20 ورزشکار زن راهی المپیک ناشنوایان برزیل میشوند
تهران - ایرنا - نایب رئیس زنان فدراسیون ورزشهای ناشنوایان گفت: با تصمیم کمیته فنی قرار است، 20 ورزشکار زن در 4 رشته به بازیهای المپیک ناشنوایان 2022 برزیل اعزام شوند. اعزام این نفرات منوط به کسب حدنصاب لازم است.
«زهرا داودی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: ورزشکاران زن ناشنوا در رشته تکواندو، کاراته، تیراندازی و دو ومیدانی به المپیک برزیل اعزام خواهند شد.
وی اظهار داشت: زنان ناشنوای ایران نخستین مدال طلای کاراته را در المپیک سال 2013 بلغارستان و نخستین مدال طلای تکواندو را سال 2017 در سامسون ترکیه و در همان سال (2017) نیز برای نخستین مرتبه در رشته تیراندازی مدال نقره را کسب کردند.
این مدیر ورزشی ادامه داد: بنابر درخواست ستاد بازیهای المپیک برزیل، رقابتهای تیمی پومسه، کاتا و کمیته تیمی از رقابتهای تکواندو و کاراته حذف شد، بنابراین در بخش انفرادی این 2 رشته ورزشکاران زن را اعزام میکنیم که البته بستگی به سطح آمادگی نمایندگان کشورمان دارد.
داودی گفت: اواخر آبان ماه سال جاری میزبان مسابقات جهانی تکواندو و کاراته زنان و مردان جهان بودیم و زنان ایران در هر 2 بخش موفق به کسب نتایج خوبی شدند. براساس درخواست کادر فنی، تیمها حدود 2 ماه استراحت کردند و بعد از آن اردوی آمادهسازی تیم تکواندو زنان از دوم بهمن آغاز شد و اردوی تیم کاراته زنان نیز از فردا (دهم بهمن) کار خود را آغاز خواهد کرد.
وی همچنین به اردوهای آمادهسازی تیم تیراندازی زنان ناشنوا اشاره کرد و توضیح داد: تاکنون 2 مرحله اردوی آمادهسازی که به ترتیب از پنجم تا پانزدهم دی ماه و همچنین از 25 دی تا روز گذشته (هشتم بهمن ماه) برگزار شده است و این تمرینات به طور منظم تا اعزام کاروان به المپیک ناشنوایان برگزار میشود.
نایب رئیس زنان فدراسیون ورزشهای ناشنوایان با یادآوری اینکه اردوهای تیراندازی زنان با حضور پنج تیرانداز برگزار شد، گفت: اردوی رشته دو ومیدانی زنان نیز تنها با یک ورزشکار در رشته پرتاب دیسک به صورت غیر متمرکز زیر نظر مربی این بانوی پرتابگر در استان چهار محال و بختیاری محل زندگی وی در حال برگزاری است و با توجه به اینکه در دو و میدانی تغییر رکوردها به سختی و در زمانی طولانی اتفاق میافتد، امیدواریم تا زمان اعزام، این ورزشکار ناشنوا به حدنصاب لازم برای حضور در المپیک دست یابد.
داودی در خصوص حقوق ملیپوشان، خاطر نشان کرد: ناشنوایان یک فدراسیون چند رشتهای است و البته همانطور که همه میدانند، هزینههای آمادهسازی، برگزاری اردوها و اعزام به بازیهای المپیک سرسامآور و بسیار سنگین است؛ بنابراین در حد بضاعت فدراسیون به ورزشکاران مبلغی با عنوان هزینه رفت و آمد، پرداخت میشود که این مبلغ متناسب با دوری و نزدیکی شهرهای محل سکونت آنان به تهران یا محل برگزاری اردو است.
وی در خصوص حمایت از ورزش ناشنوایان از سوی مدیران ورزشی گفت: فعالیت ورزشی برای زنان و البته زنان ناشنوا به مراتب سخت است و امیدواریم که مدیران ورزش کشور اعم از وزیر ورزش تا رئیس کمیته ملی المپیک نگاهی ویژه و خاص به ورزش ناشنوایان به ویژه زنان ناشنوا داشته باشند.
داودی اضافه کرد: این ورزشکارن به دلیل ناشنوایی اغلب مشکل گویایی داشته و نمیتوانند مسایل خود را مطرح کنند و نیاز بیشتری به دیده شدن دارند و حمایت رسانهها در کنار توجه ویژه مدیران دولتی، مشکلات آنان را در سطح قابل ملاحظهای کاهش خواهد داد.
وی گفت: «مهران تیشهگران» رییس فدراسیون، رایزنی فراوانی در خصوص افزایش پاداش ورزشکاران ناشنوا داشت و از مدتی قبل مبلغ حقوق دریافتی قهرمانان المپیکی ناشنوایان از صندوق پیشکسوتان و قهرمانان ورزشی ایران افزایش یافته است.