یک‌شنبه 4 آذر 1403

پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند

خوش‌گذرانی های فرح پهلوی در یزد با سفرهای پر برکت مسئولان جمهوری اسلامی ایران نه تنها قابل مقایسه نیست بلکه با بی اقبالی مردم می توان دریافت رژیم پهلوی منحوس ترین حکومت نزد ایرانی‌ها بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، برای نسل امروز هر چه تصویر از سال های ابتدایی انقلاب اسلامی هم پخش شود شاید رسیدن به درک اینکه مردم برای چه قیام کردند و برای چه مقابل رژیم ستمکار پهلوی ایستادند سخت باشد.

شاید با نگاه تطبیقی بین سفرهای مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران با سفرهایی که قبل از انقلاب توسط سران حکومت پهلوی انجام می شد، گوشه ای از تفاوت مردم داری و مردم سالاری بین حال و گذشته نمایان تر شود.

با قرار گرفتن در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فضای تلویزیون به سمت و سوی فضاهای انقلاب اسلامی می رود و با پخش سروده ها و تصاویر تظاهرات های آن زمان سعی می شود درون مایه انقلاب اسلامی به نسل امروز تبیین شود.

اما اینکه بتوان به صورت مصداقی به این موضوع پرداخت که چرا رژیم شاه برای مردم پذیرفتنی نبود و چگونه خاندان پهلوی خود را تافته جدابافته از مردم می دانستند بهتر بشود برای نسل امروزی تبیین کرد که انقلاب اسلامی آغاز مردم سالاری دینی حقیقی و حکومت اسلامی است.

یکی از توصیه های رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولت مردان و سران نظام جمهوری اسلامی این بوده که مظهر وفاق ملی باشند و در میان مردم باشند و با مردم صادقانه حرف بزنند، که این مهم در دولت های مختلف کم و بیش قابل ملاحظه است به ویزه در دولت سیزدهم که به جد در این زمینه پیشتاز بوده و اقبال عمومی و امید ودوباره را در دل مردم روشن کرده است.

*یزدی ها حماسه ساز در تاریخ انقلاب اسلامی

یزد و یزدی ها از ابتدای انقلاب اسلامی، جزو پیشروهای حرکت های انقلابی بودند و چه در صحنه مبارزه با طاغوت و جه در جنگ تحمیلی و چه در عصه های علم و دانش همیشه سنگر خود را حفظ کرده اند و با توجه به شرایط زمانی برای این انقلاب سنگ تمام گذاشته اند.

این مهم بارها در حساس ترین برهه های تاریخی انقلاب اسلامی به نمایش گذاشته شده است از حضور در راهپیمایی های حماسی انقلاب اسلامی گرفته تا مشارکت در انتخابات های مختلف.

بی شک یکی از مسائلی که بعد از انقلاب اسلامی مستحکم تر و مصمم تر شد پیوند بین مردم و مسئولان این کشور است که علیرغم وجود پاره ای از مشکلات اقتصادی، باز دل در گرو مسئولان این نظام دارند.

*شکوه همه سازی یزدی ها در استقبال از رهبر معظم انقلاب

این مسئله در استان یزد بارها در سفرهای مختلف مسئولان نظام تجلی پیدا کرده که سفر مقام معظم رهبری از برجسته ترین و شکوه مندترین صحنه های انقلابی این دیار را رقم زد، دوازدهم دی ماه سال 1386 که به عنوان برگ زرین پیوند مردم این دیار با ولایت تا ابد ماندگار است.

یا سفرهای رئیس جمهور در دوره های مختلف که این روزها با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تحرک میدانی شخص رئیس جمهور بیش از گذشته نمایان شده است و مردم با امیدواری و با آغوش باز رئیس جمهورشان را پذیرا هستند.

شاید کمتر از سفر سران حکومت پهلوی به یزد سخن به میان امده باشد گه یکی از آن ها سفر فرح پهلوی است.

برای دیدن شدن زوایای بیشتر این سفر و دستاورد های نداشته آن به سراغ یکی از پژوهش گران تاریخ انقلاب اسلامی رفتیم تا از مشاهدات خود از آن سفر برایمان بگوید.

سفر فرح پهلوی به یزد، به نام فقرا اما به کام خودش!

جواد بهبود زاده محقق تاریخ انقلاب اسلامی و نویسنده کتاب روزشمار انقلاب اسلامی در یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره سفر فرح پهلوی به یزد به دنبال سفرهای مربوط به بنیاد فرح بود که به بهانه کمک به فقرا انجام می شد اظهار کرد: بر خلاف اینکه گفته می شود فرح چند بار به یزد آمد اشتباه است و او فقط یک بار در سال 1350 وارد یزد شده است.

بهبوده زاده افزود: انچه که خودم از این سفر شاهد بودم در میدان شهید بهشتی فعلی که به میدان شاه معروف بود از ابتدای خیابان فرخی و خیابان امام خمینی که به خیابان پهلوی معروف بود تا استانداری سابق و نهایتا تا متل صفائیه را برای خودرو این زن فرش کرده بودند!

