جمعه 5 بهمن 1403

‌بیش از چهار هزار بیمار کرونایی استان مرکزی در قرنطینه خانگی هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
‌بیش از چهار هزار بیمار کرونایی استان مرکزی در قرنطینه خانگی هستند

اراک - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیش از چهار هزار بیمار مبتلا به ویروس کرونا استان مرکزی در قرنطینه خانگی به‌سر می‌برند و مراحل درمانی و مراقبت‌ها برای آنان اعمال شده است.

دکتر سید «محمد جمالیان» روز چهارشنبه در نشست با بسیج طلاب استان مرکزی، افزود: با وجود ارایه هشدارا و آموزش‌های لازم به این بیماران از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، شمار قابل توجهی از این بیماران توجهی به ماندن در خانه نمی‌کنند که این موضوع در حاد شدن بحران کرونا و تهدید سلامت دیگران اثر مستقیم دارد.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت روحانیان، مساجد و حوزه‌های علمیه برای فرهنگ‌سازی تعهد اخلاقی و شرعی بیمارانی که باید قرنطینه خانگی باشند، یکی از خواسته‌های دانشگاه علوم پزشکی اراک است که انتظار می‌رود به بهترین شکل ممکن اجرا شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: شرایط استان مرکزی در خصوص شیوع بیماری کرونا به‌دلیل عادی‌انگاری و بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی از شرایط قرمز نیز عبور کرده و در صورت تداوم این بحران فعلی تا یک ماه آینده فاجعه عظیمی در استان رخ خواهد داد.

دکتر جمالیان اظهار داشت: باید همه ظرفیت استان برای پیشگیری و مقابله با کرونا به‌کار گرفته و میزان ورودی به مراکز درمانی را به حداقل رساند چرا که علاوه بر اینکه هزینه‌های سنگین درمان که بیش از 60 میلیون تومان برای هر نفر است کادر درمان خسته کرده و نبود تخت بیمارستانی از جمله دلایل مهم برای تمرکز برای پیشگیری است.

وی اضافه کرد: مدافعان سلامت و کادر درمان استان مرکزی تنها مانده‌اند و دستورالعمل‌های بهداشتی به‌هیچ عنوان جدی گرفته نمی‌شود و از جامعه روحانیت و مبلغان دینی انتظار می‌رود در راستای فرهنگ‌سازی توجه به مسائل بهداشتی بخش درمان را پشتیبانی کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: طلاب جهادی اقدامات قابل توجهی در امر مبارزه با کرونا انجام دادند و هنوز هم شمار زیادی طلبه‌های جهادی در بیمارستان‌ها هستند که از ابتدای شیوع کرونا کنار کادر درمان بوده‌اند و به‌طور گمنام خدمت‌رسانی کرده‌اند.

دکتر جمالیان تاکید کرد: برای کنترل شیوع خطرناک بیماری کرونا سه دستورالعمل آموزش عمومی برای بسیج همگانی مردم، نظارت بر روی بیماران قرنطینه شده و مطالعه از سازمان ها، نهادها و ادارات برای نقش آفرینی باید به‌طور جدی انجام شود.

جانشین فرماندهی سپاه روح‌الله استان مرکزی نیز گفت: مدیریت مسئله کرونا براساس مصوبات ستاد ملی امکان‌پذیر نیست چرا که شرایط هر استان متفاوت است و باید برای هر استان، شهر و منطقه نسخه‌ای واحد و کارشناسی پیچیده شود.

سرهنگ پاسدار محمدرضا عسگری افزود: قرارگاه پدافند زیستی استان تشکیل شده اما وظایف افراد و دستگاه‌های اجرایی مشخص نشده و مسئولیت‌ها بر عهده یک یا چند دستگاه افتاده است، بنابراین باید اعضای قرارگاه مشخص و وظایف هر یک ابلاغ و نسبت به اجرای وظایف محوله بازرسی‌ها و نظارت‌ها تاکید شود.

وی ادامه داد: نیروهای بسیجی با تمام ظرفیت خود آمادگی دارند تا در موج سوم شیوع کرونا نیز وارد میدان شوند اما این مهم نیازمند پشتیبانی همه‌جانبه از سوی مسئولین ارشد استانی دارد.

بیش از 850 طلبه در 12 حوزه علمیه استان مرکزی تحصیل می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*