کاهش نرخ رشد پول + جزئیات
اقتصاد نیوز: رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نرخ تورم تولیدکننده 107 درصدی در آغاز به کار دولت سیزدهم و 50 درصدی در ابتدای سال 1402، از کاهش این رقم به 23.2 درصد در حال حاضر به عنوان یک شاخص پیشنگر مهم خبر داد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، محمدرضا فرزین در نشست هیأت دولت با بیان اینکه در دولت مردمی، تمام متغیرهای پولی تأثیرگذار بر تورم بعد از سالها کاهشی شدند، گفت: نرخ رشد نقدینگی که در 25 سال گذشته به طور متوسط 28.2 و در 62 سال اخیر 25.7 بود، در پایان سال 1402 به 24.3 درصد کاهش یافت که اقدامی با اثرات مثبت بلندمدت بر اقتصاد و نرخ تورم است.
بانک مرکزی از جلسه یکساعته محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی و مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد و اعلام کرد: هدف این بانک، کمک به بازار سرمایه است.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برگزاری موفق همایش پولی و بانکی در هفته گذشته و حضور تقریباً همه کارشناسان و صاحبنظران عرصه پولی و بانکی کشور در این همایش اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز و نرخ بهره در کوتاه مدت و رشد نقدینگی در بلندمدت بر نرخ تورم تأثیرگذار هستند؛ در دولت مردمی تمام متغیرهای پولی تأثیرگذار بر تورم بعد از سالها کاهشی شدند.
فرزین اضافه کرد: بر این اساس نرخ رشد نقدینگی کشور که در 25 سال گذشته به طور متوسط 28.2 و در 62 سال اخیر 25.7 بود، در پایان سال 1402 به 24.3 درصد کاهش یافت که اقدامی با اثرات مثبت بلندمدت بر اقتصاد و نرخ تورم است. همچنین نرخ رشد پول در اسفند 1402 به 15.3 درصد کاهش یافت که تأثیر قابل ملاحظهای در کاهش انتظارات تورمی دارد و این رقم در 13 اردیبهشت به 12.8 درصد کاهش یافته است.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به نرخ تورم تولیدکننده 107 درصدی در آغاز به کار دولت سیزدهم و 50 درصدی در ابتدای سال 1402، از کاهش این رقم به 23.2 درصد در حال حاضر به عنوان یک شاخص پیشنگر مهم خبر داد.
نشست هیأت دولت امروز صبح به ریاست سرپرست ریاست جمهوری برگزار شد. محمد مخبر در این جلسه با محکومیت شدید تداوم جنایات رژیم صهیونیستی به غزه، به خصوص حمله به محل اسکان پناهندگان در رفح، از سرپرست وزارت امور خارجه خواست تا به طور جدی اقدامات حمایتی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از حقوق مردم فلسطین به خصوص اهالی غزه را با همان همت و تلاش شهید امیرعبداللهیان، دنبال کند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید