چالش دیگر میدان آزادی و تئاتر شهر / بستن کمر همت برای نابودی لنجها
تصویب اصلاح امحای شناورهای سنتی و تامین بودجه برای آن، چالش جدید میدان آزادی و ماجرای قفل مجسمه تئاترشهر، تعویق مراسم نشان صنایع دستی خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
تصویب اصلاح امحای شناورهای سنتی و تامین بودجه برای آن، چالش جدید میدان آزادی و ماجرای قفل مجسمه تئاترشهر، تعویق مراسم نشان صنایع دستی خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ این هفته خبر رسید در جلسه هیأت دولت که به ریاست روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، اعضای دولت با اصلاح مصوبه مربوط به برنامه جایگزینی شناورهای سنتی تجاری با ظرفیت کمتر از (500) تن (لنج تجاری) موافقت کردند.
بر اساس مصوبه هیأت وزیران، 30 درصد از 50 درصد سود بازرگانی وصولی از کالاهای ملوانی ناشی از اجرای این تصویب نامه به عنوان اجرای طرح جایگزین و اسقاط شناورهای سنتی چوبی به حساب مربوط نزد خزانه داری کل کشور واریز میشود تا از محل اعتبارات مصوب مربوط در اختیار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گیرد.
همچنین 20 درصد باقیمانده از 50 درصد سود بازرگانی وصولی از کالای ملوانی ناشی از اجرای تصویب نامه مذکور به عنوان اجرای طرح جایگزین و اشتغالزایی ملوانانی که شغل خود را از دست دادهاند و تأمین بیمه آنها به حساب مربوط نزد خزانه داری کل کشور واریز میشود تا از محل اعتبارات مصوب مربوط در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گیرد.
تقسیم بندی بودجه و موافقت با آن برای امحای لنجهای سنتی در حالی بود که وزارت میراث فرهنگی پیش از این به هیأت دولت و معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده بود، دانش سنتی لنج سازی و دریانوردی در حوزه خلیج فارس، در فهرست میراث ناملموس یونسکو به ثبت جهانی رسیده و این اقدام مخالف تلاشهای ایران در جهت خروج این میراث از فهرست در خطر یونسکوست.
فراخوان سومین نمایشگاه ملی مد، لباس و صنایع دستی اعلام شد
فراخوان سومین نمایشگاه ملی مد، لباس و صنایع دستی، ویژه توانمندیهای دانشجویان دختر از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شد.
فراخوان سومین نمایشگاه ملی مد، لباس و صنایع دستی با هدف الگوسازی در زمینه مد و لباس در حوزههای زندگی اجتماعی دانشجویان با هدف افزایش غرور ملی، ایجاد زمینههای ورود دانشجویان دختر به فضای کسب و کار در حوزه مد و لباس و صنایع دستی و حمایت از طراحان نوپا و دانشجو در راستای کارآفرینی و ایجاد اشتغال و تقویت امید به آینده با محوریت دانشگاه شهید چمران اهواز منتشر شد.
بخشهای رقابتی این دوره از نمایشگاه شامل سه بخش طراحی، الگوسازی و دوخت لباس بانوان با استفاده از بهروز رسانی یا استفاده مدرن از دست بافتهها و رودوزیهای سنتی کشور؛ طراحی، الگوسازی و دوخت لباسهای بانوان با تمرکز بر لباسهای قومی (بهروز رسانی یا استفاده مدرن از لباسهای اقوام با توجه به کاربرد الگوی آنها با ذکر شناسنامه کار) و هنرهای پوشیدنی شامل تولیدات صنایع دستی مرتبط با مد و لباس (زیورآلات، کیف، کفش، کمربند و...) است.
همچنین رویکردهای این نمایشگاه ملی، الگوها و سبکهای اصیل و نوین ایرانی - اسلامی در پوشش مبتنی بر نمادهای فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی، معرفی وجهه مدرن هنر ایرانی در هنرهای پوشیدنی، مدرنسازی پوششهای سنتی و قومی، ترویج فرهنگ محیط زیستی در استفاده از مواد دوستدار محیط زیست و یا قابل بازیافت اعلام شده است.
هندیها در بوشهر و تست مثبت کرونا
بر اساس اعلام میراث فرهنگی بوشهر، خدمه هندی قبل از اسکان در استان تست کرونایشان منفی بوده ولی دانشگاه علوم پزشکی تاکید دارد که تنها مرجع اظهار نظر در مورد کرونا خودشان هستند.
