چندین انفجار مهیب، اطراف فرودگاه طرابلس لیبی را لرزاند
تهران - ایرنا - منابع خبری لیبیایی بامداد یکشنبه از شنیده شدن صدای چندین انفجار مهیب در اطراف فرودگاه المعیتیقه در طرابلس، پایتخت دولت وفاق ملی لیبی خبر دادند.
پایگاه خبری "اخبار لییبا" گزارش داد که احتمالا این انفجارها ناشی از شلیک چندین گلوله خمپاره باشد که توسط ارتش شرق لیبی به فرماندهی ژنرال "خلیفه حفتر" شلیک شده است.
این حمله درحالی صورت گرفته است که ارتش شرق لیبی به فرماندهی حفتر روز شنبه اعلام کرد، 15 نظامی ترکیهای را کشته و 6 پهپاد ساخت آنکارا را نیز منهدم کرده است.
نیروهای حفتر از روز جمعه بر شدت حملات خود به طرابلس و مناطق مسکونی آن افزودند و در این بین تعداد زیادی از شهروندان غیرنظامی ساکن این منطقه را نیز به کام مرگ فرستادند.
"غسان سلامه" نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی نیز روز پنجشنبه (9 اسفندماه) در خصوص حملات ارتش شرق لیبی به طرابلس گفته بود، بمباران مناطق غیر نظامی و عمومی لیبی احتمالا جز مصادیق جرایم جنگی محسوب شود.
از سر گرفتن حملات حفتر به طرابلس پس از چند دور شکست در مذاکرات صلح از جمله در روسیه و آلمان و نیز در ژنو صورت میگیرد.
ابتدا اعضای پارلمان شرق لیبی در "طبرق" که در کنترل ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش شرق لیبی" قرار دارند روز یکشنبه هفته گذشته اعلام کردند در مذاکرات صلح با سیاستمداران دولت وفاق ملی لیبی به رهبری "فایز السراج" در ژنو سوئیس حضور نخواهند یافت.
در مقابل مقامهای دولت وفاق ملی لیبی نیز با صدور بیانیهای اعلام کردند که تا زمان به نتیجه نرسیدن مذاکرات نظامی که با هدف دستیابی به توافق آتشبس دائمی و برقراری امنیت و ثبات به مناطق غیرنظامی در این کشور انجام شده است، در مذاکرات ژنو که قرار بود روز چهارشنبه این هفته برای حل سیاسی بحران لیبی برگزار شود، شرکت نخواهند کرد.
تاکنون دو دور مذاکرات کمیته نظامی مشترک لیبی 5+5 در ژنو سوئیس و با هدف برقراری آتشبس برگزار شد. دور نخست این مذاکرات هشتم فوریه (19 بهمن) و دور دوم نیز روز یکشنبه هفته گذشته با حضور 5 نماینده از هر دو طرف درگیریها در لیبی حضور داشتند.
مسؤولان دولت وفاق ملی لیبی در خصوص شرکت نکردن این گروه در مذاکرات سیاسی صلح کشورشان که قرار بود چهارشنبه هفته گذشته در شهر ژنو سوئیس برگزار شود، اعلام کردند، تا زمانی که درگیریها در کشورشان متوقف نشود در مذاکرات شرکت نخواهند کرد.
همچنین پیش از آن نیز برلین ماه گذشته میزبان نشستی بین المللی درباره لیبی بود و فرماندهان نظامی جناحهای رقیب در این کشور تصمیم داشتند تحت نظر سازمان ملل متحد یک آتشبس میان خود برقرار کنند.
روسیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن و مصر از نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر حمایت میکنند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و کشورهای غربی حامی دولت وفاق ملی لیبی هستند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*