کاشان از نظر شیوع کرونا در وضعیت زرد قرار دارد
کاشان - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: منطقه زیر پوشش این دانشگاه شامل شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در حال حاضر از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت زرد قرار دارند.
محمد حاجیجعفری روز دوشنبه در نشستی خبری یادآور شد: بر اساس فعالیت موجود اگر منطقهای در یک دوره 14 روزه به طور میانگین روزانه به ازای یکصد هزار نفر تا سه مورد جدید ابتلا به بیماری کووید 19 داشته باشد، در وضعیت زرد قرار دارد و اگر بیش از سه مورد گزارش شود در وضعیت قرمز قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به فرستادن نمونهها به تهران در روزهای آغازین شیوع کرونا در این منطقه بیان کرد: همه آزمایشهای کرونا به صورت رایگان برای مردم انجام شد و هم اکنون نیز این آزمایشها در درمانگاه 16 ساعته سپهری کاشان رایگان انجام میگیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: این مرکز درمانی افزون بر کار غربالگری بیماران مشکوک به کرونا، معاینههای مربوط به این بیماری و آزمایش پیسیار را انجام و به خانوادههای اطلاع میدهد.
وی با قدردانی از حمایت خیران اظهارداشت: افراد نیکوکار این منطقه افزون بر 700 میلیارد ریال در بحران بیماری کرونا به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دانشگاه علوم پزشکی کاشان کمک کردند.
به گفته حاجیجعفری، این کمکها شامل تجهیزات سرمایهای، محافظتی ضدغفونی کنندهها و حمایت از خانوادههای بیماران کرونایی بوده است و سیل کمکهای افراد نیکوکار همچنان در برخی بخشها ادامه دارد.
علت فوت برخی بیماران کرونایی در کاشان
متخصص عفونی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این نشست، علت مرگ برخی بیماران کرونایی در منطقه را شدت بیماری و در مراجعه کردن آنها به مرکزهای درمانی عنوان کرد.
منصوره مومنی هروی گفت: عدهای از ترس ابتلا به بیماری کرونا در خانه ماندند، در حالی که مبتلا بودند یا به پزشک عمومی رفتند و هنگامی به بیمارستان مراجعه کردند که کار از کار گذشته و ریهها سفید شده بود و مرکز درمانی نیز نمیتوانست کاری برای آنها انجام دهد.
وی همچنین بیماری دیابت را زنگ خطری برای مردم منطقه کاشان دانست و افزود: شاید یکی از دلایل افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا، وجود زیاد بیماران دیابتی در این منطقه بوده است.
این متخصص با اشاره به تمایل زیاد مردم به مصرف شیرینی تاکید کرد: اگر دیابت با هر بیماری دیگری همراه شود، پاسخ به درمان بیماری دیگر را مختل میکند.
وی یادآور شد: بیماری دیابت اپیدمی خاموشی است که کسی به آن توجه نمیکند اما به مراتب خطرناکتر از کرونا است و باید آن را دریابیم؛ مرگ در اثر دیابت در کاشان بیش از کرونا است اما کسی متوجه نمیشود.
بیمارستان شهید بهشتی، آماده ارایه خدمات درمانی عادی
رئیس مرکز آموزشی، درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان نیز در ادامه گفت: این بیمارستان سالها مامن و ملجا بیماران بدحال منطقه بوده است و ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت به عنوان مرکز اصلی پذیرش بیماران کرونایی منطقه، همه پزشکان، پرستاران و کارکنان آن در حال خدمت به بیماران بودند.
سید محمد مکی اضافه کرد: بیمارستان شهید بهشتی کاشان سالانه 400 هزار نفر بیمار پذیرش میکند که از این تعداد 60 هزار نفر نیز بستری میشوند و خدمات متنوع منجمله جراحیهای تخصصی و فوق تخصصی را به بیماران ارایه میدهد.
وی بیان کرد: یکی از بخش عفونی بیمارستان در حال حاضر به بستری بیماران کرونایی اختصاص داده شده است و همه مسایل مربوط به کنترلهای عفونتی، گندزدایی و ضدعفونی مرتب انجام میشود و حتی بیماران عفونی غیرکرونایی نیز در بخشهای دیگر بیمارستان بستری میشوند.
معاون درمان مرکز آموزشی، درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان نیز ادامه داد: این مجموعه از بحران کرونا سرافراز بیرون آمد و در حال حاضر ارایه خدمات عادی شده و آماده پذیرش همه بیماران است.
داود خیرخواه تصریح کرد: برخی با شیطنت اعلام کردهاند، بیمارستان شهید بهشتی کرونایی و خطرناک است که این ذهنیت بد، باید پاک شود.
به گفته وی، بیمارستان شهید کاشان هیچ مشکلی برای پذیرش بیماران ندارد و مردم با خیال راحت میتوانند بیماران خود را در این بیمارستان بستری کنند.
مرکز آموزشی، درمانی شهید دکتر بهشتی کاشان در قالب 9 بیمارستان و پنج درمانگاه شبانهروزی فعالیت دارد.
پیشتر در راستای حفظ سلامت سایر بیماران غیرتنفسی، این مرکز برای رسیدگی به بیماران دارای علایم تنفسی مشکوک ابتلا به ویروس کرونا اختصاص یافته بود.
ویروس کرونا 2019 (COVID-19) که نخستینبار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و حتی سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
بنابر آخرین آمارهای رسمی، 184 هزار و 955 نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این میان 146 هزار و 748 نفر بهبود یافتند و هشت هزار و 730 نفر نیز تا کنون فوت کردند.
جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارند.
*س_برچسبها_س*