چهارشنبه 1 مرداد 1404

پسر بایدن: نتانیاهو هیولاست نه نخست‌وزیر / او 22 سال است می‌گوید ایران در آستانه سلاح هسته‌ای است

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
پسر بایدن: نتانیاهو هیولاست نه نخست‌وزیر / او 22 سال است می‌گوید ایران در آستانه سلاح هسته‌ای است

هانتر بایدن، نتانیاهو را «هیولا» خواند و گفت که به عقیده او سیاست‌های نتانیاهو در مورد ایران با انگیزه دور ماندن از زندان، در بحبوحه محاکمه کیفری صورت گرفته است.

هانتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا، در مصاحبه‌ای با مجموعه اینترنتی «کانال 5 با اندرو کالاگان» گفت: نتانیاهو 22 سال است که می گوید ایران در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای است؟... و هر بار اشتباه کرده است. او همان چوپانی دروغگویی است که هر روز فریاد می‌زند گرگ.

هانتر بایدن با تاکید براینکه نتانیاهو از تهدید ایران به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده کرده، به تداوم هشدارهای نتانیاهو اشاره کرد و گفت که نتانیاهو از سال 1996 در مورد سلاح هسته‌ای بالقوه ایران هشدار داده است.

هانتر بایدن سیاست‌های نتانیاهو در مورد ایران را با انگیزه تمایل به دور ماندن از زندان، در بحبوحه محاکمه کیفری دانست.

او همچنین با انتقاد از ترقی‌خواهانی که از پدرش به خاطر عدم تسلط بیشتر بر اسرائیل در طول جنگ غزه انتقاد می‌کردند خاطرنشان کرد که جو بایدن بمب‌های سنگرشکن را از اسرائیل دریغ کرد و در آغاز جنگ، تل آویو را متقاعد کرده بود که اجازه ورود کمک به غزه را بدهد.

او گفت: آن منتقدان الان کجا هستند؟... بین زمان تحلیف ترامپ تا امروز، تعداد بیشتری از مردم در غزه جان خود را از دست داده‌اند تا هر زمان دیگری بین 7 اکتبر و زمانی که پدرم دفتر ریاست جمهوری را ترک کرد.»

بایدن جوان گفت: ترامپ به نتانیاهو دست باز داده تا «هر آنچه از غزه باقی مانده را بمباران کند و آن را به زمین گلف تبدیل کند» - ظاهراً اشاره‌ای به طرح رئیس جمهور ایالات متحده برای تبدیل غزه به «ریویرای خاورمیانه» است.

او ایده بمباران غزه برای تسلیم شدن را غیرقابل اجرا توصیف کرد و اظهار داشت: «بمباران لعنتی و نابودی هر آنچه از غزه باقی مانده و تبدیل آن به زمین گلف، همانطور که دونالد ترامپ گفت، جواب نمی‌دهد.»

او تاکید کرد که یهودیان در سطح جهانی به دلیل اقدامات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، امنیت کمتری دارند.

بایدن پسر با پرداختن به واکنش‌های جهانی علیه یهودیان، که آن را به رهبری نتانیاهو مرتبط دانست گفت: «آنچه اتفاق می‌افتد این است که یهودیان در سطح جهانی با اعمال وحشتناک بنیامین نتانیاهو یکی دانسته می‌شوند.»

او گفت: «مردم همه یهودیان را با اقدامات نتانیاهو مرتبط می‌دانند و این یک مشکل است.» او تأکید کرد که بسیاری از یهودیان، به ویژه یهودیان خارج از اسرائیل، از رویکرد نتانیاهو حمایت نمی‌کنند، اما با این وجود هدف قرار می‌گیرند.

بایدن همچنین تلویحاً گفت که اسرائیل، یا به طور خاص نتانیاهو، قبل از این رویداد، اطلاعاتی در مورد عملیات 7 اکتبر حماس داشت. او با زیر سوال بردن عدم اقدام بر اساس اطلاعات، پرسید: «اگر موساد طرح‌های دفاعی برای حمله 7 اکتبر را یک سال قبل از وقوع آن داشت، چرا آماده نبودند؟ چرا 7 تا 12 ساعت در بخش جنوبی اسرائیل، جایی که حملات رخ داد، سرباز نداشتند؟»

بایدن از واکنش نظامی اسرائیل به عملیات طوفان الاقصی حماس انتقاد کرد و استدلال کرد که بمباران غزه فقط خشونت را تداوم می‌بخشد. او گفت: «مهم نیست چه اتفاقی بیفتد، مگر اینکه به معنای واقعی کلمه تک تک افرادی را که اکنون در غزه زندگی می‌کنند، بکشید، آن وقت نسل به نسل افرادی خواهید داشت که به طور موجه اسرائیل و ایالات متحده را آزار خواهند داد.»

بایدن همچنین از نتانیاهو به دلیل اولویت ندادن به آزادی اسیران انتقاد کرد و گفت: «او حتی یک کلمه هم در مورد اینکه چند نفر هنوز اسیر هستند، نمی گوید و از مذاکره برای آنها امتناع می‌کند.»

او به تمرکز نتانیاهو بر مسائل شخصی، مانند عروسی لغو شده پسرش، به جای پرداختن به وضعیت اسیران اشاره کرد و گفت: «او در مورد عروسی لغو شده پسرش صحبت می‌کند، اما کلمه‌ای در مورد اسیران نمی‌گوید. او یک هیولا است.»

او با این توضیح که انتقاداتش علیه نتانیاهو است و نه دولت اسرائیل تاکید کرد: من از اسرائیل حمایت می‌کنم. و من قطعاً از همسر یهودی و پسر یهودی‌ام حمایت می‌کنم. اما چگونه می‌توانیم در مورد آن صحبت کنیم بدون اینکه به همه توهین شود؟»

در مورد مسئله اخراج دسته جمعی فلسطینی‌ها، بایدن این ایده را رد کرد و آن را غیرواقعی خواند و اظهار داشت: «هیچ شریک منطقه‌ای وجود ندارد که بتواند اخراج دسته جمعی فلسطینی‌ها را مدیریت کند - مصر، اردن، سوریه، هیچ‌کدام از آنها این جمعیت را نمی‌پذیرند.»

بایدن سپس لبنان را به عنوان نمونه‌ای از اینکه چرا آواره کردن پناهندگان فلسطینی عواقب بلندمدتی خواهد داشت، ذکر کرد و گفت: «تجربه لبنان با پناهندگان فلسطینی این کشور را کاملاً بی‌ثبات کرد. پناهندگان فلسطینی در بیروت مستقر شدند و بیروت هرگز مثل قبل نشد. لبنان هرگز مثل قبل نشد.»

او افزود: «شما با این وضعیت مواجه هستید که همه می‌خواهند از فلسطینی‌ها محافظت کنند، اما هیچ‌کس نمی‌خواهد فلسطینی‌ها را بگیرد.»

با وجود انتقاداتش، بایدن بار دیگر حمایت خود را از راه‌حل دو دولتی اعلام کرد و گفت: «من به حق موجودیت کشور فلسطین اعتقاد راسخ دارم. راه‌حل دو دولتی تنها مسیر واقع‌بینانه پیش رو است.»

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.