یک‌شنبه 30 دی 1403

پیشکسوت تکواندو: این رشته روند نزولی داشته است / امیدوارم مهندسی تمام شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پیشکسوت تکواندو: این رشته روند نزولی داشته است / امیدوارم مهندسی تمام شود

تهران - ایرنا - پیشکسوت تکواندو با بیان اینکه این رشته در یک دهه اخیر با روند نزولی مواجه شده است، گفت: امیدوارم مهندسی در مجامع انتخاباتی با حضور «سیدحمید سجادی» که از جنس ورزش است به پایان برسد.

«سالم چیگل» از پیشکسوتان تکواندوی کشور که سوابقی چون ریاست هیات تکواندو ایلام، مربیگری و داوری بین‌المللی این رشته، سرمربیگری تیم تکواندوی مقاومت و... را در کارنامه دارد روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا به تشریح شرایط حال حاضر تکواندوی ایران و مجمع انتخاباتی پیش‌رو پرداخت که شرح آن‌را در زیر می‌خوانید:

عملکرد فدراسیون تکواندو در سه دهه اخیر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در دهه‌ی 70، ریاست فدراسیون برعهده «محمد قمی» بود که معتقدم در آن زمان تکواندو به صورت فراجناحی اداره می‌شد. سه دوره مسابقات بین‌المللی فجر را با شکوه هرچه تمام‌تر با حضور کشورهای صاحب نام تکواندو برگزار کردیم و همزمان اولین دوره مسابقات لیگ تکواندو در استان تهران با حمایت فدراسیون وقت برگزار شد که نقطه عطفی برای آغاز لیگ‌های حرفه‌ای تکواندوی ایران شد.

از دهه 80 تاکنون مدیریت فدراسیون تکواندو را «سیدمحمد پولادگر» عهده‌دار است که مدیریت وی را در دو دهه می‌توان اینگونه ارزیابی کرد که در دهه 80 عملکرد ایشان مثبت ارزیابی می‌شود. کسب نتایج خوب در المپیک‌های 2000 سیدنی، 2004 آتن و 2008 پکن و همچنین مسابقات جهانی با درخشش قهرمانان و نابغه‌ها در تیم ملی، باعث تثبیت مدیریت پولادگر در فدراسیون گردید. اما در دهه 90 عملکرد رئیس فدراسیون مناسب نبوده و روند نزولی داشته است.

دلیل شما برای نزولی دانستن روند مدیریت فدراسیون چه چیزی است؟

معتقدم که انتخاب هیات‌های استانی با نظر مستقیم ریاست فدراسیون است و موجب می‌شود در هر دوره به راحتی برای مجمع فدراسیون آرای لازم را کسب کند. نتایج تیم ملی از سال 2011 که با هدایت «رضا مهماندوست» قهرمان جهان شدیم تاکنون را در نظر بگیرد. آیا این روند نزولی نیست؟

حذف قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان منتقد و استفاده نکردن از آنها در کمیته‌های مختلف فدراسیون در این سال‌ها شروع شد. در نهایت این تصمیمات موجب شد تا در المپیک ریو و در نهایت توکیو، نتایج غیر قابل تصوری شکل بگیرد.

اما انتخاب روسای هیات‌ها با نظر مستقیم رئیس فدراسیون در تمامی رشته های ورزشی وجود دارد و نکته عجیبی در ورزش ایران نیست.

تکواندو در ایران ورزشی مردمی است و هواداران بسیاری دارد. در دهه‌های هفتاد و هشتاد به جرات می‌توان گفت که در بین پرطرفدارترین ورزش‌های کشور بود و در ارزیابی عملکرد فدراسیون‌ها، بهترین بود. اما افرادی که در مجمع فدراسیون رای دارند با انتخاب خود موجب شدند روند نزولی آغاز شود.

شما چه مسائلی را عوامل روند نزولی این رشته می‌دانید؟ نمی‌شود تنها یک نفر را مقصر دانست.

محدود کردن مسوولیت‌های اجرایی فدراسیون تکواندو به چند نفر خاص که موجب می‌شود بسیاری از افراد لایق و متخصص بیرون بمانند. حذف برخی قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان. عدم توسعه تکواندو در استان‌ها؛ در مسابقات اخیر بین‌المللی که در هتل استقلال برگزار شد تمامی مدال‌ها به نمایندگان استان‌های البرز، تهران، مازندران و اصفهان رسید که این امر نشانگر توسعه نیافتن مناسب تکواندو در سراسر کشور است و همچنین حذف و عدم اهمیت به مربیان پایه و قهرمان‌ساز تنها بخشی از این عوامل است.

معتقدم انتخاب نشدن قهرمانان تکواندو در کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک به دلیل عملکرد ضعیف فدراسیون تکواندو است.

در خصوص روند تیم ملی چه نظری دارید؟

ببینید باید ابتدا شاخص‌های انتخاب مربیان تیم‌های ملی اعلام شود. در هر دوره به این نتیجه می‌رسیم که انتخاب سرمربی در تکواندو ایران با استانداردهای جهانی مغایرت دارد. همچنین نحوه گزینش ملی‌پوشان هم اهمیت زیادی دارد. اکنون شاهد مبارزات یکنواخت نفرات ایران و فقر تکنیکی و تاکتیکی آنها در مسابقات بین‌المللی هستیم که باید توسط مربیان ملی برطرف شود.

رقابت پولادگر و ساعی در مجمع انتخاباتی دی‌ماه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نظرم این است که رئیس فدراسیون، حرف جدیدی ندارد. فکر می‌کنم مدیریت سنتی و محدود ایشان جوابگوی نخبگان، قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان نیست. مدیر باید انتقادپذیر باشد. اکنون فدراسیون دچار یکنواختی شده و اگر روند سابق ادامه پیدا کند و انتخابات مهندسی شده باشد، نتیجه از همین حالا معلوم است. از «سیدحمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان که خودش ورزشی است و همه او را قبول دارند، انتظار می‌رود تا برای فدراسیون‌ها سرپرست انتخاب کند و مجامع با عدالت تمام و بدون جانب‌داری برگزار شود.

حرف پایانی؟

باید بزرگان، پیشکسوتان و قهرمانان این رشته المپیکی را بیش از گذشته حمایت و پشتیبانی کنیم تا انگیزه در خانواده این رشته دوباره زنده شود. تکواندوی ایران می‌بایست برای مسابقات جهانی، بازی‌های آسیایی و المپیک بعدی با قدرت آماده شود تا پرچم کشورمان را به اهتزاز درآورد.

من در رشته‌های مختلف از جمله فوتبال برای موفقیت نمایندگان ایران تلاش زیادی انجام می‌دهم اما همیشه برایم تکواندو از اهمیت بالایی برخوردار بوده و خواهد بود.

*س_برچسب‌ها_س*
پیشکسوت تکواندو: این رشته روند نزولی داشته است / امیدوارم مهندسی تمام شود 2