شنبه 3 آذر 1403

چرا فائزه هاشمی از فعالیت حزبی منع شد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
چرا فائزه هاشمی از فعالیت حزبی منع شد

با تصمیم کمیسیون ماده‌10 احزاب، فائزه هاشمی از فعالیت‌های حزبی و سیاسی منع شده است، اما این ممنوعیت نتیجه کدام رفتار و گفتار فرزند مرحوم هاشمی است که از مواضع براندازی نظام تا ضداسلام را در بر می‌گیرد.

به گزارش مشرق، فعالیت احزاب و همچنین نقش‌آفرینی‌های حزبی کشور، تنها در صورتی از چهره قانونی برخوردار خواهد بود که کمیسیون ماده‌10 احزاب وزارت کشور بر روند فعالیت آن‌ها نظارت داشته باشد.

در حقیقت تشکل‌های سیاسی، احزاب مختلف و صنفی شامل نهادهای ورزشی، فرهنگی و صنعتی با تأیید این نهاد برابر قانون از وزارت کشور و قوه قضائیه مجوز تأسیس و فعالیت می‌گیرند، ضمن اینکه عملکرد چهره‌های فعال در گروه‌های حزبی و صنفی نیز باید با تأیید این کمیسیون همراه باشد، به طوری که بررسی اعتراض به عملکرد چهره‌های حزبی و صنفی نیز از دیگر وظایف این نهاد قانونی به شمار می‌رود.

محرومیت فائزه هاشمی با رأی کمیسیون ماده‌10 احزاب

این میان، اما در یکی از آخرین جلسات کمیسیون ماده‌10 احزاب و در جریان بررسی عملکرد چهره‌های حزبی، «فائزه هاشمی» از اعضای حزب کارگزاران سازندگی از ادامه فعالیت حزبی محروم شده است.

به گفته مالک شریعتی‌نیاسر، عضو کمیسیون ماده‌10 احزاب، فائزه هاشمی از هر گونه فعالیت حزبی منع شد. اگرچه به گفته این عضو کمیسیون ماده‌10 احزاب، رأی اعضای این نهاد قانونی به هاشمی ابلاغ شده است، اما تاکنون نه فائزه هاشمی و نه حزب متبوعش یعنی کارگزاران سازندگی نسبت به این تصمیم واکنشی نشان نداده‌اند، البته حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در اظهارنظری کوتاه گفته است: «در این رابطه چیزی به حزب کارگزاران سازندگی ابلاغ نشده است و فائزه هاشمی در جلسات حزب حضور فعال دارد!»

مالک شریعتی‌نیاسری، نماینده مردم تهران در مجلس در جریان یک نشست خبری درباره علت تصمیم کمیسیون ماده‌10 احزاب عنوان کرده بود که او اقداماتی علیه مصالح کشور و تبلیغات علیه نظام انجام داده و به دلیل محکومیت‌هایی که داشته است و بنا بر اظهارنظر نهادهای امنیتی، اجازه فعالیت حزبی ندارد.

اما باید دید در بررسی عملکرد فائزه هاشمی چه چیزی مشاهده شد که وی از فعالیت حزبی منع شده است.

نقش‌آفرینی در فتنه 88

فائزه از پرکارترین اعضای خانواده هاشمی در حوادث قبل و پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بود. وی یکی از حامیان مهم و اثرگذار موسوی بود که در این حمایت سنگ تمام گذاشت او هم مانند موسوی، قواعد بازی سیاسی را نقض کرد و، چون تاب و تحمل شکست در انتخابات را نداشت، بسترساز حوادث پس از انتخابات شد. فائزه در جریان یک اجتماع انتخاباتی در ورزشگاه آزادی که خاتمی و زهرا رهنورد نیز حضور داشتند، دوران اصلاحات را تداوم دوران سازندگی دانست و در توصیف دوران دولت نهم گفت: «در شرایطی به‌سر می‌بریم که نکبت، خفت و خواری نصیب ملت ایران شده است! مطمئن هستم اگر بر اثر خطای ما این دولت پیروز شود، امر بر آقای احمدی‌نژاد مشتبه می‌شود که خود را امام زمان بنامد و خطاهای گذشته را با قدرت بیشتر ادامه دهد!»

صحبت‌های بی‌پرده دختر هاشمی‌رفسنجانی که هیچ گاه از سوی پدرش با انتقاد و واکنشی همراه نشد، زمینه‌ای شد تا احمدی‌نژاد در مناظره با میرحسین موسوی با استناد به آن بگوید: «دوره اصلاحات ادامه راه سازندگی است و آقای موسوی هم استمرار همان راه است، یعنی اشرافیتی که جناب آقای هاشمی در کشور پایه‌گذاری کرد، قرار است ادامه پیدا کند.»

