یک‌شنبه 30 دی 1403

پشه آئدس در مازندران مشاهده شد / هشدارها را جدی بگیرید

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
پشه آئدس در مازندران مشاهده شد / هشدارها را جدی بگیرید

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه هایی به نام آئدس منتقل می‌شود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل می‌شود که هر کدام می‌توانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که، پشه آئدس در یکی از شهرهای غربی مازندران مشاهده شده است، گفت: در زمان حاضر ابتلا افراد به بیماری تب دنگی گزارش نشد.

فرهاد غلامی روز پنجشنبه افزود: تعدادی از بیماران در جنوب کشور که در کشورهای خلیج فارس سکونت داشتند به دلیل ابتلا به تب به ایران آمدند و متاسفانه تعدادی از این بیماران فوت شدند.

وی اضافه کرد: ابتلا به بیماری تب دنگی در ایران تاکنون گزارش نشده، اما پشه آئدس در برخی مناطق از جمله در گیلان همسایه غربی مازندران مشاهده شده است.

خبر مرتبط یک علامت مهم و دردناک تب دانگی؛ این 4 استان درگیر پشه خطرناک

کارشناس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت کنترل پشه آئدس به منظور مقابله با بیماری «تب دانگی»، درعین حال تب استخوان‌شکن را از علایم مهم این بیماری برشمرد و فعالیت نظام مراقبت حشره‌شناسی کشور برای صید این پشه را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه پشه تب دنگی در شهرستان رامسر نیز مشاهده شده است، ادامه داد: ابتلا افراد به بیماری تب دنگی در این منطقه و در استان تاکنون گزارش نشده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه برای مهار پشه آئدس مانند سم پاشی آغاز شده است، اما مردم نیز باید شیوه نامه‌های بهداشتی در این خصوص را رعایت کنند

غلامی گفت: مردم از حضور در کنار برکه‌های آب راکد، محل تجمع زباله‌ها یا دپوی لاستیک‌ها خودداری کنند.

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه هایی به نام آئدس منتقل می‌شود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل می‌شود که هر کدام می‌توانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.

خبر مرتبط آمار هولناک از مبتلایان بی علامت تب دانگی

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از ابتلای 400 میلیون نفر در سال به تب دانگی خبر داد و گفت: در حال حاضر 128 کشور درگیر این بیماری شده‌اند که نسبت به سال 1960 با درگیری 10 کشور، آمار چشمگیری است.

افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق می‌افتد، زیرا پشه های ناقل آن در این مناطق به راحتی می‌توانند رشد و تکثیر کنند.

همچنین، باران‌های زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف می‌تواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.

انسان ممکن است از طریق نیش پشه‌های حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او می‌شود و عفونت را آغاز می‌کند.

درمان تب دنگی به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد، و استفاده از آب و الکترولیت‌ها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد. در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.

برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشه‌ها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روش‌های حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباس‌های مناسب، و استفاده از پنجره‌ها و درها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامه‌های کنترل پشه‌ها و حذف محل‌های آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

پشه آئدس در مازندران مشاهده شد / هشدارها را جدی بگیرید 2
پشه آئدس در مازندران مشاهده شد / هشدارها را جدی بگیرید 3