پیشرفت واکسیناسیون در قم نیازمند حرکت جهادی است
قم - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی قم پیشرفت واکسیناسیون در استان را نیازمند حرکت جهادی دانست و گفت: اقناعسازی خانوادهها و جلوگیری از تبلیغات سو در کنار فعالیتهای جهادی میتواند باعث پیشرفت روند واکسیناسیون در استان شود.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر در جلسه ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا با اشاره به سفر وزیر بهداشت به استان و دیدار با مراجع تقلید و علما، افزود: دراین دیدار تاکید مراجع قم بر واکسیناسیون و اجرای دستورات حوزه بهداشت بود.
وی با تاکید به اقناعسازی خانوادهها نسبت به اهمیت واکسیناسیون در گروه سنی نوجوانان، اضافه کرد: بیش از 50 درصد افراد سنی 12 الی 18 سال در قم واکسینه شدهاند.
وی با بیان اینکه وضعیت بیماری کرونا در ابتلا، بستری و فوت نزولی است، گفت: در بعضی اوقات رشد خفیفی در موارد یاد شده دیده میشود که نیازمند تلاش مضاعف و هوشیارانه کادر بهداشت و درمان است تا درگیر پیک ششم نشویم.
قدیر شمار بیماران کرونایی که درحال حاضر در بیمارستانهای قم تحت معالجه و درمان قرار دارند را 270 نفر عنوان و بیان کرد: 80 نفر از این بیماران به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی همچنین بیان داشت: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در قم 972 هزار و 128 دز واکسن به جامعه هدف تزریق شده است.
راهاندازی مرکز شبانهروزی واکسیناسیون در استان قم
قدیر از راهاندازی مرکز شبانهروزی واکسیناسیون در استان قم خبر داد و افزود: با توجه به اینکه استقبال از این مرکز مطلوب گزارش شده، مرکزی دیگر با این شرایط به مراکز واکسیناسیون استان اضافه خواهد شد تا همشهریان هر ساعت از شبانهروز بتوانند اقدام به تزریق واکسن نمایند.
وضعیت کرونایی قم که از 23 تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید 19» میشود و این ویروس 24 آذر 1398 در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 1398 بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید19» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*