با تمام فرازونشیب‌ها، انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، اما پایان انتخابات در حقیقت پایان فعالیت‌های فائزه هاشمی نبود، به طوری که وی در سازماندهی و ایجاد تجمعات اعتراضی که بعدها به یک بحران برای کشور تبدیل شد و کشور را تا مرز براندازی نظام پیش برد، نقش اثرگذاری داشت.

شرکت در تجمعات، سخنرانی‌های تحریک‌آمیز و هتک حرمت از سوی فائزه هاشمی در نهایت موجب شد وی روز 30 خرداد دستگیر شود، اما دستگیری او به دلیل فشارها برای آزادی‌اش تنها یک روز به طول انجامید.

فائزه هاشمی هر چند بعد از بازداشت یک‌روزه، مدتی حاشیه‌نشینی کرد و غیر از حرف‌های پراکنده‌ای که در سطح رسانه‌ها از وی منتشر می‌شد، خبری از او نبود، اما حضور دوباره‌اش در حاشیه مراسم 16 آذر و روز دانشجو در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد و سخنرانی در جمع تعدادی از حامیان موسوی و همچنین حضوری دیگربار در میان اغتشاشگران روز عاشورای حسینی در تهران، از تداوم تحرکات او در ایام انتخابات حکایت داشت.

اهانت فائزه هاشمی به رسول‌الله (ص)

فعالیت و تبلیغ علیه نظام البته تنها گوشه‌ای از نقش‌آفرینی‌های فائزه هاشمی در طول سال‌های گذشته بوده است. وی در اظهاراتی عجیب به ساحت پیامبر اسلام (ص) توهین کرد و گفت: حضرت محمد (ص) پول‌های حضرت خدیجه (س) را حرام می‌کردند. حضرت محمد (ص) کار اقتصادی نکردند، پیامبری می‌کردند!

توهین به ساحت امام حسین (ع)

به بهانه دفاع از یک زندانی سیاسی

فائزه هاشمی در اظهاراتی دفاع از امیرانتظام، به عنوان یک زندانی سیاسی را دستاویز قرار داد تا به این بهانه به ساحت امام حسین (ع) توهین کند. وی در اظهاراتی بی‌اساس و سست گفته بود: اگر امیرانتظام را نماد مظلومیت بدانیم، اصلاً نمی‌توانیم امام حسین (ع) را در چارچوب مظلومیت مطرح کنیم. جریان عاشورا حداکثر 10روز بود، کشته شدن امام در میدان جنگ بوده و فرصت دفاع هم وجود داشته و یک چیز متقابل بوده است، اما امیرانتظام 40سال در زندان مورد ظلم قرار داشت.

در حالی که مذاکرات احیای برجام در کشور جاری بود، فائزه هاشمی در اظهاراتی عجیب خواهان باقی‌ماندن سپاه در لیست تحریم‌های امریکا و متحدانش شد. وی گفته بود: فعالیت‌های سپاه به ضرر کشور است! تنها راه بازگشت سپاه به پادگان‌ها این است که در لیست تحریم‌ها باقی بماند! چیزی که از سپاه نصیب جامعه ایران می‌شود، منفی است و باید جایی متوقف شود. فکر نمی‌کنم خروج سپاه از لیست گروه‌های تروریستی به نفع ایران باشد.

فائزه هاشمی، با طرح این مواضع عملاً به تریبون ضدانقلاب در کشور تبدیل شد.

دیدار علنی با اعضای فرقه ضاله بهائیت

دیدار فائزه هاشمی با «مهوش ثابت» از محکومان امنیتی و اعضای فرقه بهائیت، یکی از اقداماتی بود که بدون هیچ ابایی رسانه‌ای شد. این حرکت وی واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت تا جایی که پدرش هم در واکنش به این اقدام او گفته بود: «فائزه اشتباه بدی کرده و باید آن را تصحیح و جبران کند»، اما فائزه با بی‌توجهی به واکنش‌ها نسبت به اقدامش در گفت‌وگویی اظهار کرد اقدامش اشتباه نبوده و از آن پشیمان نیست، نظام به بهائیان ظلم کرده است!

او چندی بعد با «فریبا کمال‌آبادی» یکی دیگر از محکومان فرقه بهائیت و یکی از هفت عضو شورای رهبری بهائیان در ایران دیدار کرد.

حال، اما با مرور این رفتارها می‌توان دریافت که چرا کمیسیون ماده‌10 احزاب به عنوان یک نهاد قانونی رأی به منع فعالیت‌های سیاسی فائزه هاشمی داده است، با این حال، اما دبیر کل حزب متبوع وی از ادامه فعالیت‌های حزبی هاشمی خبر داده است!

منبع: جوان