یک‌شنبه 4 آذر 1403

آبرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آبرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید

تهران - ایرنا - در یادداشت روزنامه ایران آمده است: توسعه زیرساخت‌های خدمات‌دهنده برای ارتقای کیفیت زندگی یکی از سیاست‌هایی بوده که در همه سال‌های بعد از انقلاب دنبال شده است.

روزنامه ایران یکشنبه 30 شهریور، یادداشتی را به قلم رضا اردکانیان وزیر نیرو، منتشر کرده است که در ادامه متن آن را می خوانیم: همه دولت‌های بعد از انقلاب نسبت به توسعه این زیرساخت‌ها اهتمام داشته‌اند و حرکتی که با اقدامات جهاد سازندگی در اوایل استقرار جمهوری اسلامی ایران آغاز شد تا به امروز ادامه داشته و به همین علت است که امروز 82.5 درصد جمعیت روستایی از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند هستند در حالی که این رقم در جهان به طور متوسط 53 درصد است. این دستاورد حاصل فعالیت کوتاه‌مدت نیست اما عملکرد دولت تدبیر و امید در این زمینه چشمگیر و درخشان است.

آمارها نشان می‌دهد که در سال‌های فعالیت دولت تدبیر و امید تا پایان سال 1398 هر هفته به‌طور متوسط 30 روستا آبرسانی شده و در مجموع 10 هزار و 885 روستا با جمعیت 7 میلیون و 700 هزار نفر به آب سالم و پایدار دست یافته‌اند. آبرسانی روستایی از ابتدای سال 1399 نیز به 48 روستا با سرمایه‌گذاری 24.6 میلیارد تومان و جمعیت 33 هزار نفر انجام شده است. افتتاح طرح‌ها در هفته بیست‌ویکم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در روز یکشنبه 30 شهریور 1399 سبب می‌شود جمع روستاهایی که در سال 1399 آبرسانی می‌شوند به 448 روستا با جمعیت تحت پوشش 314 هزار نفر برسد و به این ترتیب مجموع خدمات آبرسانی روستایی دولت تدبیر و امید به 11918 روستا با جمعیت 8.1 میلیون نفر می‌رسد.

طرح‌های آبرسانی روستایی امروز 30 شهریور 1399 با اعتباری بالغ بر 379 میلیارد تومان در روستاهای 20 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهار محال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان، مازندران و همدان به بهره‌برداری می‌رسند. بخش مهمی از این طرح‌ها در 13 استان مرزی انجام می‌شوند و به لحاظ اثرگذاری بر افزایش زیست‌پذیری و ظرفیت حفظ جمعیت در مناطق مرزی اهمیت دارند.

هفته بیست و یکم پویش هر هفته_الف_ب_ایران همچنین شاهد افتتاح سد نعمت‌آباد در استان همدان است. این سد با هزینه 80 میلیارد تومان بین سال‌های 1383 تا 1399 ساخته شده و حجم مخزن آن 4.6 میلیون مترمکعب است و آب برای آبیاری 450 هکتار اراضی کشاورزی منطقه را تأمین می‌کند. شماری از طرح‌های توسعه تأسیسات و زیرساخت‌های برق نیز در استان همدان افتتاح می‌شود. ارزش سرمایه‌گذاری مجموع طرح‌هایی که برای استان همدان افتتاح می‌شوند 188 میلیارد تومان است و اجرای طرح احداث خط انتقال برق نیز به ارزش 400 میلیارد تومان شروع خواهد شد.

پویش هرهفته_الف_ب_ایران همچنین در روز چهارشنبه 26 شهریور 1399 و در چارچوب هفته بیستم خود شاهد افتتاح طرح‌های توان‌افزایی پنج نیروگاه کشور و افزایش 118 مگاوات به ظرفیت نصب‌شده تولید برق کشور بود. نیروگاه‌های رامین اهواز، اسلام‌آباد اصفهان، شازند، سیکل ترکیبی زاگرس و سیکل ترکیبی قدس با سرمایه‌گذاری 56 میلیارد تومان تجهیز شده و ظرفیت تولید آن‌ها افزایش یافته است. این میزان هزینه معادل کمتر از 5 درصد سرمایه‌گذاری لازم برای ساختن نیروگاه‌های جدید جهت تولید 118 مگاوات برق است.

پویش هرهفته_الف_ب_ایران با افتتاح 108 پروژه و سرمایه‌گذاری 24 هزار میلیارد تومان به نیمه‌راه سال رسیده است. بیست‌ویک هفته از آن علی‌رغم شرایط ناشی از تحریم‌های اقتصادی و شیوع بیماری کرونا طبق برنامه انجام شده است. ترکیبی از ساخت‌وسازها و سازوکارها برای ارتقای صنعت آب و برق ایران افتتاح و عملیاتی شده‌اند. تردید نداریم که با همراهی همه کارکنان صنعت آب و برق در بخش دولتی و خصوصی، این پویش به همه اهداف خود در سال 1399 دست خواهد یافت.

منبع: روزنامه ایران *س_برچسب‌ها_س*