چهارمین روز جشنوره با شهاب حسینی، مهران مدیری و پیمان معادی
تهران - ایرنا - چهارمین روز جشنواره سی و هشتم فیلم فجر با سه سانس اصلی اکران پیگیری شد. از نکات قابل توجه اکرانهای امروز ورود برخی از ستارهها از جمله شهاب حسینی، مهران مدیری و پیمان معادی به جمع بازیگران بخش مسابقه سیمرغ بود.
جواد عزتی در چهارمین روز جشنواره سی و هشتم فیلم فجر با دومین فیلمش روی پرده ظاهر شد و بازیگرانی چون میناساداتی، پژمان جمشیدی، هادی حجازی فر و مانی حقیقی دیگر بازیگران مهمی بودند که امروز فیلمشان نمایش داده شد.
محمدحسین مهدویان هم که در جشنوارههای گذشته با فیلمهایی چون «ماجرای نیمروز» خبرساز شده بود با فیلم «درخت گردو» به کاخ جشنواره آمده بود ضمن اینکه اکرانهای امروز یک چهره ویژه هم داشت.
اولین فیلم ترسناک جشنواره امسال با بازی شهاب حسینی در اولین سانس روی پرده رفت. فیلم روایتی ترسناک از تاثیر رازهای پنهانی و اشتباهاتی که در گذشته رخ داده، بر زندگی خانوادهای ایرانی است که در امریکا زندگی میکند. شهاب حسینی نیز برای اولین بار در چنین فیلمی ظاهر شده و در این فیلم کم بازیگر نقش اصلی را به عهده دارد. فیلم از یک میهمانی شروع میشود و خیلی زود به یک لوکیشن آشنای ژانر؛ هتلی متروکه در جایی پرت.
آنچه باعث شد تا در نشست خبری فیلم از کارگردان درباره تاثیرش از فیلم «تلالو» ساخته معروف استنلی کوبریک در ژانر وحشت پرسیده شود فقط لوکیشن فیلم نبود، بلکه کودک مرده ای که تجسم پیدا میکند و برخی نماها میتواند این ذهنیت را به وجود بیاورد. بازی شهاب حسینی در این فیلم از آن نظر میتواند جالب توجه باشد که او در فیلمی که سعی دارد با قواعد ژانر کار کند باید بازیاش متناسب با این گونه باشد.
اتفاقاتی در تاریخ هست که حتی مرور آن میتواند از تاب تحمل انسان خارج باشد، آنقدر سخت است که انسان این پرسش را از خود میکند که آیا بهتر است خودش را معرض چنین اندوه بزرگی قرار بدهد یا از آن فرار کند. ماجرای بمباران شیمیایی سردشت موضوع آخرین فیلم محمدحسین مهدویان است. فیلمی که باعث شد در سالن نمایش کاخ جشنواره صدای هق هق گریه مردان و زنان منتقد و روزنامه نگار به گوش برسد.
تمام کسانی که این فیلم را دیدند با اندوهی بزرگ از سالن بیرون آمدند. فیلم داستان مردی اهل سردشت است که سه فرزند و زنش را در بمباران شیمیایی از دست میدهد و این بهانهای میشود تا تصویری از بخشی از آنچه در این اتفاق سنگین و دهشتناک رخ داده را بتوانیم ببینم. درصد تلخی این فیلم 99% است و شاید خیلی از مخاطبان تاب و توان تماشایش را تا پایان نداشته باشند.
پیمان معادی در این فیلم در نقش «اوس قادر» یکی از متفاوتترین رلهایش تا امروز را بازی کرده و با زبان و لهجه کردی صحبت میکند. مهران مدیری دیگر بازیگر فیلم نیز در نقش یک پزشک بازی میکند، با لکنتی ریز در بیانش که زندگی این پزشک را در طول سالهای دهه شصت تا امروز به نمایش میگذارد.
«دو زیست» ساخته برزو نیک نژاد با توجه به تیتراژش انتظار میرفت فیلم مناسبی بعد از نمایش «درخت گردو» باشد اما فیلم با وجود اینکه جوادعزتی، پژمان جمشیدی و مانی حقیقی را هم دارد اما یک کار کمدی و خنده دار صرف نیست. هرچند لحظههای طنز هم در فیلم هست.
درواقع فیلم درعین شیرینی میخواهد کنشهای جدی را به نمایش بگذارد. جواد عزتی در حالی برای دومین بار تا این زمان فیلمش روی پرده رفت که پیش از این فیلم پر سرو صدای دیگری به نام «شنای پروانه» را روی پرده داشته است.
عزتی البته که مثل «شنای پروانه» نقش قهرمان مثبت فیلم را بازی میکند اما طراحی متفاوتی را نسبت به فیلم اولش در نظر گرفته است. او پارتنرهای سرشناسی هم در فیلم دارد؛ پژمان جمشیدی با گریم متفاوتی که تا حدودی او را از «پژمان جمشیدی» دورتر کرده بود شاید یکی از جدیترین نقشهای سینماییاش را بازی کرده است. هادی حجازی فر دیگر چهره این فیلم است که این بار خودش را به عنوان یک شخصیت شیرین و با رفتاری شوخ آزموده است. این فیلم اما یک چهره ویژه دارد...
سعید پورصمیمی حضور دلگرم کنندهای در فیلم «دو زیست» دارد. او در این فیلم مصداق ضرب المثل «دود از کنده بلند میشود» است. بازیگری که حضور موثرش روی پرده دلچسب است. او از آن بازیگرانی است که با بالارفتن سن قابلیت تازهتری را در بازیگریاش کشف کرده است. این بار در «دو زیست» پیرمردی با گذشتهای پرهیاهو را به نمایش گذاشته و مثل همیشه قابل قبول به نظر میرسد. بازیگری که تجربه و تکنیک را در لحظات حضورش به کار میگیرد. ورود سعیدپور با همین نقش نقش نسبتا کوچک میتواند سورپرایز روز چهارم جشنواره فیلم فجر باشد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*