پژوهشگر ترکیه ایی: تهدید هواپیمای مسافری یک امر تروریستی و غیرقابل باور است
ایرنا - آنکارا - اوکتای ییلدریم روزنامه نگار و محقق ترکیه ای اقدامات آمریکا در سطح منطقه و جهان را مانند یک سازمان تروریستی عنوان و تصریح کرد: تهدید هواپیمای مسافربری یک امر تروریستی و غیر قابل باور است.
ییلدریم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در آنکارا در تحلیل تهدید هواپیمای مسافری ایرانی از سوی جنگنده های آمریکایی بر فراز خاک سوریه گفت: فعالیت های هژمونی و برتری طلبی آمریکا در منطقه در گذشته نیز وجود داشته، ولی این فعالیت ها در حال حاضر بیش از آنکه در قالب فعالیت های یک دولت عادی انجام شود، به رفتارهای یک سازمان تروریستی تبدیل شده است.
وی به ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی نیز اشاره کرد، افزود: در ترور قاسم سلیمانی از سوی آمریکا ما این مساله (رفتارهای تروریستی) را به وضوح دیدیم، و این بار نیز در مساله تهدید هواپیمای مسافری ایرانی از سوی جنگنده های آمریکا عملکرد آن کشور به عنوان یک سازمان تروریستی را به وضوح می توان دید.
ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی نیز اشاره کرد، افزود: در ترور قاسم سلیمانی از سوی آمریکا ما این مساله (رفتارهای تروریستی) را به وضوح دیدیم، و این بار نیز در مساله تهدید هواپیمای مسافری ایرانی از سوی جنگنده های آمریکا عملکرد آن کشور به عنوان یک سازمان تروریستی را به وضوح می توان دید.
اوکتای ییلدریم گفت: کار غیرانسانی و تهدید یک هواپیمای مسافری که سرنشینانش غیرنظامی و انسان های معصوم بودند به خصوص در حریم هوایی یک کشور دیگر، تنها می تواند توسط یک دولت تروریست صورت بگیرد.
وی در ارزیابی چرایی این اقدام غیرانسانی گفت: آمریکا در منطقه در تنگنا قرار دارد و زمان ترک نیروهایش از منطقه از فرا رسیده بنابراین به هنگام عقب نشینی از منطقه نیز می خواهد یک خرابه پشت سر خود جا بگذارد.
این روزنامه نگار ترکیه ای با تاکید بر اینکه هدف قرار دادن غیرنظامیان در هر صورت محکوم است، گفت: این مساله در صورتی که با استفاده از قدرت یک دولت انجام شود مذموم تر نیز می شود و اقدام به رفتارهای غیر انسانی در سطح جهان نیز برازنده آمریکا است و تنها یک دولت همانند آمریکا می توانست آن را انجام دهد.
ییلدریم افزود: این عمل هیچ پایه اخلاقی، وجدانی ندارد و بر هیچ حقوق بین المللی نیز استوار نمی باشد.
وی در زمینه مسوولیت کشورهای منطقه در قبال رخدادهای جاری گفت: کشورهای منطقه در مقابل مسایل منطقه مسوولیت دارند. کشورهای منطقه باید دوست و دشمن خود را مشخص کنند و دولت هایی که مدعی سیاست تعادلی متاسفانه جای دوست و دشمن را نیز نمی توانند تشخیص بدهند.
ییلدریم افزود: کشورهای ایران، ترکیه، روسیه، مصر، عراق و سوریه می باید از هم اکنون تا دیر نشده در کنار یکدیگر و در مقابل آمریکا قرار بگیرند، این کشورها نباید با عنوان سیاست تعادلی و یا به هر اسم دیگر سیاست هایی که موجودیت آمریکا را در منطقه مستحکم تر می کند اعمال نمایید. کشورهای ایران، ترکیه، روسیه، مصر، عراق و سوریه می باید از هم اکنون تا دیر نشده در کنار یکدیگر و در مقابل آمریکا قرار بگیرند، این کشورها نباید با عنوان سیاست تعادلی و یا به هر اسم دیگر سیاست هایی که موجودیت آمریکا را در منطقه مستحکم تر می کند اعمال نمایید.
پژوهشگر ترک گفت: کشورهایی منطقه و کشورهای غرب آسیا، می باید روابط همسایگی خود را به سطح روابط استراتژیک ارتقاء دهند و این یک امر اجتناب ناپذیر است، چرا که در غیر این صورت موجودیت آنان در معرض تهدید قرار خواهد گرفت. مساله تهدید هواپیمای ایرانی نشانگر لزوم این امر می باشد، سرنشینان این هواپیما شاید اصلا هیچ دیدگاه سیاسی نداشتند، ولی اینها نیز از ترور آمریکا مصون نماندند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*