*محل سخنرانی فرح با زور هم پر نشد!

این محقق عنوان کرد: در فرودگاه یزد بر اساس مستندات و انچه روزنامه ها در ان زمان منتشر کرده اند مراسم استقبالی برگزار شده بود که بعد از دست بوسی نزدیکان و مریدان رده بالای خاندان پهلوی، مراسمی در ضلع شمالی میدان شهید بهشتی فعلی برگزار شد که فرح پهلوی در انجا صحبت کند.

وی تصریح کرد: در آن مراسم ابتدا زن شهردار رژیم پهلوی، بعد فرح پهلوی و استاندار وقت یزد در میان تعداد محدودی که با تعطیلی مدارس و آوردن دانش آموزان، پرستاران آن زمان و عده ای که موافق خاندان پهلوری بودند به سخنرانی پرداختند.

بهبودزاده با بیان اینکه اکثر مردم یزد متدین و پای بند به تبعیت از مراجع دینی بودند گفت: استقبال به قدری از فرح پهلوی در یزد پایین بود که این مراسم خیلی زود جمع شد و به برنامه های حاشیه ای و جنبی پرداخته شد مثلا فرح پهاوی را برای تست پشمک یزدی به یکی از بنگاه های معروف شیرینی سازی یزد بردند.

محقق انقلاب اسلامی در یزد اذعان کرد: بازدید از یک کتابخانه و متل صفائیه هم از دیگر برنامه های فرح پهلوی در یزد بود که البته در اهداف این بازدید ها هم حرف و حدیث های زیادی است که گاها قابل بازگویی نیست.

وی تاکید کرد: انچه در سفر فرح پهلوی به یزد روشن و مشخص بود عدم استقبال مردم مومن یزد از این سفر بود به گونه ای که خود و اطرافیشانشان را از حضور در این مراسم ها به طور جدی منع می کردند و علیرغم اینکه جایگاه سخنرانی فرح بسیار محدود و کوچک بود و دانش آموزان برخی مدارس را آورده بودند این جایگاه بسیار خالی ماند.

بهبود زاده ابراز کرد: سفر سران حکومت پهلوی به یزد حتی خود شاه هرگز قابل قیاس با حضور مردم در سفرهای استانی مسئولان نظام جمهوری اسلامی نیست و این شهر هرگز روز پرخاطره و تکرار نشدنی شخصیت مانند رهبر معظم انقلاب به یزد را فراموش نخواهد کرد، سفری پر خیر برکت که با حضور بی سابقه مردم در میدان بزرگ شهدای یزد برگزار شد.

*دعاهای مردم هم به نفع خاندان پهلوی مصادره می شد

وی با اشاره به برگزاری برخی مراسم ها در دوران پهلوی گفت: برخی وقایع در زمان پهلوی را برای زنده نگهداشتن و یا محبوبیت سازی کاذب شاه دست مایه برپایی مراسم ها قرار داده بودند مثل سالگرد حمله شمس آبادی به شاه که وی از ناحیه صورت زخمی شده بود را روز نیایش قرار داده بودند که در یزد این مراسمات بسیار سخیف و خفیف برگزار می شد.

این محقق انقلاب اسلامی دریزد اذعان کرد: گاها رژیم برخی مراسم ها را به نفع خود مصادره می کرد مثلا سال 54 در مراسمی در مسجد ملااسماعیل خطیب مراسم را که حاج آقای راشد یزدی بود مجبور می کنند دعای شاه بکند اما او برخلاف درخواست رژیمی ها، روشنگری هایی می کند که باعث تبعیدش به گلپایگان می شود.

*مردمی؛ تنها کسانی که در سفر فرح دیده نشدند

وی تاکید کرد: یه موضوعی که در سفر اشخاصی مانند فرح قابل توجه است اینکه بر خلاف ادعایی که می شد این ها به غیر از مرکز استان اصلی به مناطق محروم و روستاها توجهی نداشتند و کسانی به شخص فرح دسترسی داشتند که مریدان و جیره خواران این خاندان بودند و مردم معمولی و یا غیر مسئول هرگز اطراف اینها هم نمی توانستند پیدا شوند.

با نگاهی کوتاه به تفاوت ها در دو عصر پهلوی و انقلاب اسلامی، ناگفته مشخص می شود که مردم و کار برای مردم در راس همه امور قرار گرفته و آنچه خلاف واقع به نسل امروز منتقل شد مردم داری سردمداران حکومت ستمگر پهلوی است که در کنار همه شوآف ها خود را دست برتر ملت می دانستند.

تحقیر را نباید در مادری دید که برای کار فرزندش با رئیس جمهورش مستقیم حرف می زند و درخواست می دهد بلکه تحقیر زمانی است که یک نفر علیرغم همه مسیرهای رشد و تعالی یک انقلاب مردمی، حسرت روزهای علیحضرتی را بخورد.

انتهای پیام /

پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 2
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 3
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 4
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 5
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 6
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 7
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 8
پشمک خوری؛ اوج دستاورد سفر فرح پهلوی به یزد بود!/ یزدی‌ها برای ملکه تره هم خورد نکردند 9