شنبه 10 آذر 1403

آموزش پزشکان بسیجی جهت مقابله با کرونا و آنفلوآنزا در ماه‌های آتی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
آموزش پزشکان بسیجی جهت مقابله با کرونا و آنفلوآنزا در ماه‌های آتی

رییس بسیج جامعه پزشکی با اشاره به همکاری های صورت گرفته با وزارت بهداشت در راستای مقابله با کرونا، گفت: برای ماه‌های آینده که ممکن است همزمانی کرونا و آنفلوآنزا پیش رو باشد، مذاکراتی داشته‌ایم تا برخی نیروها را به شکل ضربتی آموزش دهیم که برای کار در ICU و CCU آمادگی لازم را داشته باشند و در صورتی که موج بزرگتری از کرونا را داشتیم این افراد آموزش دیده به کمک کادر درمان روند.

به گزارش ایسنا، دکتر شاهین محمد صادقی در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس ضمن تبریک این ایام گفت: برای این هفته با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و استانداری ها در نظر داریم برنامه‌های با اولویت مناطقی که بیشترین درگیری را در زمان دفاع مقدس داشتند، انجام دهیم، بنابراین از استان‌های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی که بیشترین درگیری را طی 8 سال دفاع مقدس داشتند، قرار است تعدادی از افراد معاینه شوند. البته اولویت بعدی ما مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز هست.

وی با اشاره به این که حداقل 40 هزار نفر طی دو هفته مورد معاینه قرار خواهند گرفت؛ اظهار کرد: شیوه کار به این صورت است که تمامی کسانی که توسط شبکه‌های بهداشت و درمان در استان‌های مذکور شناسایی شدند، کارت مشخصی دریافت کنند و در زمان مخصوص با رعایت پروتکل های بهداشتی برای معاینه به مراکز درمانی ارجاع داده شوند.

وی افزود: این کارها علاوه بر تمام تلاش‌های بسیج جامعه پزشکی به عنوان بازوان وزارت بهداشت است. در بحران کرونا ما اقداماتی در زمینه کارهای تحقیقاتی در خصوص گیت‌های تشخیصی و واکسن کرونا انجام دادیم. همچنین اعزام تیم‌هایی برای کمک به مردم، برپایی قرنطینه‌هایی در سراسر کشور برای مراقبت از بیماران پس از ترخیص و غیره از اقدامات موثر ما بود.

محمدصادقی ادامه داد: در مجموع با همکاری ما و وزارت بهداشت گام‌های بلندی برداشته شد؛ گرچه باید بیش از اینها اقداماتی صورت گیرد که در برنامه‌های آتی خود امیدواریم خدمت رسانی از استان‌های ذکر شده به کل شهرهای کشور توسعه پیدا کنند. در زمینه اقدامات صو رت گرفته از دوستانمان در قرارگاه محرومیت زدایی سپاه، بنیاد مستضعفان، کادر درمان وغیره تشکر می‌کنیم.

وی افزود: بنا داریم برخی از نیروهایمان را طی یک یا دو هفته آینده مجددا به مناطق قرمز اعزام کنیم. توجه کنیم این خدمات همگی با یاری دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها صورت می‌گیرد. و خودمان راسا اقدامی انجام نمی‌دهیم، امیدواریم کارهای این چنینی گسترش یافته و کمک‌های انسان دوستانه نیز توسعه پیدا کند. حدود 180 هزار عضو بسیج جامعه پزشکی آماده جانفشانی هستند. البته هیچ محدودیتی وجود ندارد، ملت ایران ملت بسیجی هستند و درب‌های بسیج جامعه پزشکی به روی همه اعضای کادر درمان باز است.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره سایر اقدامات و تهمیدات بسیج جامعه پزشکی برای هفته‌ها و ماه‌های آتی و در موج جدید کرونا، اظهار کرد: اولین نهادی که در زمان شیوع کرونا با وزارت بهداشت تفاهم‌نامه‌ای امضا کرد، سازمان بسیج و سپاه پاسداران بود که ما هم در بسیج جامعه پزشکی نقش واسطه را برای اقدامات انسان دوستانه اجرا کردیم. همه سیاست‌های ما در راستای سیاست‌های وزارت بهداشت خواهد بود. برای ماه‌های آینده که ممکن است همزمانی کرونا و آنفلوآنزا پیش رو باشد، مذاکراتی داشته‌ایم تا برخی نیروها را به شکل ضربتی آموزش دهیم که برای کار در آی سی یو و سی سی یو آمادگی لازم را داشته باشند تا اگر خدای نکرده موج بزرگتری از کرونا را داشتیم این افراد آموزش دیده به کمک کادر درمان بروند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان گفت ویروس کرونا نوعی حمله بیولوژیک بوده است یا خیر، گفت: نمی‌توان به طور دقیق گفت که ویروس کرونا طبیعی بوده و یا حمله بیولوژیک است. عده‌ای معتقدند که ویروس مورد دستکاری قرار گرفته و در یک مقاله‌ای که در سال 2015 منتشر شده نیز به این موضوع اشاره شده، اما هیچ سند معتبری برای اثبات این که حمله بیولوژیکی صورت گرفته است، وجود ندارد؛ اما بالاخره همه عقلای قوم‌ها به نوعی احتمال حمله بیولوژیک را نیز می‌دهند.

محمدصادقی ضمن تشکر از وزیر بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی تصریح کرد: هیچ اقداماتی در هیچ زمینه‌ای بی نقص نخواهد بود. ما هم می‌گوییم که اگر هماهنگی‌های بیشتری وجود داشت، اقدامات بهتری صورت می‌گرفت. البته در زمینه مقابله با ویروس کرونا نمی‌توان تنها فقط به نقش وزارت بهداشت اکتفا کرد؛ بلکه سایر دستگاه‌های سیاسی و اقتصادی نیز در این زمینه موثر خواهند بود. زمان‌هایی وجود داشت که وزارت خانه نظراتی داشت که علیرغم آنها خود دولت تصمیمات دیگری می‌گرفت. در این زمینه تصور می‌کنم اگر بیشتر به مقامات استانی و توصیه آنها در تصمیم گیری توجه کنیم، موفق تر خواهیم بود. شاید تفویض اختیار به استان‌ها باعث شود همین ایرادات کوچک نیز رفع شود. البته در مجموع اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با کرونا عملکردی قابل دفاع است.

ادامه دارد