کمر تأمینکنندگان تجهیزات پزشکی شکست!
رئیس انجمن تولید و تامین و توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی تأکید کرد که حمایت از زنجیره تامین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور بسیار ضروری است و اعلام کرد: "کمر تأمینکنندگان تجهیزات پزشکی در حال شکست است.
از علیرضا چیذری، رئیس انجمن تولید و تامین و توزیع و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، او اظهار داشت: "با تخصیص 59 میلیون دلار ارز به حوزه تجهیزات پزشکی و دارو که معادل 4.3 میلیارد دلار است، حقانیت سخنان علاقهمندان به صنعت و زنجیره سلامت تأیید شده است.
وی افزود: دوست نداریم کام مردم را در این روزهای غرور و پیروزی تلخ کنیم، اما قصور از زنجیره تأمین نیست، شوربختانه با این رویه منتظر آسیب جدی به سلامت مردم باشید.
چیذری ادامه داد: دربهای ادارات وزارت بهداشت باز است، اما آنها خزانه ارزی ندارند، نفت هم نمیفروشند، از رئیس جمهور خواستاریم درد زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را دریابند، کمرمان شکست و نگذارید اندک اعتبارمان نزد شرکای خارجی نابود شده و نزد بیمار و پزشک شرمنده از قصور تأمین ارز شویم.
وی افزود: هربار که بیمارستان، ما را به علت نبود دارو و تجهیزات پزشکی مؤاخذه میکند آرزوی مرگ میکنیم. بدانید که بیمار خانواده ما نیز هست، اما دست ما کوتاه و ارز بر نخیل بانک مرکزی است.
چیذری با اشاره ریزش شدید آمار اشتغالزایی در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: از انتقال درد این صنف خدوم خدمت رهبری پرهیز میکنیم، ولی انگار دستمان به هر دامان که متوصل میشود جز ساحت ایشان نتیجه ندارد.
وی با قدردانی از رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که دستور داد و باعث شد رقابت برکت با بخش خصوصی به شدت کمرنگتر شود، افزود: وزیر دفاع نیز لازم است بساط رقابت شرکتهای زیرمجموعه دولت در وزارت دفاع را با بخش خصوصی برچیند.
چیذری اظهار داشت: به زودی درخواست جلسه با سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خواهیم داشت شاید امریه نظامی ایشان منویات نظام و مقام معظم رهبری را در جهت عدم رقابت دولت و نیروی مسلح با بخش خصوصی محقق کند.
وزیر بهداشت بیان کرد که امروزه بخش سلامت در منطقه به قویترین حالت خود رسیده است و افزود: در اوایل انقلاب مجبور بودیم برای هر کاری از پزشکان غیرحرفهای در کشورهای همسایه استفاده کنیم و در حالی که جمعیت کشور ما یک سوم امروز بود، مردم مجبور بودند به کشورهای خارجی برای دریافت خدمات درمانی مراجعه کنند. اما اکنون با توجه به حضور اساتید متخصص و پزشکان متعهد در کشور، نظام سلامت ما به روز و پیشرفته شده است.
وی در ادامه به فعالیت 67 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و حضور 22 هزار هیات علمی و 270 هزار دانشجو در کشور اشاره کرد و گفت: 850 مرکز تحقیقاتی و پارکهای علمی فناوری در کشور مشغول به فعالیت که در حوزه دانش بنیان نیز توانستهاند افتخارآفرین باشند.
عین اللهی گفت: در حال حاضر 40 درصد تامین نیاز تجهیزات پزشکی کشور را به شرکتهای دانش بنیان دادهایم و حدود 99 درصد از داروها در داخل کشور تولید میشود و حال آن که در ابتدای انقلاب، این عدد 20 درصد بود.
وی با بیان این که 50 درصد مواد اولیه دارویی کشور تولید داخل است، افزود: البته باید بتوانیم 50 درصد مابقی را هم در داخل تولید کنیم. در مورد خانههای بهداشت و شبکه بهداشت هم که از بزرگترین شبکههای بهداشت و درمان دنیاست، توانستهایم تقریبا در همه روستاها، خانه بهداشت راه اندازی کنیم؛ به نحوی که امروز 18 هزار خانه بهداشت و مراکز بهداشتی در نقاط گوناگون کشور وجود دارد.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: علیرغم تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان، مردم ما قهرمانانه در مقابل تحریمها ایستادگی کردند و مقاومت میکنند و روز به روز تحولات چشمگیر و مثبتی را در کشور شاهد هستیم.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود اشاره کردند که تحریمها باعث شده است در بسیاری از زمینهها به خودکفایی برسیم.
عین اللهی در ادامه گفت: دانشگاههای علوم پزشکی، اساتید، دانشمندان و دانشجویان در حرکتهای استقلال طلبی نقش بسیار مهمی را ایفا کرده اند و امروزه پیوند بین دانشگاه و صنعت یک ضرورت تاریخی است که روز به روز این پیوند قوی و محکمتر شده است.
وی گفت: اخیرا در طرح پویش ملی سلامت، بیش از 46 میلیون نفر شرکت کردند و این استقبال مردم به دلیل اعتماد مردم به دولت بوده است و ما باید قدر مردم را بدانیم.
وزیر بهداشت در پایان گفت: امروز نیازمند کار جهادی و میدانی هستیم و در این مسیر دانشمندان و محققین کشورمان تاثیرگذار هستند و میتوان عقب افتادگی تاریخی را جبران کرد و امروزه جمهوری اسلامی ایران الگوی بسیاری از کشورهاست و در قله افتخارات هستیم.
تورج شیرزادی ظهر امروز دوشنبه (16 بهمنماه) در حاشیه سفر وزیر کشور به استان کرمانشاه و بازدید از مرکز پت اسکن آفتاب در بیمارستان بهارستان کرمانشاه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یک هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار به مرکز پت اسکن اختصاص یافته که یک هزار و 200 میلیارد ریال آن به دستگاه اختصاص یافته است.
وی افزود: دستگاه پیشرفتهترین و دقیقترین تشخیص را دارد و بیماریها به خصوص سرطان را به صورت دقیق تشخیص میدهد.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: تنها چهار دستگاه در کشور مجهز به این دستگاه هستند و همجواری این مرکز با مرکز جامع سرطان به تشخیص دقیق بیماری کمک زیادی کرده است.
وی در خصوص رادیوتراپی بیمارستان بهارستان خاطرنشان کرد: هفت میلیارد ریال تجهیزات در بخش رادیوتراپی بیمارستان بهارستان وجود دارد.