کرونا روابط پوتین و ترامپ را گرم کرد!
اقتصادنیوز: تاریخ روابط روسیه و آمریکا نشان میدهد در هنگامه بحرانهای بینالمللی این دو قدرت اغلب به یکدیگر نزدیک شدهاند؛ روزنامه «دنیایاقتصاد» در گزارشی که هفته گذشته منتشر کرد، پیشبینی کرده بود که بهدلیل بحران جهانی کرونا احتمال تنشزدایی در روابط مسکو و واشنگتن افزایش یافته است.
به گزارش اقتصادنیوز حال در بیانیه مشترک سران دو کشور بر همکاری میان این دو بازیگر، برای حل مسائل بینالمللی تاکید شده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده با ولادیمیر پوتین همتای روسیاش به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد نشست نیروهای ایالات متحده و شوروی در رودخانه البه مربوط به جنگ دوم جهانی که به شکست نازیها انجامید، بیانیه مشترکی صادر کردند و آن را نمونهای برای همکاری کشورها خواندند. به گزارش خبرگزاری رویترز، بیانیه مشترک دو کشور در شرایطی صادر شده است که آمریکا بر سر کنترل تسلیحات و همچنین دخالت روسیه در اوکراین و سوریه مشکلاتی عدیده با یکدیگر دارند. همچنین آمریکا، در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، مسکو را متهم به ارائه اطلاعات غلط کرده است. والاستریت ژورنال فاش کرده است که درباره این بیانیه مشترک بحث و گفتوگوهای فراوانی در داخل دولت ترامپ صورت گرفته است و برخی اظهار نگرانی کردهاند که ممکن است این بیانیه از فشار آمریکا بر روسیه بکاهد. در بیانیه مشترک دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری آمریکا و روسیه آمده است: همانطور که ما امروز برای مقابله با مهمترین چالشها در قرن بیست و یک همکاری داریم، جانفشانی و فداکاریهایی را که در مقابله با فاشیسم داشتیم، از یاد نمیبریم. والاستریت ژورنال در گزارش خود آورده است، آنهایی که به پیشنویس این بیانیه مشترک آشنایی داشتند، گفتند صدور این بیانیه نمادین بوده و هدفش اثبات به مردم است که دو کشور میتوانند در دشواریها و مشکلات در کنار هم باشند. در این بیانیه مشترک آمده است: روح البه نمونهای از این است که کشورهای ما میتوانند در مشکلات و گرفتاریها در کنار هم باشند، اعتمادسازی کنند و برای یک مساله بزرگتر همکاری داشته باشند.چنین بیانیههای مشترکی معمولا بیسابقه هستند و یکی از آنها مربوط به بیانیه مشترک باراک اوباما و دیمیتری مدودوف، روسای جمهوری سابق آمریکا و روسیه میشود. به نوشته وال استریت ژورنال، این تصمیم در نوشتن بیانیه مشترک در میان مقامهای دولت ترامپ در پنتاگون و وزارت خارجه بحثبرانگیز شده است؛ چون بسیاری از آنها درباره تمایل روسیه شک دارند. این مقامها به مداخله روسیه در امور اوکراین و کمک به رئیسجمهوری سوریه اشاره دارند.
همچنین قانونگذاران و اعضای کنگره آمریکا نگرانی خود را بابت این بیانیه ابراز کرده و میگویند، چنین بیانیهای میتواند اقدامات سختگیرانه دولت واشنگتن در قبال مسکو را خنثی کند. یکی از مقامهای سابق آمریکا مدعی شده است که انتشار چنین بیانیههایی در ابتدای امر از سوی روسیه مطرح شده است. با این حال ترامپ امیدوار بود که در سالگرد این واقعه به مسکو سفر کند. رئیسجمهوری آمریکا بارها از پوتین ستایش کرده و خواستار ارتقای همکاری بین دو کشور بوده و تکذیب رهبران روس درباره دخالت مسکو در انتخابات سال 2016 را باور کرده است. این در حالی است که کمیته اطلاعات سنا به رهبری جمهوری خواهان در یک همکاری دو حزبی روز سهشنبه گزارشی منتشر کرد و گفت که پس از ارزیابیهای اطلاعاتی نیروهای آمریکایی که در سال 2017 نتایج آن منتشر شده، به این نتیجه رسیده است که مسکو اطلاعات نادرستی نشر داده و بارها اقدام به حملات سایبری کرده است. در این گزارش تصریح شده است که روسیه این اقدامات را بابت تغییر رای هیلاری کلینتون رقیب دموکرات ترامپ انجام داده است. در این زمینه نیروهای اطلاعاتی آمریکا از تمایل مشابه روسیه خبر میدهند و بنابرارزیابیهایی که داشتهاند، میگویند که روسیه بهدنبال مداخله در انتخابات 2020 است. روسیه این ادعا را تکذیب میکند؛ اما برخی کارشناسان میگویند که ممکن است باز مانند سال 2016 به کارزار مرکزی حزب دموکرات حمله شود و اطلاعات آن سرقت شود. ادعا شده است در آن سال روسها با حمله سایت مرکزی کارزار انتخاباتی حزب و همچنین هکایمیل هیلاری کلینتون توانسته است بر سرنوشت انتخابات تاثیر بگذارند. افزون بر این، برخی شواهد نشان میدهد که روسها با حضور فعال در پلت فرمهایی همچون فیسبوک توانستهاند با کاربرهای جعلی اطلاعات غلط نشر دهند. به چنین اطلاعاتی از سوی مولر، بازرس ویژه دادگستری آمریکا که درباره دخالت روسیه در انتخابات سال تحقیق میکرد، اشاره شده است.
این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند