شنبه 10 آذر 1403

کیهان از محکوم کردن اقدام سفیر روسیه طفره رفت / او نفوذی غرب است!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
کیهان از محکوم کردن اقدام سفیر روسیه طفره رفت / او نفوذی غرب است!

کیهان نوشت: در روزهای گذشته انتشار عکس سفرای انگلیس و روسیه در تهران خبرساز شد. سایمون شرکلیف و لوان جاگاریان در باغ سفارت روسیه نشسته و عکس یادگاری می‌گیرند. در عکس منتشر شده توسط اکانت توییتری سفارت روسیه، دو سفیر به بازسازی دیدار روزولت، استالین و چرچیل در کنفرانس تهران پرداخته و جای خالی نماینده آمریکا را با یک صندلی خالی پرکرده‌اند.

نکته قابل توجه اینجاست که تکلیف انگلیس مشخص و مبرهن است. سایمون شرکلیف، سفیر جدید انگلیس در ایران پیش از آنکه سابقه دیپلماتیک داشته باشد، یک مأمور امنیتی کارکشته است که سابقه مدیریت در بخش امنیت ملی وزارت امور خارجه بریتانیا را در کارنامه دارد.

شرکلیف فارغ‌التحصیل دانشگاه کمبریج است که در یمن، نیجریه، افغانستان و عراق نیز سابقه کار داشته است. وی همچنین مسئول بخش مبارزه با تروریسم وزارت خارجه بریتانیا در سال‌های 2012 تا 2014 بوده و بعدازآن هم به‌عنوان معاون نمایندگی سفارت انگلیس در نیجریه فعالیت کرده است. به گزارش مشرق، دوره مأموریت شرکلیف در نیجریه نقطه اوج فعالیت‌های گروه تروریستی بوکوحرام نیز محسوب می‌شود. در آن روزها این گروه شورشی - سلفی دست به کشتار و گروگان‌گیری‌های سریالی در شهرهای مختلف کشور نیجریه می‌زند. همچنین آخرین مأموریت شرکلیف به مدت یک سال، از سال 2017 تا 2018 در یمن بوده است. در این تاریخ انگلیسی‌ها برای اولین بار به‌صورت مستقیم در موقعیت میدانی جنگ یمن حاضرشده و البته ضربات و خسارات شدیدی نیز از مقاومت خوردند. سایمون شر کلیف چهره امنیتی انگلیسی با پوشش دیپلماتیک از سال 1998 به وزارت خارجه انگلیس پیوسته است، او جایگزین سفیر پرحاشیه قبلی یعنی رابرت مک ایر شده است. مک ایر دی‌ماه 1398 در حاشیه یک تجمع غیرقانونی روبروی دانشگاه امیرکبیر در تهران بازداشت شد. مأموران امنیت ناجا سفیر انگلیس را در حالی بازداشت کردند که در حال فیلم‌برداری در جمع تعدادی آشوبگر بود. وی پس از بازداشت، شلوار خود را خیس کرد. سفارت انگلیس در دوران مدیریت مک ایر محل مهمانی‌های شبانه برخی افراد مشکوک بود، این مهمانی‌های پوششی یادآور نقش شام‌های شبانه انگلوفیل‌ها در دوران مشروطه بوده و مورد اعتراض محافل سیاسی داخلی قرار گرفت. طی سالیان گذشته سفارت انگلیس منشأ اقدامات شیطنت‌آمیزی علیه کشورمان بوده است. برای نمونه در جریان فتنه 88 بنابر اقاریر «حسین رسام» از کارکنان سفارت انگلیس در تهران، این سفارتخانه و کارکنان آن در اغتشاشات حضور فعال داشتند و برای تداوم آشوب‌ها شبکه‌سازی می‌کردند. درحال حاضر رسام به‌عنوان نماینده تام‌الاختیار در شبکه تلویزیونی سعودی اینترنشنال به کار گرفته‌شده است. سفیر روسیه نفوذی غرب است؟! همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، حساب انگلیس مشخص است؛ سوال اینجاست که چرا سفیر روسیه چنین اقدامی را انجام داده است؟! آیا سفیر روسیه نفوذی غرب است؟! اکنون بیش از 10 سال است که لوان جاگاریان سفیر روسیه در ایران است. این مدت زمان برای شناخت مردم ایران و آشنایی با حساسیت‌های ملی به هیچ عنوان زمان کمی نیست. با این حساب، قطعا وی با حساسیت‌های مردم ایران کاملا آشناست و نمی‌توان انتشار این عکس یادگاری را صرفا اقدامی سهوی تلقی کرد و اظهارنظر آقای سفیر در این خصوص قابل پذیرش نیست. یکی از فعالین رسانه ای با اشاره به اقدام سفارت روسیه در انتشار عکس مذکور در توئیتی نوشت:«آقای سفیر تجدید خاطره مبارزه با نازیسم جایش در سن‌پطرزبورگ است نه تهران. اینجا به معنی تجدید خاطره حضور و اشغال نامشروع و فقر و آوارگی یک ملت است». همچنین یکی دیگر از فعالین رسانه ای در مطلبی نوشت:«به آقای فرستاده مسکو یادآور می‌شوم دست‌کم به سبیل استالین نیز تمسک می‌جستی تا یک عامل سرویس اطلاعاتی لندن به‌سهولت نتواند با تو بازی کند». نورنیوز رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نیز در توییتی نوشت:«درباره خبط سفرای روس و انگلیس؛ با توجه به روابط ایران و روسیه مشخص است که اقدام سفیر اقدامی شخصی بوده و ارتباطی به مواضع مسکو ندارد و باید شخصا از محضر ملت ایران عذرخواهی کند. ضمنا دولت فدراسیون روسیه باید مراقبت نماید که سفیر این کشور در تور اطلاعاتی سفیر انگلیس گرفتار نشود». 23302

کد خبر 1544869