سه‌شنبه 6 آذر 1403

522 ساختمان بلندمرتبه در تهران مورد ارزیابی قرار گرفت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
522 ساختمان بلندمرتبه در تهران مورد ارزیابی قرار گرفت

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سهم نگهداشت شهر در چند سال اخیر پرداخت نشده است، گفت: تاکنون 522 ساختمان مهم و بلندمرتبه را بررسی و ارزیابی کرده‌ایم.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی نصیری؛ رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران امروز در یکصدوهفدهمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه روند اقدامات سازمان امیدبخش است، اظهار کرد: تهران با سیل، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، تصادفات و مسائل بیولوژیک و تغییرات آب و هوایی مواجه است.

وی با بیان اینکه 56 درصد کارکنان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تحصیلات عالیه دارند، یادآور شد: در این دوره مدیریت شهری تلاش کردیم که این سازمان محملی برای مدیریت ریسک در شهر باشد.

دست شورای شهر تهران در تغییر قوانین به طور کامل بسته است

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه این سازمان اشراف نظارتی و سیاست‌گذاری بر 100 دستگاه در شهرداری دارد، خاطرنشان کرد: در ایام کرونا، با حمایت شورا با ایجاد 82 مرکز واکسیناسیون شبانه‌روزی و خودرویی و راه‌اندازی اتوبوس‌های زندگی و همچنین سامانه 137 برای خدمات‌رسانی به سالمندان و معلولان، بار کرونا از دوش دولت برداشته شد و به جایی رسیدیم که حالا آمار کرونا به صفر رسیده است.

وی با اشاره به تغییر ریل‌گذاری در دوران جدید مدیریت شهری، تصریح کرد: در این دوره سند ایمنی کالبدی در قرارگاه ایمنی کالبدی شهر تهیه شد و تمام شئون ایمنی در سطح شهر از جمله بافت‌ها، معابر، مترو، بزرگراه‌ها، ساختمان‌ها و دیگر بخش‌ها در این سند پیش‌بینی شد.

نصیری گفت: از بین گودهای پرخطر تحت مالکیت شهرداری، برای رفع خطر گود برج میلاد ستاد تشکیل شد و از محل اعتبارات در اختیار شخص شهردار، ایمن‌سازی این گود به پیشرفت 46 درصدی رسیده و در حال ایمن‌سازی است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه 9 تفاهمنامه بین شهرداری با وزارت کشور منعقد شده است، یادآور شد: 22 تیم در مناطق 22 گانه حضور دارند و هر روز چند ساختمان را از تمام ابعاد ارزیابی اولیه می‌کنند که تاکنون 522 ساختمان مهم و بلندمرتبه را بررسی کرده‌ایم.

وی با اعلام اینکه در بحث زلزله و شتاب نگارها در یکی از شنبه‌های امید و افتخار، شبکه درون گمانه‌ای راه‌اندازی شد و شتاب‌نگار با عمق 100 متری نیز به زودی راه‌اندازی خواهد شد، گفت: در یک حرکت جهادی به اندازه کل ادوار مدیریت شهری، در یک سال پیش رو خرید و احداث ایستگاه‌های شتاب‌نگاری تکمیل می‌شود و به سمت راه‌اندازی مراکز هشدار زلزله پیش خواهیم رفت.

وی همچنین تصریح کرد: در بحث خطر سیل، اقداماتی در حال انجام است به‌طوری که نقشه پهنه‌بندی سیل طی دو سال تکمیل می‌شود تا بدانیم که در پایین دست، چه مناطقی باید در هنگام سیل محل را تخلیه کنند. برنامه اختصاصی سیل تهران آغاز شده و امیدواریم امسال افتتاح شود.

نصیری با اشاره به آماده شدن سطح سنج‌ها تا چند ماه آینده، خاطرنشان کرد: برنامه طوفان تهران امسال آغاز و تکمیل شد و به تصویب ستاد رسید. آموزش‌ها و مانورها را باید در این زمینه جدی بگیریم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینکه در بحث ایمنی فضاهای زیر سطحی، مشکلات بین مترو و آتش نشانی در حال رفع و یا بخشی از آن کاملا حل شده است، یادآور شد: طرح پدافند غیرعامل 60 درصد پیشرفت داشت که تکمیل شده است و طرح عظیمی به شمار می‌رود. احیای کمیته پدافند غیرعامل نیز انجام شد و مسائل به صورت منظم در دستور کار است.

وی افزود: 328 تمرین در سطح شهر انجام شده و در حال انجام است. اگر مجوزها صادر می‌شود در حوزه عملیاتی تمرین‌های بیشتری انجام می‌دادیم. تجهیزات جدیدی برای سوله‌ها خریداری شد و تلاش می‌شود که کار ویژه تری را با خرید تجهیزات انجام دهیم.

نصیری با بیان اینکه پهنه بندی جدید تهران در حال بازنگری است، یادآور شد: قطب‌های پنج‌گانه امدادی و آمادی در حال ایجاد است تا اگر حادثه ای رخ داد به کمک مردم بشتابیم. تعداد پایگاه‌ها نیز باید با کمک شورا افزایش یابد. امسال 102 پایگاه تحویل داده شد، دو پایگاه آماده‌سازی شده و تا پایان سال نیز به 108 پایگاه خواهد رسید.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با بیان اینکه 27 مخزن آب اضطراری در سطح شهر ایجاد شده بود، یادآور شد: این مخازن به 104 مخزن رسیده است. دکل‌های ارتباطات پایدار نیز از 19 دکل به 35 دکل رسیده است.

وی با تأکید بر اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان سال از هر خانواده یک نفر آموزش ببیند، گفت: سالیانه باید 500 هزار نفر آموزش ببیند.

نصیری با بیان اینکه موضوع اچ اس ای موضوعی مغفول در سطح شهر بود، اظهار کرد: این موضوع با توجه به تذکرات اعضای شورای اسلامی شهر تهران مورد پیگیری قرار گرفت. هزار و 963 بوستان را در سطح شهر تهران برای تطابق با موازین ایمنی بررسی کردیم که 152 هزار مورد عدم تطابق شناسایی شده و در دستور کار اصلاح قرار گفته است. برای کل معابر سطح شهر تهران نیز برنامه ریزی و پیش بینی کرده ایم که دو میلیون مورد عدم انطباق با موازین ایمنی در شهر شناسایی شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران با تأکید بر نظام شایسته گزینی مدیران در سازمان، یادآور شد: اکثریت مدیران این سازمان از نیروهای داخلی شهرداری و البته ذی صلاح هستند. برای اولین بار در تاریخ بلدیه در منطقه 15 یک خانم به عنوان مدیر بحران انتخاب شده است. در چند سال اخیر سهم نگهداشت شهر پرداخت نشده بود.

وی با اعلام اینکه در چند سال اخیر سهم نگهداشت شهر پرداخت نشده و با سوله‌های بحران، شریان‌های اساسی و پل‌های فرسوده مواجه هستیم، اظهار کرد: ما آمادگی داریم با اختصاص دادن بودجه در طول یک سال اقدامات لازم را انجام دهیم.