چند هفتهای است که کرونای هندی اوج گرفته و بر اساس اعلام متخصصان، این نوع جهشیافته ازکرونا دارای سرایتپذیری و شدت بیشتری است و نیاز است که مراقبتها بیشتر شود.
همزمان با اوج گیری کرونای جهشیافته هندی، نتیجه آزمایش کرونای تعدادی از اتباع هندی و پاکستانی در بوشهر مثبت اعلام شده و این موضوع حساسیتها را در این زمینه افزایش داد.
در این راستا ادعای مسئولان ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دارای تفاوتهایی است.
درخواست اختصاص غرفه رایگان به هنرمندان صنایع دستی در ایتالیا
این هفته نشست وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشورمان با سفیر ایتالیا در ایران، برگزار شد. در این نشست علیاصغر مونسان و جوزپه پرونه سفیر ایتالیا در ایران درباره تقویت همکاریهای دو کشور در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با یکدیگر گفتوگو کردند.
مونسان به ظرفیتهای ایران در حوزه صنایعدستی نیز اشاره کرد و افزود: نمایشگاههای مختلف صنایعدستی ایران در کشورهای گوناگون از جمله کشورهای اروپایی برگزار شده که تمام آنها با موفقیت همراه بوده است. این آمادگی را داریم در صورتی که محل برگزاری نمایشگاه به صورت رایگان در اختیار هنرمندان صنایعدستی ایرانی قرار گیرد، نمایشگاهی از آثار صنایعدستی ایرانی را در ایتالیا برگزار کنیم. همچنین این آمادگی را داریم که ما نیز فضای رایگانی را برای برگزاری نمایشگاه صنایعدستی هنرمندان ایتالیا در اختیار قرار دهیم.
کلید مجسمه «فرهاد قفل زن» در مجموعه تئاتر شهر نصب میشود
شهردار منطقه 11 در پی شایعاتی مبنی بر دزدیده شدن کلید مجسمه «فرهاد قفل زن» در پیرامون مجموعه تئاتر شهر، از انتقال این کلید سنگین به داخل مجموعه تئاتر شهر برای مرمت و نصب دوباره خبر داد.
نصراله آبادیان در این باره توضیح داد: روز دوشنبه 13 اردیبهشت سارقان قصد داشتند کلید مجسمه «فرهاد قفلزن» اثر استاد پرویز تناولی در محدوده مجموعه تئاتر شهر را سرقت کنند که با هوشیاری مدیریت مجموعه تئاتر شهر و همکاری عوامل شهرداری ناحیه یک منطقه 11، این اتفاق نیفتاد و قطعه مدنظر به داخل مجموعه منتقل شد.
آبادیان افزود: در روز دوشنبه 13 اردیبهشت مدیر تئاتر شهر در خصوص باز شدن پیچهای مجسمه «فرهاد قفل زن» واقع در ضلع غربی محوطه ساختمان تئاتر شهر و احتمال سرقت اثر را به شهرداری ناحیه یک اطلاع رسانی میکند که به منظور حفظ این اثر ارزشمند و جلوگیری از سرقت احتمالی نسبت به اعزام همکاران به موقعیت اقدام شد و ضمن هماهنگی موضوع با عوامل انتظامی مجموعه تئاتر شهر، نسبت به جدا کردن کلید از بدنه مجسمه و تحویل آن به مجموعه مذکور اقدام شد.
چالش تازه برج «آزادی» پس از حواشی شلیک توپ نوروزی!
مدیر مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی پس از انتشار تصاویری از تخریب سنگ فرش پارکینگ اختصاصی این مجموعه توسط شهرداری منطقه 9 تهران، در این زمینه توضیحاتی را ارائه کرد.
سید عباس عظیمی مدیر موزه و مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی درباره صحت شایعات و تصاویر منتشرشده در فضای مجازی مبنیبر تصرف و تخریب سنگ فرش پارکینگ اختصاصی این مجموعه توسط شهرداری، بیان کرد: متأسفانه مجموعه پارکینگ اختصاصی برج آزادی که بیش از 15 سال در اختیار مجموعه بوده است، فعلا تحت عنوان تغییر کاربری از مدیریت این مجموعه خارج شده و مباحث مطرح شده در این زمینه صحت دارد.
عظیمی تأکید کرد: اگر این ماجرا به همین شکل ادامه پیدا کند، تأثیر جدی بر فعالیتهای مجموعه تا حد تعطیلی کامل آن خواهد داشت. موضوعی که میبایست برای برون رفت از آن سریعا متولیان امر چاره اندیشی کنند.
