5 منتخب مجلس دوازدهم هزینههای انتخاباتی خود را اعلام کردند
5 نفر از منتخبان مجلس دوازدهم هزینهکردهای مالی خود را به صورت شفاف اعلام کردهاند که در ادامه میخوانیم.
5 تن از منتخبان مجلس دوازدهم در راستای شفافیت هزینههای انتخاباتی خود را اعلام کردند.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (11 اسفند ماه) سال جاری برگزار شد که از 208 حوزه انتخابیه، انتخابات در 21 حوزه به دور دوم کشیده شد و سخنگوی شورای نگهبان در آخرین نشست خبری خود در سال 1402 اعلام کرد که انتخابات در 52 حوزه تایید شده و بررسی بقیه حوزهها در حال انجام است.
شفافیت همواره یکی از مطالبات مردم و شعارهای منتخبان مجلس شورای اسلامی بود که در همین راستا در این دوره «قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» مصوب سال 1398 اجرا شده است.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره سامانه شفافیت مالی انتخابات و نحوه کارکرد آن، به تسنیم گفته بود: امسال برای اولینبار قانون شفافیت و تأمین منابع مالی تبلیغات انتخابات مجلس مصوب سال 1398 اجرایی میشود. ما بر اساس تکلیف قانونی، سامانهی مالی انتخابات را رونمایی کردیم که پایگاهی است که نامزدها اطلاعات مالیشان را ثبت میکنند.
وی در همینباره اضافه کرد: طبق این قانون، نامزدها موظفند منابع أخذ شده و داراییهایشان که برای تبلیغات استفاده میکنند را در این سامانه وارد کنند؛ بر اساس قانون چهار هزینه برای نامزدها متصور شده که باید منابعشان را مصروف کنند.
به گفته دبیر ستاد انتخابات، اموال و داراییهای کاندیدا بههمراه کمکی که از احزاب و گروههای سیاسی و اشخاص حقیقی میگیرد طبق قانون باید بهمنظور «برپایی ستاد انتخاباتی»، «تبلیغات مجاز»، «برپایی تجمعات» و همچنین «هزینهی حقالزحمه عوامل اجرایی» مصرف کند.
اسلامی با بیان اینکه موارد مذکور باید در سامانه شفافیت ثبت شود، اظهار داشت: همچنین یک سقف برای تبلیغات و یا گردش مالی تبلیغات انتخاباتی نامزدها در نظر گرفته شده که متناسب با جمعیت، پراکندگی جغرافیایی و تعداد کرسی نمایندگی در حوزه انتخابیه تعریف شده است.
بنابراین گزارش، تمامی هزینه کردها انتخاباتی باید به اسناد مالی مستند باشد و باید منابع مالی و هزینهها از طریق شماره حسابی که از نامزدها در دوران ثبتنام اخذ شده، انجام شود.
در همین راستا 5 نفر از منتخبان مجلس دوازدهم در گفتوگو با تسنیم هزینهکردهای مالی خود را به صورت شفاف اعلام کردهاند که در ادامه میخوانیم:
علیرضا عباسی منتخب مردم کرج در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس و عضو فعلی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت که در این دوره 47 میلیون و هفتصد هزار تومان هزینه انتخاباتی کرده که این هزینه کرد طبق حسابی که باید بر اساس قانون معرفی میکردیم انجام شده است.
نماینده کرج عنوان کرد برای دوره یازدهم نیز 13 میلیون هزینه انتخاباتی داشتم که این نیز اعلام عمومی شده بود و اموال و دارایی خود را در این دوره و دوره قبل نیز به قوه قضائیه اعلام کردم و همه این موارد رسانهای هم شده تا رأیدهندگان و مردم هم در جریان آن قرار گیرند.
روحالله متفکر آزاد منتخب مردم تبریز و عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در گفتوگو با تسنیم، عنوان کرد که در دوره دوازدهم 374 میلیون و چهارصد و هفتاد و یک هزار تومان برای تبلیغات انتخابات هزینه کردم و در دوره قبل نیز 158 میلیون تومان هزینه شد که از محل پساندازها شخصی و خانوادگی و کمکهای مردمی بود و اسپانسری نداشتم.
منتخب مردم تبریز در مجلس دوازدهم، گفت: علاوه بر اینکه باید هزینه کردهای انتخاباتی و میزان اموال و داراییها در اول و آخر دوره نمایندگی طبق قانون به قوه قضائیه اعلام شود، در راستای شفافیت به رأی دهندگان و مردم نیز اعلام شود که این موضوع به سالم سازی انتخابات کمک میکند.
همچنین میثم ظهوریان منتخب مردم مشهد و کلات نیز عنوان کرد که برای انتخابات دوازدهمین انتخابات 250 میلیون هزینه کرده که آن را به صورت شفاف اعلام کرده است.
علاوه بر این روح الله نجابت نماینده و منتخب مردم فارس در مجلس نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از هزینهکرد 260 میلیون و 950 هزار تومان خبر داده بود و علی اصغر نخعی منتخب مردم مشهد و کلات نیز هزینههای انتخاباتی خود را اعلام عمومی کرده است.
--> اخبار مرتبط- دستورکار برقی مجلس دوازدهم
- اولویتهای اقتصادی مجلس دوازدهم
- لزوم تقویت همکاری نمایندگان مجلس با بخشخصوصی
- تصویری پربازدید از روزنامه خوانی یک نماینده در مجلس + عکس
- اقدام عجیب یک نماینده در مجلس + عکس
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.