چهارشنبه 3 بهمن 1403

کمک متقابل ایران و ونزوئلا درد تحریم‌ها را تسکین می‌دهد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کمک متقابل ایران و ونزوئلا درد تحریم‌ها را تسکین می‌دهد

کارشناس مسائل آمریکای لاتین معتقد است که کمک کردن متقابل ایران و ونزوئلا درد تحریم را تسکین می‌دهد و باعث می‌شود که سیاست خارجی کشور تحت تحریم تقویت شود.

الهه نوری غلامی زاده کارشناس مسائل آمریکای لاتین در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روابط ایران و ونزوئلا، گفت: مهم ترین عنصری که تهران و کاراکاس را به هم ربط می‌دهد، عنصر مقاومت با امپریالیسم جهانی است. قدرت‌هایی که سعی دارند از منابع و دارایی کشورهای مختلف استفاده کنند تا موجبات پیشرفت خود را فراهم کنند و این موضوع در دوره استعمار در ونزوئلا  رخ داد، همچنین در کشور ما هم در دوره‌های پادشاهی این موضوع خود را نشان داد.

او افزود: ایران بعد از انقلاب اسلامی و ونزوئلا هم بعد از انقلاب بولیواری به یکدیگر نزدیک تر شدند، اگر این دو تاریخ را در کنار هم بگذاریم، طبیعتا ایران بعد از انقلاب اسلامی و ونزوئلای بعد از انقلاب بولیواری به سمت هم کشیده شدند و در دولت اصلاحات کلید روابط تهران و کاراکاس زده شد، اما در دوران احمدی نژاد این روابط به اوج خود رسید.

نوری غلامی زاده ادامه داد: شاید عمر تحریم های ونزوئلا یک دهه باشد، اما قسمت زیادی از اقتصاد این کشور را فلج کرد و حتی هنگامی که روسیه و چین سعی داشتند به کاراکاس کمک کنند، اما آمریکا ترفند دیگری به کار می گیرد، لذا دو کشور ایران و ونزوئلا که تحت تحریم یک جانبه و خصمانه آمریکا قرار دارند، سعی دارند با هم ارتباط بیشتری بگیرند، چراکه این تحریم ها زندگی عادی مردم را مختل می کنند.

*س_پایان زورگویی کشورهای شمال_س*

کارشناس مسائل آمریکای لاتین تصریح کرد: آمریکا با زوال ابر قدرتی مواجه است، رقیب نظامی آن روسیه و رقیب اقتصادی این کشور چین است و در این میان سعی دارد با اعمال نفوذ و فشار، کشورها را با خود همراه کند اما کاراکاس و تهران سعی می کنند رابطه خود را تقویت کنند و مادامی که این دو کشور به قوانین بین المللی احترام می گذارند، هیچ کشوری نمی تواند مانع رابطه آنها شوند.

او افزود: روابط ایران و ونزوئلا در قالب کشورهای جنوب_جنوب است و دیگر کشورهای شمال جهانی نمی توانند به کشورهایی جنوب زور بگویند، چراکه این کشورها هم در حال ظهور هستند و اتحادیه‌هایی که کشورهای جنوب با یکدیگر تشکیل می دهند، سند این است که رابطه جنوب_جنوب هم در عرصه جهانی تقویت می شود، مادامی که آمریکا در حال طی کردن زوال قدرت را تجربه می کند کشورهای جنوب هم افزایش قدرت را تجربه می کند.

نوری غلامی زاده گفت: برقراری رابطه بین ایران و ونزوئلا بهترین راه حلی است که می تواند برای هر کشور دیگری که در شرایط مشابهی قرار دارد، رخ دهد، یعنی استفاده از پتانسیل هایی که فعالیت صلح آمیز در عرصه جهانی برای کشورها فراهم می آورد، بنابراین طبیعی است که تهران و کاراکاس به یکدیگر نزدیک شوند، کشورهایی که طی قرون ضربه هایی را از امپریالیسم دیدند طبیعی است برای اینکه دشمن و درد مشترک خود را درمان کنند، به هم دیگر کمک کنند و از ابرقدرت ها انتظار کمک نداشته باشند.

کارشناس مسائل آمریکای لاتین با اشاره به خرید موشک ونزوئلا از ایران، تصریح کرد: قوانین تجارت آزاد مشخص و معین است، طبق این قانون نباید وارد حریم هوایی، زمینی و آبی هیچ کشوری شویم، اما در مورد همکاری های نظامی قضیه فرق می کند، چراکه بعد نظامی با خود احتمال جنگ افروزی را دارد و بحث امنیت با مناسبات، تبادلات کالاها و خدمات فرق می کند.

*س_روابط تهران و کاراکاس درد تحریم را تسکین می دهد_س*

او افزود: تا زمانی که خرید موشک از ونزوئلا به طور رسمی گفته و بین تهران و کاراکاس جلسات لازم تشکیل نشود، چیزی مشخص نیست و از آنجایی که بخشی از بعد مباحث خرید موشک امنیتی و اطلاعاتی است، نباید جایی گفته شود و بحث امنیت کشورهاست، تا زمانی که به طور رسمی اعلام نشود نمی توان راجع به آن اظهار نظری کرد.

بیشتر بخوانید

نوری غلامی زاده در پاسخ به اینکه آیا ونزوئلا در شرایط تحریمی می تواند به ما کمکی کند؟ گفت: به لحاظ سیاست داخلی طبیعتا تحریم ها برای مردمان هر کشور مشکل ایجاد می کند و بخشی از فعالیت فرهنگی و سیاسی اقتصادی کشور را از کار می اندازد، هدف تحریم ضربه زدن است، اکنون تهران و کاراکاس هر دو از تحریم رنج می برند اما آیا باید از سیاست خارجی خود غافل شوند؟

او افزود: عرصه سیاست داخلی و خارجی مجزاست، اما با توجه به شرایط جهانی پتانسیلی ایجاد شده است که ایران بتواند حضور جهانی خود را تقویت کند و اگر بتوانیم با ونزوئلا و دیگر کشورها رابطه مان را تقویت کنیم، تبعات مثبتی دارد، به عنوان مثال اخیرا در صحن سازمان ملل متحد به غیر از جمهوری دومینیکن همه کشورها با توجه به فعالیت های ایران، از ما حمایت کردند و طبیعتا این گره خوردن بحث سیاست داخلی و سیاست خارجی است.

نوری غلامی زاده گفت: کمک کردن متقابل ایران و ونزوئلا درد تحریم را تسکین می دهد و از سوی دیگر باعث می شود که با گذر زمان این پایگاه سیاست خارجی کشور تحت تحریم به گونه ای تقویت شود که در عرصه بین المللی به راحتی علیه کشورها به طور یک جانبه قضاوت نشود.

انتهای پیام /