کرونا فروش عمارت اقدسیه را به تعویق انداخت
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، آذر سال گذشته پیروز حناچی شهردار تهران دستور فروش عمارت رویدادمحور اقدسیه معروف به خانه شهرداران را داد.
مدیریت فعلی شهری معتقد است که بدهیهای سنگینی دارد و نمیتواند بسیاری از اقدامات را در شهر انجام دهد. همچنین مدیران میگویند برای اینکه بتوانیم شهر را اداره کنیم باید راهکارهایی درنظر بگیریم، یکی از آن راهکارها فروش املاک شهرداری است.
شهرداری تهران سال گذشته تصمیم گرفت عمارت اقدسیه را بفروشد. این عمارت که برای دوره پهلوی دوم است، توسط شهرداری با قیمت یکچهارم (81 میلیارد) به فروش گذاشته شد.
واکنش نمایندگان به فروش خانه شهرداران
بعد از اینکه اعلام شد که قرار است عمارت رویدادمحور اقدسیه به فروش برسد واکنشهای زیادی از سوی برخی مسوولان صورت گرفت تا جایی که نمایندگان مجلس در تذکری به وزیر کشور و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواستار جلوگیری از فروش این عمارت شدند. در متن این نامه آمده بود به لحاظ ساخت منحصر به فرد و معماری این عمارت لازم است وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ورود کرده و چنانچه قابلیت ثبت به عنوان اثر فرهنگی را دارد اقدام کند. وزیر کشور هم باید توجه داشته باشد که شهرداری نمیتواند بدون بررسی و کارشناسی لازم جهت تأمین بودجه خود از فروش چنین عمارتی استفاده نماید. لازم است اطلاعات این عمارت و نتیجه اقدام کارشناسی اعلام و حسب نتیجه اقدام لازم صورت گیرد.
بررسی خانه شهرداران از نظر ثبت معماری و تزئینات
همچنین پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی هم اعلام کرده بود که خانه شهرداران از نظر ثبت تاریخی و معنوی دارای ارزش ملی نیست و از نظر ثبت معماری و تزئینات مورد کارشناسی قرار میگیرد.
از وعده حناچی تا توضیحات معاون شهرسازی قالیباف
بعد از واکنشهای صورت گرفته، پیروز حناچی شهردار تهران به میدان آمد و اعلام کرد این خانه را به کسانی میفروشد که آن را تخریب نکنند. بعد از این اظهار نظر، پژمان پشمچیزاده معاون وقت قالیباف اعلام کرد اگر قرار باشد این ملک به کسی فروخته شود که به آن اجازه ساخت و ساز ندهد، پس باید به قیمت پایینتری به فروش برسد و این به نفع شهرداری قطعا نیست و اگر مالک زمین را به قیمت روز خریداری کند و بپذیرد که ساخت و سازی هم انجام ندهد، این نوع شرط، خلاف مقتضی ذات عقد است و باطل است.
با توجه به اینکه شهردار تهران وعده داده بود این خانه را با شرط به فروش میرساند، اما در مزایدهای که در اسفند سال گذشته برای این ملک گذاشت، هیچ شروطی آورده نشد و حتی این ملک به گفته حجت نظری عضو شورای شهر به یکچهارم قیمت به مزایده گذاشته شده است.
مزایده دوباره خانه شهرداران به قیمت سال گذشته
نکته قابل توجه در خصوص این عمارت این است که برخی از اعضا گله داشتند که شهرداری اطلاعات لازم در خصوص این ملک را دراختیار شورای شهر قرار نداده است. چندماه گذشت و دوباره شهرداری عمارت اقدسیه را در اردیبهشت امسال با قیمت سال گذشته (یکچهارم قیمت واقعی و بدون پیششرط) به مزایده گذاشت.
