سه‌شنبه 6 آذر 1403

گلایه‌های دانشگاه تهران از عدم همکاری با آن‌ها در مدیریت کرونا / نیلی: تولید 7 نوع واکسن کرونا ثمره مجزا کار کردن دستگاه‌هاست

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
گلایه‌های دانشگاه تهران از عدم همکاری با آن‌ها در مدیریت کرونا / نیلی: تولید 7 نوع واکسن کرونا ثمره مجزا کار کردن دستگاه‌هاست

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گلایه‌هایی از جانب دانشگاه تهران برای بهره نگرفتن از ظرفیت جامعه دانشگاهی در راستای رفع مشکلات جامعه از جمله وضعیت شیوع بیماری کرونا مطرح شده است که طبق اعلام آنان درصورت هماهنگی و همکاری با دانشگاه‌ها بحران فعلی می‌توانست به نحوی مطلوب‌تر مدیریت شود. محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران بیان کرد: دانشگاه‌ها به لحاظ علمی و عملی کاملا آماده...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گلایه‌هایی از جانب دانشگاه تهران برای بهره نگرفتن از ظرفیت جامعه دانشگاهی در راستای رفع مشکلات جامعه از جمله وضعیت شیوع بیماری کرونا مطرح شده است که طبق اعلام آنان درصورت هماهنگی و همکاری با دانشگاه‌ها بحران فعلی می‌توانست به نحوی مطلوب‌تر مدیریت شود.

محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران بیان کرد: دانشگاه‌ها به لحاظ علمی و عملی کاملا آماده هستند که در بحران‌ها به کمک جامعه بیایند همانطور که در ماجرای سیل با تشکیل کارگروهی مشترک گزارش سیل منتشر و در اختیار همگان قرار گرفت به گونه‌ای که در آن گزارش هم سوالات رییس جمهور به شکل علمی و عملیاتی پاسخ داده و هم مدلی برای پاسخگویی به پیشامد‌های هر بحرانی ارائه شد.

*س_دستگاه‌ها حاضر به همکاری با دانشگاه‌ها نشدند_س*

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه حین بحران باید مدیریت لازم صورت گیرد، عنوان کرد: در روز‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا نامه‌ای را به اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور وقت ارسال کردم. در آن نامه نوشتم مقابله با کرونا به یک پایه علمی نیاز دارد و باید تمام امکانات کشور به شکلی سازمان‌یافته در اختیار رفع این بحران قرار گیرد. همچنین در این نامه با توجه به تجربیات خوشه‌های فکری دانشگاه پیشنهاداتی را مطرح کردیم.

*س_تولید هفت واکسن کرونا در کشور منطقی نیست_س*

وی ادامه داد: اما متاسفانه علیرغم پیگیری‌ها، دستگاه‌های ذی‌ربط حاضر به همکاری با یکدیگر و تشکیل یک ستاد ملی علم و فناوری برای مبارزه با ویروس کرونا نشدند و هردستگاه کاری مجزا انجام داد و امروز شاهد هستیم که بیش از 7 نوع واکسن درحال تولید است. البته که به این موضوع در حوزه پژوهش ایرادی وارد نیست و باید روی انواع مختلف واکسن‌ها تحقیق کرد، اما در حوزه تولید این تعداد واکسن منطقی نیست.

نیلی احمدآبادی اظهار داشت: منابع مالی، تخصصی و امکانات کشور امکان چنین سرمایه‌گذاری را ندارند، کشور‌هایی که منابع بیشتری از کشور ما در اختیار دارند مثل چین با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت تنها دو واکسن را برای تولید معرفی می‌کنند، آن وقت چه منطقی است که در کشور ما باید برای تولید 7 واکسن سرمایه‌گذاری شود؟ این موضوع به نوعی حیف شدن منابع است.

*س_با مردم برای توجه به پروتکل‌های بهداشتی از مسیر درستی صحبت نشده است_س*

به گفته رییس دانشگاه تهران این موضوع به نوعی حیف شدن منابع است، درحالیکه کشور می‌توانست به شکل متمرکز این موضوع را هدایت کند و ما از آسیب‌های مختلف در امان بمانیم.

