5 کشتیگیر برتر جهان در دهه 90 میلادی
تهران - ایرنا - اتحادیه جهانی کشتی نام پنج کشتیگیر برتر جهان در دهه 90 میلادی را معرفی و به عملکرد آنها اشاره کرد.
اتحادیه جهانی کشتی در این باره نوشت: دهه 90 میلادی، دههای فراموش نشدنی برای کشتی جهان بود چرا که اتحاد جماهیر شوروی، موفقترین کشور در ورزش کشتی در جهان تا آن زمان در سال 1991 منحل شد. بیشتر جمهوریهای شوروی سابق به عنوان یک تیم جدا در بازیهای المپیک 1992 بارسلونا با هم به رقابت پرداختند و در 16 رده از 20 وزن، قبل از آن به صورت جداگانه موفق به کسب مدال شدند.
سپس بیش از 400 کشتیگیر به نمایندگی از 75 کشور در بازیهای المپیک 1996 در آتلانتا، به رقابت پرداختند. این زمان آخرین مسابقه کشتی المپیک با 20 وزن بود چرا که تعداد دسته بندیهای وزنهای المپیک پس از 1996 کاهش یافت. همین موضوع باعث شد تا تغییر و تحولی در مسیر اسطورههای کشتی در این دهه شکل بگیرد. با این حال نگاهی به عملکرد قهرمانان این دهه دنیا در این ورزش میاندازیم.
الکساندر کارلین (روسیه)
پیروزی مقابل این کشتیگیر روسی در آن زمان تقریبا غیر ممکن بود چرا که او با لقب «خرس روسی» شناخته میشد، در طول 6 سال حتی یک امتیاز هم مقابل حریفان از دست نداد. او در دهه 90 میلادی، 8 طلا از 9، مجموع 9 طلای قهرمانی رقابتهای جهانی، 2 طلا از 3 طلای المپیک و 9 طلا از 12 طلای قهرمانی اروپا را در این مقطع المپیک از آن خود کرد موضوعی که موجب شد اتحادیه جهانی از او به عنوان یکی از به عنوان بزرگترین کشتیگیر قرن بیستم نام ببرد.
بروس بومگارتنر (آمریکا)
این کشتیگیر آمریکایی سنگین وزن، بهترین کشتیگیر تاریخ آمریکا است. این کشتیگیر در طول دوران حرفهای خود موفق به کسب 13 مدال جهانی و المپیک شد که 6 مدال آن در دهه 90 میلادی به دست آمد. او نخستین کشتیگیر آمریکایی است که 4 مدال المپیک را گرفته است. نام این کشتیگیر آمریکایی در سال 2008 در سالن مشاهیر اتحادیه جهانی کشتی قرار گرفت. او 2 مدال طلای المپیک، یک نقره و یک برنز را هم در کارنامه دارد.
پیروزی تاریخی پهلوان «علیرضا سلیمانی» در فینال سنگین وزن پیکارهای جهانی سال 1989 مارتینی سوییس برابر بومگارتنر و کسب نخستین طلا سنگین وزن کشتی آزاد و نخستین طلای ورزش ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز در خاطرهها باقی است.
ماخاربک خادارتسف (روسیه)
او یکی از کشتیگیران برتر کشتی آزاد جهان به مدت یک دهه بود. او از سال 1986 تا 1992 در رده سبک وزن و سنگین وزن هفت قهرمانی مستقیم جهان و المپیک را تجربه کرد. خادارتسف پس از کسب نخستین مدال طلای المپیک خود در المپیک سوول در سال 1988، موفق به تکرار این قهرمانی در سال 1992 در المپیک بارسلونا شد. او موفقیتهای خود را با کسب 2 مدال نقره و یک مدال برنز در مسابقات قهرمانی جهان ادامه داد و مدال نقره المپیک 1996 را هم کسب کرد. او همچنین 3 مدال را در مسابقات قهرمانی اروپا ازآن خود کرد.
حمزه یرلیکایا (ترکیه)
این کشتیگیر ترکیهای یکی از فرنگیکاران پرقدرت جهان در دهه 90 میلادی بود. او اولین مدال طلای خود در رقابتهای جهانی بزرگسالان را در حالی که تنها 17 ساله بود در سال 1993 در سوئد کسب کرد. 2 سال بعد او دومین طلای جهان را در پراگ جمهوری چک تکرار کرد. یرلیکایا وقتی 20 ساله بود برای نخستین بار در المپیک درخشید و در بازیهای المپیک 1996 آتلانتا به مدال طلا در وزن 82 کیلوگرم کشتی فرنگی رسید او 4 سال بعد در المپیک 2000 سیدنی پرچمدار کاروان ورزشی ترکیه در مراسم افتتاحیه بود و برای دومین مرتبه مدال طلای المپیک را از آن خود کرد. او در مجموع 7 مدال جهانی و المپیک (5 طلا، یک نقره و یک برنز) و 8 طلای اروپا را در کارنامه خود دارد.
جان اسمیت (آمریکا)
چهره شاخص کشتی آزاد آمریکا در 6 سال حضورش در میادین طی سالهای 1987 تا 1992 به 4 طلای جهان و 2 طلای المپیک رسید. او پس از کسب 2 طلای جهان و یک طلای المپیک در دهه 80 میلادی، موفقیتهای خود را در دهه 90 نیز ادامه داد. اسمیت پیش از تکرار دومین مدال طلای خود در المپیک 1992 بارسلونا موفق شد 2 مرتبه دیگر مدال طلای جهان را نیز از آن خود کند
*س_برچسبها_س*