20 سال است هیچ شهرداری در عمارت گلستان زندگی نمی کند / عمارتی که بیشتر مواقع خالی بود
مسئولین شهری در این باره هیچ پاسخی ندادند اما مجید فراهانی رئیس بودجه شورای شهر در این باره به خبرنگار فارس گفت: عمارت گلستان موصوف به ملک گلستان روزی محل اسکان برخی از شهرداران بوده است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اینکه بیست سال است هیچ شهرداری در این ملک حضور نداشته است گفت: این ملک مرکز تشریفات شهرداری بود و برخی مقامات داخلی و خارجی در آن تردد میکردند و تقریبا از آن استفادهای نمیشد، شاید سه الی چهار جلسه در آن برگزار میشد و در الباقی زمانها خالی بوده است.
وی با اشاره به لایحه ای که شهرداری در آبان سال گذشته ارائه کرده است، گفت: مجوز فروش ملک صادر شد و قرار شد در صورتی که این ملک ثبت آثار ملی نشده باشد و بنای ارزشمندی نباشد، به فروش برسد. در حال حاضر خانه شهرداران فقط آئینکاریهایی دارد که در بسیاری از بناهای تهران چنین آئینهکارهایی وجود دارد.
به گفته فراهانی، مجموعه میراث فرهنگی اعلام کرد که این ملک میراثی نیست و یک ملک معمولی است. شهرداری هم قطعا میخواهد املاک خود را بهینه کند.
با توجه به شرایط کرونا ملک فروخته نشد / خانه شهرداران مجددا در لیست فروش قرار گرفت
عضو شورای شهر تهران با تأکید بر این موضوع که با توجه به اینکه از این ملک استفاده خاصی نمیشده است، گفت: در اسفندماه مناقصهای برگزار شد، اما با توجه به شرایط کرونا، این ملک فروخته نشد و مجددا در لیست فروش قرار گرفته است و قرار است پول آن صرف پروژههای شهری شود.
بسیاری از املاک میراثی در آستانه تخریب / تذکر در صحن شورا
فراهانی با تأکید بر این موضوع که در حال حاضر املاک زیادی در فهرست میراثی هستند و در تهران تخریب میشوند، گفت: بارها هم در این زمینه در صحن شورا تذکراتی داده شده است و بهتر است به این املاک بیشتر توجه شود و از تخریب آنها جلوگیری شود.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود عمارت اقدسیه یک عمارت رویدادمحور است گفت: چه کسی باید این موضوع را تشخیص دهد؟ باید کارشناسان میراث فرهنگی بگویند، اما آنها میگویند این ملک میراثی نیست.
شهرداری باید هزینه های خود را تامین کند
عضو شورای شهر تهران با تأکید بر این موضوع که شهرداری باید سیستم حمل و نقل عمومی را گسترش دهد و اتوبوس و واگن خریداری کند، گفت: باید هزینه این کار تأمین شود.
بیش از هزار پروژه کوچک مقیاس در محلات / کار نباید تعطیل شود
فراهانی اضافه کرد: در شرایط کرونایی به دنبال این هستیم که پروژههای کوچکمقیاس تعطیل نشود. تهران 354 محله تهران و در هر محله 3 پرژه کوچکمقیاس تعریف شده است و نباید این پروژهها در شرایط کرونا متوقف شود و یکی از راهها هم این است که برخی املاک شهرداری را میتوانیم به نوعی تبدیل به احسنت کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا این ملک با قیمت پایه 81 میلیارد به فروش میرسد، این در حالی است که برخی اعضا میگویند این قیمت یکچهارم قیمت واقعی عمارت است، گفت: املاک شهرداری را چند کارشناس بررسی و قیمتگذاری میکنند. لذا قیمت پایه تعیین میشود و قطعا براساس نظر کارشناسی است.
به گفته فراهانی، پول حاصل از فروش این املاک صرف پروژههای عمرانی میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که قرار است این ملک به چه کسی یا نهادی فروخته شود گفت: خریدار مشخص نیست و ملک به مزایده عمومی گذاشته شده است.
براساس این گزارش، شهرداری همچنان اصرار به فروش عمارت رویدادمحور اقدسیه با یک چهارم قیمت واقعی دارد. از سوی دیگر تاکنون دو بار این عمارت را به مزایده گذاشته است و به اعتقاد برخی از اعضا، کرونا باعث شد که فروش این ملک به تعویق بیفتد.
انتهای پیام /
شهردار تهران شهرداری تهران شهرداری میراث فرهنگی