در روزهای گذشته تصاویری از پارکینگ اختصاصی برج آزادی که طی سالهای اخیر در اختیار مجموعه بود، در فضای مجازی منتشر شده که شائبه تصرف و تخریب سنگ فرش این محوطه را به بینندگان القا میکرد. این در حالی است که خارج شدن مدیریت این محوطه از اختیار برج آزادی، باعث توقف فعالیتهای گردشگری و فرهنگی هنری این مجموعه به واسطه عدم دسترسی شهروندان به پارکینگ خواهد شد و متأسفانه نزدیکترین پارکینگ عمومی از برج آزادی هم در محدوده استاد معین و حدود یک کیلومتر دورتر است.
در ابتدای سال 1400 هم در میدان آزادی توپ جنگی برای تحویل سال نو شلیک شد که این اتفاق موجب بروز خسارتهایی به ساختمان برج شد و بازتابهای انتقادی بسیاری در رسانههای داخلی و خارجی پیدا کرد. چالش تصرف پارکینگ دومین چالش جدی این مجموعه فرهنگی در سال جدید محسوب میشود.
تعویق زمان برگزاری به هفته صنایع دستی
قرار بود اسکار یا نشان صنایع دستی اردیبهشت 1400 به هنرمندان بین المللی ارائه شود اما زمان برگزاری آن به دلایل مختلف به هفته صنایع دستی موکول شد.
شهریورماه سال 95 نشست خبری درباره اجلاس جهانی صنایع دستی اصفهان و رونمایی از نشان جهانی دست خلاق صنایع دستی برای اهدا به هنرمندان برتر جهان برگزار شد. در نهایت این اجلاس که از سوم تا ششم مهرماه برای اولین بار در ایران و به میزبانی اصفهان برگزار شد، به 10 هنرمند برتر دنیا در صنایع دستی نشان دادند.
بهمن نامور مطلق که آن زمان معاون صنایع دستی کشور بود اعلام کرده بود که ما این نشان را نوعی اسکار میدانیم و ادامه داد: شاخصها و معیار ما برای اعطای این نشان که آن را نوعی اسکار صنایع دستی میدانیم سرآمد بودن هنرمند صنایع دستی در جهان است با این تفاوت که در اسکار به اثر برتر هنرمندان جایزه میدهند ولی ما این نشان را به افرادی که یک عمر در رشته هنری شأن بی مانند بوده اند اعطا میکنیم. جای یک نشان که مایه اعتبار صنایع دستی جهان باشد خالی بود.
این اجلاس جهانی از آن سال به بعد برگزار نشد تا اینکه دوباره نام آن تغییر کرد و این بار اعلام کردند که اولین جشنواره بین المللی قرار است در اصفهان برگزار شود. وزیر میراث فرهنگی نیز اواخر سال 99 در یک نشست خبری حرفهای نامور مطلق را که سال 95 زده بود تکرار کرد و درباره اسکار صنایع دستی گفت: پیگیر هستیم تا این جشنواره را به جشنوارهای بینالمللی تبدیل کنیم و این جشنواره مانند اسکار در صنایع دستی شود. میخواهیم بالاترین نشان صنایع دستی دنیا، در جمهوری اسلامی ایران اهدا شود. نشان دست خلاق که طراحی بسیار زیبایی دارد، کمک میکند جایگاه هنرمندان و هنر ایرانی در دنیا حفظ شود و به بازاریابی بیشتر در عرصه بینالملل کمک بسیاری خواهد کرد.
مونسان با اشاره به نشان دست خلاق، توضیح داد: جایزهای را طراحی کردهایم که قرار است رویدادش در سطح بینالمللی اجرا شود. امید است با توجه به نقش ایران در سازمان جهانی صنایع دستی این نشان را در دنیا نهادینه کنیم. بر اساس این طرح، نشان دست خلاق، بالاترین نشان کشور در حوزه صنایع دستی خواهد بود.
زمان برگزاری این جشنواره را در هفته دوم اردیبهشت 1400 اعلام کردند که اما این برنامه به دلایلی به تأخیر افتاد.
نصیر ملت نایب رئیس شورای شهر اصفهان و دبیر جشنواره در گفتگو باخبرنگار مهر از به تعویق افتادن زمان برنامه به هفته صنایع دستی خبر داد و گفت: این برنامه به دلیل شیوع ویروسکرونا به تأخیر افتاد و در تلاش هستیم از 20 تا 26 خرداد همزمان با هفته صنایع دستی برگزار شود. شاید بخشهایی از این برنامه به صورت آنلاین و بخشی به صورت حضوری برگزار و بخشی نیز شاید حذف شود. اینها بستگی به شرایط کرونایی کشور دارد.