وی یادآور شد که در ابتدای شیوع کرونا درباره لزوم پرداخت به جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... این بیماری آگاهی داده شده بود، اما رعایت نشد و یکی از دلایلی که امروز مردم پروتکل‌های بهداشتی را به درستی توجه و رعایت نمی‌کنند همین است که با مردم از مسیر درستی صحبت نکردیم.

*س_کشور به ارزش و اهمیت پایان‌نامه‌های دانشجویی کاملا آگاه نیست_س*

نیلی احمدآبادی با تاکید بر آنکه باید ضمن تقسیم کار، مدیریت درستی انجام شود و افراد متخصص هر حوزه با مردم صحبت کنند، تصریح کرد: در حد توان سعی کردیم رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانشجویان برای رفع نیاز‌های کشور جهت‌گیری شود و در این راستا اقداماتی در سطح وزارت علوم انجام شده است، اما متاسفانه هنوز تمام کشور به اهمیت و ارزش این کار کاملا آگاه نیستند.

وی ادامه داد: در این باره پیشنهادات متعددی داشتیم که یک صندوق تشکیل و وظیفه هدایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها را برعهده بگیرد، اما با وجود پیگیری‌ها از مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی هنوز اقدام مثبتی نشده است. برای آنکه یک اقدام نتیجه بگیرد باید منابع انسانی، مالی، مدیریتی، سیاستگذاری و مشوق‌ها کنار یکدیگر قرار بگیرند، دانشگاه بخشی از یک سیستم است و منابع آن از بیرون دانشگاه تامین می‌شود.

*س_متخصصان باید در جای مشخص خود قرار بگیرند_س*

رییس دانشگاه تهران بیان کرد: مشکلات زمانی رفع خواهد شد که افراد متخصص در جای مشخص خود قرار بگیرند، خیلی از اتفاقات به این دلیل است که از ظرفیت دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها که برای حل چالش‌ها و نیاز‌ها تربیت می‌شوند، استفاده نمی‌شود.

*س_طرح صیانت از فضای مجازی با التهاب در جامعه نتیجه‌بخش نیست_س*

وی با اشاره به طرح صیانت از فضای مجازی و بهره نگرفتن از ظرفیت‌ها و مشاوره‌های دانشگاهیان برای تدوین و طراحی آن گفت: بهتر بود نمایندگان مجلس همین موضوع را ابتدا در مراکز دانشگاهی با دانشگاهیان مطرح می‌کردند تا بررسی شود که صورت مسئله‌ای نظیر امنیت کاربران به چه صورتی تامین شود. حوزه تخصصی رسیدگی به چنین موضوعاتی دانشگاه‌ها هستند، چون در حوزه‌های نوآوری و فناوری دانشگاه‌ها ضمن حرکت در مرز دانش، جهان و به ویژه مسائل داخلی کشور را می‌شناسند.

نیلی احمدآبادی تاکید کرد: بهتر بود نمایندگان مجلس صورت مسئله فوق را در دانشگاه‌ها مطرح کنند تا به نتیجه‌ای مشخصی دست یابند. اینکه تصمیمی گرفته شود و جامعه در التهاب قرار گیرد حتما نتیجه‌بخش نیست. با فرض اینکه واقعا صیانتی از کاربران صورت بگیرد نمی‌توان این نوع تصمیم‌گیری را انجام داد چرا که امنیت کاربران با چنین تصمیماتی تامین نخواهد شد.

رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: دانشگاه کاملا آماده است تا نظریه تخصصی خود را در خصوص اینترنت و فضای مجازی در اختیار مسئولان قرار بدهد؛ حال آنکه حداقل من در دانشگاه تهران نامه‌ای در این زمینه دریافت نکردم که از دانشگاه‌ها کمکی درخواست کرده باشند. با این وجود اکنون نیز آمادگی خود را برای ورود به این موضوع اعلام می‌کنم.