یک‌شنبه 4 آذر 1403

کی سوک لی: خورشید همیشه آن بالا نمی ماند؛ سطح تکواندو ایران پایین آمده / مگابله: قبلا پاراتکواندوکاران از حضور در میادین خجالت می کشیدند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کی سوک لی: خورشید همیشه آن بالا نمی ماند؛ سطح تکواندو ایران پایین آمده / مگابله: قبلا پاراتکواندوکاران از حضور در میادین خجالت می کشیدند

رئیس اتحادیه تکواندو آسیا گفت: خورشید همیشه آن بالا نمی ماند؛ سطح تکواندو ایران پایین آمده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری رویدادهای تکواندو تهران با حضور هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو، کی سوک لی رئیس اتحادیه تکواندو آسیا، ماهر مقابله ناظر فدراسیون جهانی و مسعود لشگری سرپرست دبیری فدراسیون برگزار شد.

کی سوک لی رئیس اتحادیه تکواندو آسیا در ابتدای این نشست درباره سطح کیفیت تکواندو ایران اظهار داشت: تکواندو ایران همیشه از نظر فنی خوب بوده ولی الان یک مقدار سطح آن پایین آمده و باید دوباره تلاش کنند تا به حالت قبل بازگردند.

وی درباره سطح فنی مسابقات برگزار شده در ایران تصریح کرد: سطح مسابقات بالا است ولی برای بالا بردن مدال ها باید تلاش را بیشتر کرد. ایران در حالت عادی یکی از تیم های قدرتمند است ولی در سطح منطقه، ازبکستان مدال می گیرد اما ایران مدال نمی گیرد. جمعیتی که در ایران در تکواندو فعالیت می کند از کشورهای دیگر بیشتر است. پس توقع کسب مدال از ایران باید بالاتر باشد.

لی تصریح کرد: کره جنوبی و چین هم جمعیت زیادی دارند ولی آنها هم نمی توانند مدال بگیرند. آنها به صورت عادی زیاد مدال می گرفتند ولی الان اینطور نیست. ایران هم به آن سمت می رود. باید بیشتر تلاش کنند.

رئیس اتحادیه تکواندو آسیا تاکید کرد: طبیعت به ما درس می دهد. خورشید همیشه آن بالا نمی ماند و پایین می آید. باید از طبیعت درس بگیریم تا به روند رو به رشد ادامه بدهیم.

لی درباره اینکه آیا سطح تکواندو اسیا می تواند دوباره به روزهای اوجش بازگردد و برای بازگشت به این نقطه چه نکاتی مهم است؟ اظهار کرد: بازیکنان خوب تمرین می کنند ولی درست به او یاد نمی دهند که از ضرباتش امتیاز بگیرد. نحوه تمرین دادن یکی از موارد است. همچنین استراتژی یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرد. اینکه از ذهنتان استفاده کنید نه فقط از بدن. اگر از ذهن استفاده نکنید، موفق نمی شوید.

نایب رئیس اتحادیه جهانی تکواندو گفت: یکی از اولین تکواندوکاران در کره جنوبی بودم. از سال 1963 در فستیوال ملی تکواندو کارم را شروع کردم. آن زمان فقط با هوگوها از خودمان محافظت می کردیم. ما آن موقع روی چوب تمرین می کردیم و دسته وزنی وجود نداشت و فقط با هم مبارزه می کردیم. وقتی آنجا مبارزه می کردید فقط می خواستید به نفر روبرو ضربه بزنید. اگر روی زمین می افتاد، آسیب می دید اما بعد از آن قوانین جدید آمد. این را گفتم چون همه چیز تغییر می کند و روی یک نقطه نمی ماند. اگر بخواهید فقط به یک نکته نگاه کنید همه چیز را از دست می دهید. برای همین هر روز باید مطالعه را بیشتر کنید تا بیشتر بدانید.

رییس اتحادیه تکواندوی آسیا با تمجید از جایگاه ایران در تکواندوی جهان، گفت: ایران از تاریخچه بسیار خوبی برخوردار است و 4 رویداد را به خوبی برگزاری کرد. سطح این مسابقات بسیار بالا بود و یکی از طولانی ترین مسابقات بود که برگزار شد. میزبانی مسابقات گرندپری و جهانی مستلزم ارائه پیشنهاد خوب به لحاظ اسپانسر به فدراسیون جهانی است.

