آلمان؛ قطب مهم مأموریتهای خارجی آمریکا
پایگاههای نظامی آمریکا در خارج از خاکش نقش زیادی در اجرای مأموریتهای مداخلهجویانه آنها در نقاط مختلف جهان داشته و آلمان که در مرکز اروپاست و پرجمعیتترین و قدرتمندترین اقتصاد اروپا محسوب میشود جایگاه ویژهای در عملیات نیروهای آمریکایی در خاورمیانه [غرب آسیا]، آفریقا و جنوب آسیا دارد.
خبرگزاری میزان - در آستانه سفر امروز رییس جمهور لهستان به واشنگتن برای ملاقات با دونالد ترامپ، رسانههای اروپایی از تصمیم آمریکا برای انتقال 30 فروند جنگنده اف -16 مستقر در آلمان به لهستان در راستای کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان خبر دادهاند.
در سالهای اخیر، گزارشهایی درباره برنامه ریزی خروج نیروهای نظامی آمریکا از آلمان گزارش شده است. به عنوان مثال قبل از اجلاس ناتو در سال 2018 نیز این موضوع در گزارشها مطرح شد که البته توسط خود آمریکا رد شدند. در سال 2012 نیز آمریکا 10 هزار نیروی نظامی خود را از اروپا خارج کرد.
همچنین در سالهای اخیر لهستان به عنوان یک منطقه استراتژیک برای آمریکا محسوب میشود. سربازان آمریکایی برای اولین بار در سال 2017 به شمال شرق لهستان در پادگانی در جنوب کریدور سووالکی اعزام شدند.
این کریدور در منطقه مرزی بین لهستان و لیتوانی، بلاروس و کالنینگراد واقع است و از آنجا که این کردیدور تنها پیوند زمینی با کشورهای حوزه بالتیک محسوب میشود بسیار حائز اهمیت است. آمریکا در پی ساخت پادگانهای بیشتر در لهستان است و میخواهد اسکادران F-16 خود را در لهستان مستقر کند. همچنین قرار است پاییز 2021 هواپیماهای F-35 در پایگاه هوایی RAF Lakenheath، انگلستان مستقر شوند؛ که اولین پایگاه ثابت برای هواپیماهای F-35 در خاک اروپاست.
آلمان قطب مهمی برای مأموریتهای خارجی آمریکاست. از هفت مرکز ستاد فرماندهی کل آمریکا، پنج مرکز آن در خاک این کشور و دو مرکز هم در آلمان قرار دارد. هر دو مرکز ستاد فرماندهی آفریقای آمریکا (USAFRICOM) و مرکز ستاد فرماندهی اروپا ایالات متحده آمریکا (USEUCOM) در اشتوتگارت آلمان مستقر هستند.
مرکز ستاد فرماندهی آفریقا آمریکا، فرماندهی حملات هواپیماهای بدون سرنشین در آفریقا را برعهده دارد و علاوه بر آن مراکز فرماندهی زیر مجموعه آن، ستاد فرماندهی نیروهوایی آمریکا در آفریقا، ستاد فرماندهی نیروی دریایی آمریکا در آفریقا، فرماندهی عملیات ویژه - آفریقا نیز در آلمان مستقر هستند.
- بیشتر بخوانید:
- چشم انداز مبهم روابط رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا