دوشنبه 1 بهمن 1403

کرونا، فاز جدید اختلاف دموکرات‌ها و جمهوریخواهان آمریکا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کرونا، فاز جدید اختلاف دموکرات‌ها و جمهوریخواهان آمریکا

تهران - ایرنا - رویترز با اشاره به حرف‌های دونالد ترامپ مبنی بر خوش‌بینی بیش از حد نسبت به شیوع کرونا نوشت: جمهوری خواهان و دموکرات‌ها در آمریکا بر سر تهدید ویروس کرونا هم اتفاق نظر نداشته و دیدگاه متفاوتی نسبت به خطر شیوع این ویروس دارند.

براساس نظرسنجی انجام شده توسط رویترز و شرکت ایپسوس Ipsos (یک شرکت تحقیقات جهانی بازار و متخصص در نظرسنجی است که مقر اصلی آن در پاریس قرار دارد) در این هفته، دموکرات ها تقریبا دو برابر جمهوری خواهان، ویروس کرونا را تهدیدی قریب الوقوع برای ایالات متحده می دانند و دموکرات ها در مقایسه با جمهوری خواهان آمادگی بیشتری برای مقابله با این ویروس اعلام کرده اند؛ از جمله شستن دستان و محدود کردن برنامه های سفر.

جمهوری خواهان شرکت کننده در این نظرسنجی، ویروس کرونا را تهدید نمی دانند و هنوز فکر نمی کنند ویروس تا محل زندگی آنها فاصله بسیاری دارد.

«سیندی هوگ» ساکن یکی از شهرهای آرکانزاس (لیتل راک) به رویترز گفت: من کوچکترین تغییری در سبک زندگی خود نداده ام. برای من ویروس کرونا هنوز یک واقعیت نیست. این ویروس هنوز در دنیای من به اندازه کافی تهدید به حساب نمی آید.

بسیاری از موارد ابتلا به کرونا که تاکنون در ایالات متحده گزارش شده اند، در ایالت واشنگتن و کالیفرنیا بوده که بیش از هزار مایل با ایالات آرکانزاس فاصله دارند.

اما حدود 4 نفر از هر 10 نفر دموکرات فکر می کنند ویروس کرونا تهدیدی قریب الوقوع است.

«رابرت تالیس» استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت که به مطالعه قطبی سازی سیاسی می پردازد در این خصوص گفت: در شرایط اینچنینی تفرقه افکنی سیاسی اغلب به روش های بسیار ظریف انجام می شود. آمریکایی ها به طور فزاینده ای خود را در احاطه افرادی با دیدگاه سیاسی مشابه قرار می دهند. بنابراین برداشت های حزبی نه تنها از طریق کانال های تلویزیونی، که تارنماها و رسانه های اجتماعی و دوستان و همسایگان نیز به اشتراک گذاشته می شود.

آمریکایی ها که اغلب براساس ترجیحات سیاسی خود اخبار گوش می دهند، دو دیدگاه متفاوت درباره تأثیر احتمالی ویروس کرونا دریافت کرده اند.

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری ایالات متحده تلاش می کند خود را نسبت به گسترش این بیماری سالم و سرحال نشان دهد. هرچند خوش بینی بیش از حد وی مورد انتقاد قرار گرفته است.

ترامپ رسانه ها و مخالفان سیاسی خود را متهم کرده است که تلاش می کنند با بهره برداری از شرایط پیش آمده و هشدار نسبت به گسترش ویروس کرونا، انتخاب مجدد وی را تحت الشعاع قرار دهند. ترامپ تاکنون سعی کرده است کرونا را یک تهدید نسبتا جزئی مطرح کند و خطر مرگ و میر ناشی از آن را با آنفلوانزای فصلی مقایسه کرده است.

«راش لیمبو» مجری محافظه کار برنامه رادیویی و از طرفدران ترامپ هفته گذشته به شنوندگان گفت که ابتلا به ویروس کرونا مانند سرماخوردگی است و صرفا آن را ابزاری برای کاش محبوبیت ترامپ در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری دانست.

ترامپ هم روز چهارشنبه هفته گذشته در مصاحبه با فاکس نیوز گفت که فکر می کند تخمین های سازمان بهداشت جهانی از میزان مرگ و میر «کاذب» است و میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را کمتر از میزان اعلام شده دانست. سازمان جهانی بهداشت این هفته اعلام کرد که کرونا جان حدود 3.4 درصد افراد مبتلا در سراسر جهان را گرفته است.

براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز 100 هزار نفر گذشته و این ویروس جان بیش از 3 هزار و 400 نفر را در سراسر جهان گرفته و در بیش از 90 کشور گسترش پیدا کرده است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده نیز اعلام کرد تا به امروز 17 نفر در ایالات متحده در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند. این نهاد همچنین شمار مبتلایان به کرونا را در خاک ایالات متحده 237 نفر اعلام کرد.

«نانسی پلوسی» رییس مجلس نمایندگان ایالات متحده روز پنجشنبه پس از گفته های ترامپ، وی را به انتشار اطلاعات نادرست درمورد میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا متهم کرد و گفت واقعیت در حوزه عمومی است.

رسانه های ملی و سایر کانال های خبری پر از گزارش هایی از بیماری گسترده و مرگ و میر در ایالات متحده شده اند. مقامات بهداشت عمومی هشدارهای فزاینده ای درباره نیاز به آمادگی برای قرنطینه ها و تعطیلی مدارس ارسال کرده اند. از طرفی اندازه گیری دقیق این پیام های واگرا در چگونگی درک آمریکایی ها از خطری که با آن روبرو هستند، بسیار دشوار است.

براساس نظرسنجی رویترز / ایپسوس، حدود نیمی از دموکرات ها گفته اند که در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا، بیشتر از گذشته دستان خود می شویند. حدود 8 درصد از دموکرات ها هم اعلام کرده اند که برنامه های سفر خود را لغو کرده اند در حالیکه تنها 3 درصد جمهوری خواهان برنامه های اینچنینی خود را به زمانی دیگر موکول کرده اند.

حدود 40 درصد دموکرات ها در نظرسنجی اعلام کرده اند که برنامه عادی زندگی روزانه خود را به دلیل ویروس کرونا تغییر داده اند در مقابل بیش از 54 درصد جمهوری خواهان گفته اند هیچ تغییری در روال عادی زندگی روزانه خود نداده اند. نظرسنجی رویترز / ایپسوی از 2 تا 3 مارس (12 تا 13 اسفند) در ایالات متحده به صورت آنلاین و به زبان انگلیسی انجام شد. این نظرسنجی پاسخ سوالات را ازمیان یک هزار و 115 نفر آمریکایی جمع آوری کرده که 527 نفر آنها دموکرات و 396 نفر هم جمهوری خواه بودند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*