وی درباره علت غیبت برخی کشورها مثل کره جنوبی در مسابقات ایران، گفت: برخی کشورها بخاطر ورود به ایران با مشکلات رفتن به آمریکا مواجه بودند و از آنجا که بسیاری از بازیکنان کره در آمریکا مشغول به کار هستند از مسابقات ایران استقبال نمی کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه تعامل با فدراسیون ایران پس از روی کار آمدن هادی ساعی، گفت: وقتی یک فدراسیون عضو اتحادیه می شود عضو آن خانواده است و برای ما فرقی نمی کند چه فردی در راس یک فدراسیون باشد. ما به اشخاص نگاه نمی کنیم و با تمامی فدراسیون های عضو تعامل لازم را داریم.

وی درباره میزان حمایت از کسب کرسی توسط ایران در اتحادیه آسیا نیز خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم از یک نفر حمایت کنیم چرا که انتخابات کاملا بر اساس قانون است و افراد بر اساس قانون و رقابت صاحب کرسی می شوند. ما نمی توانیم برای هیچ فردی تمایز قائل شویم و نمی توانیم از کسی حمایت کنیم یا مخالف کسی باشیم. آقای پولادگر نیز همچنان نایب رییس اتحادیه آسیاست و انتخابات اخیرا برگزار شده است.

وی درباره علت برگزاری مسابقات متعدد برای کسب سهمیه المپیک و افزایش مصدومیت بازیکنان گفت: مربی باید بازیکن را برای اینکه مصدوم نشود، مدیریت کند و من با این سن همیشه ورزش می کنم و برای اینکه یک بازیکن به مصدومیت در مسابقات مختلف دچار نشود، باید بخوبی توسط مربیان آماده شود.

*مگابله: قبلا پاراتکواندوکاران از حضور در میادین خجالت می کشیدند

ماهر مگابله ناظر فدراسیون جهانی نیز، در صحبت های خود درباره اقدام کشورهایی مثل انگلیس در ندادن ویزا به برخی بازیکنان ایران در مسابقات جهانی 2019 عنوان کرد: اتحادیه آسیا و فدراسیون جهانی نامه نگاری می کنند تا مشکل را حل کنند. بعد از اتفاقات سال 2019 در مسابقات جهانی فدراسیون جهانی تصمیم گرفت تمامی میزبانان متعهد به صدور ویزا برای تمام بازیکنان هستند در غیر اینصورت نمی توانند میزبانی را قبول کنند.

وی درباره دلایل افت تکواندو در آسیا گفت: قبلا کشورهایی مثل ایران کره تایلند هند خیلی خوب بودند اما از زمانی که تکواندو وارد المپیک شد، کشورهای اروپایی و یا بریتانیا سرمایه گذاری زیادی در این رشته کردند و در مسابقات زیادی شرکت کردند که باعث پیشرفتشان شد. آن ها حتی سطحشان از آسیا نیز فراتر رفته است.

ماهر مقابله درباره کسب فرسایشی سهمیه المپیک توسط بازیکنان با حضور در رویدادهای متعدد، گفت: از راه رنکنیگ و مسابقات قاره ای می توانید برای مسابقات المپیک سهمیه کسب کنید. یک ورزشکار اگر نخواهد این مسیر طولانی را طی کند نمی تواند به المپیک و مدال باارزش آن فکر کند. برای مدال المپیک باید همه سختی ها را به جان خرید و برای آن تلاش کرد.

ناظر فدراسیون جهانی درباره میزان توجه به رشته پاراتکواندو، خاطرنشان کرد: امروزه تمرکز ما بر پارانکواندو خیلی بیشتر شده و برای اولین بار در المپیک توکیو شاهد حضور این رشته بودیم و قرار است در المپیک پاریس نیز حضور دارد و قصد داریم در هر بخش آقایان و بانوان 5 دسته حاضر شوند. قبلا ورزشکاران این بخش از حضور در میادین خجالت می کشیدند اما الان اینطور نیست و کشورها بخاطر مدال اوری بیشتر نسبت به کیوروگی در این بخش سرمایه گذاری خوبی کرده اند.

وی درباره تدوین قوانین جدید داوری در تکواندو، گفت: قرار است قوانین از ابتدای جون 2022 اعمال شود. قوانین جدید برای بهتر برگزار شدن مسابقات است. در بخش نونهالان خیلی از مربیان سلامت بازیکنان را برای مدال به خطر می اندازند اما در قوانین جدید بحث قد و وزن را نیز مد نظر قرار می دهیم تا بازیکنان مخصوصا در رده های پایه دچار مصدومیت نشوند و سلامتشان به خطر نیفتد.

انتهای پیام /