کمیجانی رئیس بانک مرکزی شد
اکبر کمیجانی در جلسه هیات دولت به عنوان رییس بانک مرکزی منصوب شد.
محمود واعظی رئیس دفتر رییس جمهور در پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: آقای اکبر کمیجانی که پیش از این سرپرست بانک مرکزی را بر عهده داشت بر اساس اساسنامه بانک، در جلسه هیات دولت رییس بانک مرکزی شدند.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: از زحمات آقای همتی هم تقدیر خواهد شد. شاید این سوال پیش بیاید یک ماه باقیمانده میتوانستیم سرپرست بگذاریم ما بر اساس اساسنامه بانک مرکزی عمل کردیم که طبق آن در صورتی که رئیسکل بانک مرکزی استعفا دهد یا به هر دلیلی نتواند به کارش ادامه دهد، ظرف یک ماه قائم مقام این اختیار را برای اداره بانک مرکزی را دارد و بعد از یک ماه باید رئیس کل بانک مرکزی تعیین شود.
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: اساسنامه هیچ جایی برای سرپرستی باقی نگذاشته است و به همین دلیل رییس جمهوری هفته گذشته از معاونت حقوقی خواست اگر میتوانیم از اختیارات دیگر برای معرفی سرپرست استفاده کنیم که معاونت حقوقی جواب داد با توجه به قانون خاص بانک مرکزی صراحتا جایی برای سرپرستی وجود ندارد و به همین دلیل رئیس بانک مرکزی انتخاب شد.
واعظی افزود: بنابراین این کار معنایش چنین نیست که ما فردی را مشخص کردیم تا برای دولت بعدی تعیین تکلیف کنیم. آقای کمیجانی هم که انتخاب شدند این آمادگی را دارند و اعلام کردند که به محض تشکیل دولت سیزدهم از رییس دولت بعدی میخواهند که فردی را انتخاب کند.
واعظی در پاسخ به این پرسش که چرا تا باحال واکسیناسیون برای افراد زیر 70 سال و بیماران زمینهای انجام نشده است، گفت: کشوری که قرارداد بسته بودیم اتفاقی افتاد که آنها از ما خواهش کردند دو تا سه هفته دست نگه داریم.
رئیس دفتر رییس جمهور گفت: ما طبق قولی که به مردم دادیم این بود که تا پایان دولت بیماران زمینهای و بالای 65 سال را واکسینه میکنیم.
واعظی ادامه داد: از هفته آینده 1میلیون 700 تا 1 میلیون و 800 دوز واکسن را به صورت هفتگی تحویل میگیریم.
واعظی در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین و تضمین آمریکا به ایران، گفت: ما از روز اول بر این موضوع تاکید داشتیم که رئیس جمهور آمریکا آن را اختلاف اساسی خواند به این دلیل است که آنها نمیخواهند به خواسته اساسی ما عمل کنند. این حق ماست و باید اطمینان کسب کنیم. نمیتوانیم عضو معاهدهای باشیم که هر لحظه حس کنیم اتفاقی میافتد.
رییس دفتر رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت راستیآزمایی رفع تحریمها گفت: اگر میخواهیم به تعهدات خود عمل کنیم، طرف مقابل هم به تعهدات خود باید عمل کند ضمن اینکه آمریکا از برجام خارج شده است پس نخست آمریکا باید به تعهدات خود عمل کند و بعد ما راستیآزمایی کرده و به تعهدات خود عمل میکنیم. هر دوی این موارد جزو حقوق ما است و باید مطمئن شویم و آمریکاییها بهطور نادرست این موضوع را اشکال اساسی میدانند.
واعظی درباره اینکه آیا مذاکرات در دولت بعدی به نتیجه میرسد یا دولت فعلی، گفت: اصل موضوع این است که چه در دولت آقای روحانی و چه در دولت آقای رییسی تلاش گستردهای برای حفظ حقوق ملت ایران انجام شود و برجامی به توافق برسد که قابل اجرا باشد؛ ضمن آنکه طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل کنند و تحریمها سریعتر برداشته شود و ما هم هر تلاشی بتوانیم برای رسیدن به این هدف انجام میدهیم.
رییس دفتر رئیس جمهوری همچنین درباره مشکلات مستاجران و تمهیدات دولت در این زمینه گفت: ستاد ملی کرونا مصوبهای داشت که مستاجران و مالکان در شهر تهران درباره مبلغ اجاره به توافق برسند و حداکثر مبلغی که مالکان میتوانند دریافت کنند تا افزایش 25 درصد است.
واعظی تصریح کرد: مالکان در دیگر کلانشهرها تا 20 درصد و شهرهای دیگر تا 15 درصد میتوانند به مبلغ اجاره اضافه کنند که این مصوبه از طریق استانداریها در استانهای مختلف و بنیاد مسکن ابلاغ شده است.
وی همچنین درباره پرداخت تسهیلات مسکن برای مستاجران ادامه داد: وزارت مسکن پیشنهادی به ستاد ملی ارائه کرد تا با همکاری با بانک مرکزی و بانکهای مختلف تا رقم 70 میلیون تومان بسته به نوع اجاره و کلانشهری و غیرکلانشهر بودن شهر، به مستاجران وام پرداخت شود.
واعظی با تسلیت درگذشت دو تن از خبرنگاران محیط زیستی در حادثه تصادف اتوبوس اظهار داشت: روزی که این اتفاق افتاد به محض اطلاع، با استاندار و بخشهای مختلف تماس گرفتم و بعنوان دولت هر اقدامی که برای عزیزان از دست رفته و افرادی که حالشان وخیم بود و بقیه خبرنگاران لازم بود و همه امکانات را در ارومیه و تهران فراهم کردیم. دنبال این بودیم تا هواپیمای اختصاصی به ارومیه برود و همه کاری که میتوانستیم برای خانواده خودمان انجام دهیم برای این مجموعه خبرنگاران انجام دادهایم.
وی افزود: با این اتفاق همه مصیبت دیدهایم از رئیس جمهور گرفته تا مسئولان کشور همه تسلیت گفتند و همدردی کردند و نمایندگان دولت در مراسمات شرکت کردند و همه جا عذرخواهی کردند. سخنگوی دولت و شخص آقای کلانتری هرکاری میتوانستند انجام دادند و عذرخواهی کردند. هر کسی تأسف و ناراحتی خود را طوری ابراز میکند. آقای کلانتری از خیلی افراد دیگر بیشتر ناراحت بود.
واعظی در این باره افزود: ممکن است برخی بتوانند به راحتی ناراحتی خود را به زبان بیاورند و برخی نتوانند. اما ایشان هم مانند بقیه اعضای دولت از این حادثه بسیار متاثر بودند. سعی کنیم با بیان این حرفها نمک بر زخم خانوادههای داغدار نپاشیم. وقتی حادثه برای دو خبرنگار پیش آمد کل کشور عزادار شد و هر سه قوه و دیگر نهادها همه همدردی کردند. این همدردی به خانوادههای عزادار آرامش میدهد نه اینکه نکتهای را بیان کنیم و داغ مصیبت زدگان را بیشتر کنیم.