجازی است که محمدرضا گوهری نویسنده آن است. هم‌چنین اثر سریالی دیگر با اسم اولیه شهید لاجوردی داریم که به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه‌کنندگی حبیب والی نژاد ساخته خواهد شد. این سریال در مرحله نگارش است. علاوه براین، در حال تولید سریال «رویان» هستیم که مرحوم آشتیانی راه‌اندازی اولیه آن را بر عهده داشته است. یکی از دستاوردهای رویان راه‌اندازی توریسم پزشکی است و سریال رویان نیز بر این اساس همین موضوع پیش می‌رود.

باید بگویم «سپنتا» نیز سریال دیگری است که در موسسه ساخته خواهد شد؛ سپنتا نام یک اردوگاه اسرای عراقی در خوزستان بوده است و به دلیل برخورد خوبی که با آنها می‌شده است به رزمنده‌های ایرانی می‌پیوسته‌اند. مهدی غفوری سرپرست نویسندگان این سریال است و فرزاد هوشیار تهیه کننده آن است.

نقویان از تولید 2 فیلم سینمایی خبر داد و گفت: با حمایت فارابی، امسال دو سینمایی هم تولید می‌کنیم؛ اولی «44 روز» نام دارد که در مرحله انعقاد قرارداد قرار دارد و دیگری «جنگ ارزی» نام دارد. این سریال درباره ارز ترجیحی و اتفاقاتی است که پس از اختصاص آن به کالاهای اساسی رخ داد. فیلم‌نامه این سریال در مرحله نگارش است و قصد داریم آن را به جشنواره فیلم فجر امسال برسانیم. فیلم سینمایی 44 روز با محوریت کتابی با همین نام ساخته خواهد شد و درباره یک عکاس آمریکایی است که 44 روز قبل از انقلاب وارد ایران می‌شود و روایت خود را از اتفاقات داخل کشور بیان می‌کند.

وی درباره تولیدات مستند موسسه اندیشه شهید آوینی گفت: در چند سال گذشته در حوزه‌های انقلاب، تاریخ پهلوی، تمدن غرب، سبک زندگی تولیدات زیادی داشته‌ایم. یکی دیگر از آثار «صندلی من» نام داشت که در زمان انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پخش شد. در این مستند، تیم تولید به 31 استان کشور می‌روند و از آنان می‌پرسند که رئیس‌جمهور و رئیس مجلس باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد. در حوزه تاریخ پهلوی نیز مستند «کابوس نیمه شب» را داشتیم. علاوه براین، مستند دو قسمتی درباره تختی داریم که زوایای مختلف مرگ تختی را بررسی می‌کند. این مجموعه توسط جواد خیابانی تولید شده است.

مجموعه دیگری که تولید شد، «جنتلمن‌ها» نام دارد که تاریخچه روابط ایران و اروپا را مورد بررسی قرار می‌داد. مردم ما همیشه اروپایی‌ها را جدای از آمریکا می‌دانند. مجموعه‌ای هم که اکنون در حال تولید داریم با عنوان «کار کار انگلیسی هاست» است.

پرونده واقعی جیسون رضاییان منتشر می‌شود

مدیرعامل مؤسسه آوینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: قصد داریم بازی گاندو را برای نوجوانان بسازیم؛ البته چون زمان فنی آن معلوم نیست نمی‌توان قول داد که تا چه زمانی آماده می‌شود، اما با چند تیم بازی ساز در حال برآورد قیمت هستیم و می‌خواهیم کیفیت آن در حدی باشد که مخاطب آن را بپذیرد. انیمیشن گاندو تولید دیگری است که ویژه کودکان انجام خواهد شد. در سریال "گاندو" محمد قهرمان بود و در اینجا هم همین است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سایت موسسه شهید آوینی گفت: ما دو سایت داریم اولی «آوینی دات کام» است که از نظر فنی زیرساخت‌های آن عوض شده است و حالا با ظاهر و محتوای جدید قابل دسترسی است. سایت مؤسسه هم با نام «شهید آوینی دات آی آر» از امروز رونمایی می‌شود.

کتابی از فصل اول گاندو امسال چاپ می‌شود که خاطرات و پرونده واقعی گاندو در این کتاب بیان می‌شود و شاید شبهاتی که درباره اتفاقات سریال داشت در این کتاب اسناد و مدارکش می‌آید که براساس خاطرات بازجوی جیسون رضائیان است.

وی در پاسخ به سوالی درباره برخی انتقادات مبنی بر اینکه «گاندو» شعارزده بود گفت: اید گاندو 2 که از مجموعه پرونده‌های مختلف بود، باعث این انتقاد شد ولی در فصل یک صرفاً پرونده جیسون رضائیان را داشتیم. البته طبق آمارها فصل دوم این سریال از فصل اول هم پربیننده‌تر بود. ما هر نکته منفی و نقدها را با آغوش باز می‌پذیریم و برای مجموعه‌های بعدی حتماً لحاظ می‌کنیم.

هنرمندان را تهدید نکنید! 

نقویان در بخش مهمی از صحبت‌های خود درباره برخی کارشکنی‌ها پیرامون حضور هنرمندان در آثاری نظیر گاندو گفت: سخت‌ترین کار ممکن در کار امنیتی همیاری و همکاری جامعه هنری است. شما ببینید چقدر از تولیدات هالیوود در این ژانر است. اما در همین فضا عده‌ای هنرمندان ما را تهدید می‌کنند یا در دفتر سینمایی راهشان نمی‌دهند. ما درخواست مان این است که اگر فیلم از نظر تکنیکی مشکل دارد نقدش کنند اما اینگونه رفتار نشود. ما را نقد کنید و مثلاً بگویید چرا پول بیت‌المال را خرج فلان سریال کرده‌اید؟ جامعه رسانه‌ای همراه ماست اما جامعه هنری یک ترس کاذب دارد. در کن هم دیدیم یک رقابت کاذب شکل گرفت که انگار هرچه خود را به سبک زندگی غربی نزدیکتر نشان دهند بهتر است.

نقویان با اشاره به امضای تعدادی از هنرمندان پای یک بیانیه پیرامون اتفاقات اخیر گفت: از بین هنرمندانی که این بیانیه را امضا کرده بودند، تعدادی قرار بود با ما همکاری کنند. احساس کردم در این مقطع نباید با آنها همکاری کنیم. این بیانیه‌ها ناامیدی را بیشتر می‌کند، با آنان تماس گرفتیم و گفتیم به خاطر این حرکت مجبوریم همکاری نکنیم و بعد دیدم یکی از این هنرمندان گفته بود که از امضا انصراف داده است او گفت فکر نمی‌کرده چنین بیانیه‌ای باشد و انصراف داده بود.

وی اضافه کرد: معتقدم اگر نظام یک گام برمی‌دارد و جلو می‌آید هنرمند هم باید جلو بیاید اما انگار آنها دو گام عقب می‌روند درحالیکه این رابطه دو طرفه است.

نقویان بیان داشت: امیدوارم با تغییر و تحولات اخیر در تلویزیون شاهد اتفاقات خوب باشیم. آقای جبلی می‌گفت که هر سریال باید یک بار از دوش نظام بردارد؛ سخن درستی هم می‌گوید. نباید از ساخت سریال یا اثری که پشتش پیام است، بترسیم.

منبع: تسنیم