یک‌شنبه 6 آبان 1403

گزیده سروده‌های انقلاب و دفاع مقدسی حدادعادل منتشر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
گزیده سروده‌های انقلاب و دفاع مقدسی حدادعادل منتشر شد

کتاب «پیغام گل سرخ»، گزیده سروده‌های انقلاب و دفاع مقدس غلامعلی حداد عادل، به کوشش و گزینش محمدحسین انصاری‌نژاد توسط نشر صریر روانه بازار نشر شد.

کتاب «پیغام گل سرخ»، گزیده سروده‌های انقلاب و دفاع مقدس غلامعلی حداد عادل، به کوشش و گزینش محمدحسین انصاری‌نژاد توسط نشر صریر روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «پیغام گل سرخ» شامل گزیده سروده‌های انقلاب و دفاع مقدس غلامعلی حداد عادل، به کوشش و گزینش حجت‌الاسلام محمدحسین انصاری‌نژاد شاعر و دبیر علمی بیست‌وچهارمین کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و مقاومت توسط انتشارات صریر چاپ و روانه بازار نشر شده است.

انصاری‌نژاد درباره انتشار این کتاب با اشاره به شخصیت چند بُعدی و جامع‌اطراف حدادعادل در حوزه‌های سیاست، فرهنگ و فلسفه، گفت: حداد عادل یکی از دولتمردان مُعرف است که در کارنامه سیاسی و مدیریتی ریاست مجلس شورای اسلامی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مسئولیت بنیاد دایره العمارف بزرگ اسلامی را عهده‌دار بوده که همین باعث شده ساحت شاعرانگی و ادبی‌اش تا حد زیادی ناشناخته باشد و بسیاری از آن بی‌اطلاع باشند.

وی تعامل و مشاوره با دانشجویان رشته‌های ادبیات پایداری را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: بسیاری از دانشجویان به‌دنبال سروده‌های انقلاب و دفاع مقدس شاعران هستند اما سرودهای حداد عادل با محوریت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس معمولا در دسترس نبود. تعادل در بهره‌بری از هنرمندی‌های زبانی و تصویری، یک‌دستی و پاکیزگی زبان، گره‌خوردگی عاطفه و اندیشه و محتوامندی ارجمند از ویژگی‌های سرودههای حداد عادل است؛ عنصر اندیشه در آثار ایشان جلوتر از دیگر عناصر حرکت دارد لذا اشعار ایشان موضوع و موضع انقلابی دارد که بسیار قابل تامل است.

انصاری‌نژاد با بیان اینکه یک نوع حکمت زلال در اشعار حداد عادل موج می‌زند، گفت: اُنس و الفت حدادعادل با قرآن کریم که می‌دانیم او یکی از ترجمه‌های خیلی خوب و کاربردی قرآن کریم را انجام داده‌، چشم‌انداز بسیار روشنی به سروده‌هایشان بخشیده است.

نوبهار آمد و خندید دهان گل سرخ سرخ شد بار دگر رنگ لبان گل سرخ

نوبهاری که در آن سرو و صنوبر شنوند شرح احوال شهیدان ز دهان گل سرخ

از کران تا به کران ملک سلیمان گل است

باد بر دوش برد تخت روان گل سرخ

کس ندانست که پیغام گل سرخ چه بود عاشقی کو که کند فهم زبان گل سرخ

هیچ‌کس جز دل بیدار نسیم سحری بو نبرده‌ست ز اسرار نهان گل سرخ

خار با حربه‌به‌دوشی نگران است مدام که مبادا رسد آسیب به جان گل سرخ

باغ هرگز تهی از بوی گل سرخ مباد کاش هرگز نرسد فصل خزان گل سرخ

عادل از هیچ لبی غیر لب یار مخواه که حکایت کند از نام و نشان گل سرخ

«آنک بهار» و «هنوز هم...» دو مجموعه شعر دیگر غلامعلی حدادعادل است که در گذشته توسط انتشارات شهرستان ادب و سوره مهر به چاپ رسیده بود.

غلامعلی حداد عادل، در سال 1324 در تهران متولد شد. او در سال 1342 از دبیرستان علوی فارغ التحصیل شد. در سال‌های 1345و 1347 لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته فیزیک دریافت کرد. بین سال‌های 1345 تا 1347 در دانشگاه شیراز و از 1347 تا 1350 در دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) فیزیک درس می‌داد. در سال 1351، کارشناسی ارشد فلسفه را از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران دریافت کرد. دروس دوره دکتری فلسفه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران را در سال 1353 به پایان برد. بین 1351 تا 1357 در دانشگاه صنعتی شریف به تدریس فلسفه، تاریخ علم و تاریخ فلسفه غرب و تاریخ فلسفه اسلامی پرداخت. در سال 1364 از پایان نامه دکتری فلسفه تحت عنوان «نظر کانت درباره مابعدالطبیعه» دفاع کرد و از 1364 تاکنون به تدریس فلسفه غرب در دانشگاه تهران اشتغال دارد.