شنبه 3 آذر 1403

چاپ قدیمی‌ترین روزنامه جهان متوقف شد

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
چاپ قدیمی‌ترین روزنامه جهان متوقف شد

قدیمی‌ترین روزنامه ملی جهان، تقریباً 320 سال پس از آغاز به کار، آخرین نسخه روزانه خود را چاپ کرده و از این پس تنها یه صورت آنلاین منتشر می‌شود.

قدیمی‌ترین روزنامه ملی جهان، تقریباً 320 سال پس از آغاز به کار، آخرین نسخه روزانه خود را چاپ کرده و از این پس تنها یه صورت آنلاین منتشر می‌شود.

وینر سایتونگ Wiener Zeitung) روزنامه مستقر در شهر وین اتریش، پس از تغییر قوانین در این کشور دیگر به عنوان یک روزنامه کاغذی چاپ نخواهد شد.

این قانون که در آوریل توسط دولت ائتلافی اتریش تصویب شد، به الزام قانونی شرکت‌ها برای پرداخت هزینه برای انتشار اطلاعیه‌های عمومی در نسخه چاپی روزنامه پایان داد و در واقع به نقش روزنامه وینر سایتونگ به عنوان روزنامه رسمی خاتمه داد. این تغییر منجر به از دست دادن درآمد تخمینی 18 میلیون یورویی (15 میلیون پوند) برای این نشریه شد و این روزنامه را مجبور کرد 63 شغل خود را کاهش دهد، از جمله کاهش کارکنان تحریریه خود از 55 به 20.

این روزنامه به انتشار به صورت آنلاین ادامه خواهد داد و امیدوار است که یک نسخه چاپی ماهانه را توزیع کند، اگرچه گزارش شده است که این طرح هنوز در حال توسعه است. روزنامه وینر سایتونگ که متعلق به دولت اتریش است اما از نظر سرمقاله مستقل است، در اوت 1703 شروع به انتشار کرد و 12 رئیس جمهور، 10 قیصر و دو جمهوری را به خود دیده است.

این روزنامه در نخستین شماره خود اعلام کرد به گزارش مستقیم اخبار بدون هیچ گونه کم و زیاد خواهد پرداخت. در سال 1768 گزارشی در این روزنامه در مورد کنسرتی با هنرنمایی یک نوجوان 12 ساله مستعد منتشر شد که نام او «ولفگانگ آمادئوس موتزارت» بود.

هنگامی که اتریش در جنگ جهانی اول شکست خورد، این روزنامه یک نسخه ویژه با نامه کناره گیری آخرین امپراتور هابسبورگ، قیصر کارل، منتشر کرد.

این روزنامه در آخرین نسخه چاپی در روز جمعه، سرمقاله‌ای منتشر کرد که قانون جدید دولت را مقصر پایان دوره چاپ خود دانست و گفت: «این دوران پرتلاطمی برای روزنامه‌نگاری با کیفیت است... در پلتفرم‌های بیشتر و بیشتر، محتوای جدی برای جلب توجه با اخبار جعلی رقابت می کنند».

در ماه آوریل تیراژ این روزنامه فقط 20 هزار نسخه در روزهای هفته بود، اگرچه این رقم در آخر هفته‌ها دو برابر می شد. «آرنولد شوارتزنگر» همراه با صدراعظم‌های سابق اتریش شامل «فرانتس ورانیتزکی» و «ولفگانگ شوسل» از آخرین مصاحبه‌کنندگان با روزنامه «وینر سایتونگ» بودند.

«ورا جورووا» نایب رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به خبرگزاری اتریشی «APA» گفت که از وضعیت این روزنامه راضی نیست و عنوان کرد: «فکر می‌کنم وینر سایتونگ در طی سال‌ها نقش خوبی در اطلاع‌رسانی به مردم داشت».

این روزنامه در طول سه قرن چاپ خود تنها یک وقفه اجباری داشت. پس از الحاق اتریش به آلمان هیتلری، این روزنامه توسط نازی ها در سال 1939 تعطیل شد و در سال 1945، در حالی که اتریش هنوز تحت اشغال متفقین بود، دوباره شروع به چاپ کرد.

تصور می شود که قدیمی‌ترین روزنامه ملی بازمانده جهان، نشریه آلمانی «Hildesheimer Allgemeine Zeitung» باشد که اولین بار در سال 1705 منتشر شد.

منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند -->
چاپ قدیمی‌ترین روزنامه جهان متوقف شد 2