آنچه امام خمینی در آخرین مکاتبه با مردم خواسته بود
امام خمینی (ره) در فرازی از وصیتنامه خود مینویسند اگر اقلیت اشکالتراش و کارشکن به کمک بشتابند، تحقق آمال مردم آسانتر است.
مروری هرچند کوتاه و گذرا بر وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی (ره) شاید ما را به او و اندیشههای او نزدیکتر کند و صد البته جامعهای که در ذهن خود ترسیم کرده بود نزدیکتر کند.
بررسی وصیت نامه حضرت امام (ره) حاکی از متنی آینده نگرانه است که زوایای شفافی از چارچوب های شناختی و هنجاری ایشان مبتنی دارای وجوه پررنگی از آموزه های دینی، ارزشی و مفاهیم بلند اسلامی است.
حفظ نظام جمهوری اسلامی و تلاش برای تحقق جمیع ابعاد آن، تقویت قوه ابتکار، توانمندی، خودباوری و رهایی از وابستگی به سلطه شرق و غرب، مشارکت فعالانه در فرایندهای سیاسی از جمله انتخابات و انتخاب مسئولان بر اساس ضوابط منطقی از موضوعات و مبانی مهمی هستند که در این وصیت نامه به آن تاکید شده است.
حفظ نظام و رهایی از وابستگی به سلطه شرق و غرب از تأکیدات
امام خمینی (ره) است
به فرموده رهبر انقلاب، این مبانی - اگر کسی نخواهد مجامله کند، تعارف کند - در کلمات امام، در بیانات امام، در نامههای امام، و بخصوص در وصیتنامهی امام - که کوتاه شدهی همهی آن مواضع است - منعکس است.
امام خمینی (ره) نگارش وصیتنامه سیاسی الهی خود را در تاریخ 26 بهمن 1361 به پایان رساند و نسخهای از آن را طی پیامی در تاریخ 22 تیر 1362 به صورت لاک و مهر شده نزد خبرگان اولین دوره مجلس خبرگان رهبری به امانت سپرد.
ایشان در سالهای بعد، وصیتنامه را مورد بازبینی قرار داده و با انجام تغییراتی در آن، دو نسخه از متن اصلاحی را که بر روی پاکات آنها به خط ایشان نوشته شده است: «متن وصیتنامه سیاسی الهی اینجانب جهت نگهداری در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی» برای تحویل به مراکز نام برده شده به نمایندگان خویش سپردند.
به فرموده امام راحل اقلیت اگر اقلیت اشکالتراش و کارشکن به کمک بشتابند، تحقق آمال مردم آسانتر است
تحویل نسخ وصیتنامه در حضور جمعی از مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 19 آذر 1366 انجام گردید که مراسم آن از طریق سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد.
اما امام خمینی (ره) در یکی از فرازهای این وصیت نامه مهم با اشاره به نقش حکومت در عمل به احکام اسلامی مینویسد اینجانب هیچگاه نگفته و نمیگویم که امروز در این جمهوری به اسلام بزرگ با همه ابعادش عمل میشود و اشخاصی از روی جهالت و عقده و بی انضباطی بر خلاف مقررات اسلام عمل نمیکنند؛ لکن عرض میکنم که قوه مقننه و قضاییه و اجراییه با زحمات جانفرسا کوشش در اسلامی کردن این کشور میکنند و ملتِ دهها میلیونی نیز طرفدار و مددکار آنان هستند؛ و اگر این اقلیت اشکالتراش و کارشکن به کمک بشتابند، تحقق این آمال آسانتر و سریعتر خواهد بود.
امام خمینی (ره) البته برنامه جمهوری اسلامی و هدف از تشکیل آن را به وجود آوردن دولتی میداند که با همه قشرها به عدالت رفتار کند؛ و امتیاز بین قشرها ندهد، مگر به امتیازات انسانی که خود آنها دارند؛ ایشان در ادامه میگویند ما اگر موفق بشویم و جمهوری اسلامی را با محتوای اسلام پیاده کنیم و یک حکومت اسلامی به تمام معنا در ایران بپا کنیم، این الگو خواهد شد از برای همه کشورها که معنی دمکراسی را به آن معنای حقیقی، نه به آن معنای طرحی بدون حقیقت، و معنی آزادی را به آن معنای حقیقی، نه به آن معنایی که برای اغفال دیگران است، ان شاء اللَه پیاده بشود.
امام راحل در ادامه تذکر می دهند اشکالتراشان در مقابل سیل خروشان ملت نخواهند توانست مقاومت کنند
ایشان در ادامه تذکر میدهند که اگر خدای نخواسته اینان (مسئولین) به خود نیایند، چون توده میلیونی بیدار شده و متوجه مسائل است و در صحنه حاضر است، آمال انسانی اسلامی به خواست خداوند متعال جامه عمل به طور چشمگیر خواهد پوشید و کجروان و اشکالتراشان در مقابل این سیل خروشان نخواهند توانست مقاومت کنند.
به همبن جهت است که امام خمینی (ره) برای مثال از نمایندگان مجلس شورای اسلامی میخواهد که اگر خدای نخواسته عناصر منحرفی با دسیسه و بازی سیاسی وکالت خود را به مردم تحمیل نمودند، مجلس اعتبارنامه آنان را رد کند و نگذارد حتی یک عنصر خرابکار وابسته به مجلس راه یابد و در همین راستا از شورای نگهبان نیز می خواهد که چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آینده، با کمال دقت و قدرت وظایف اسلامی و ملی خود را ایفا و تحت تأثیر هیچ قدرتی واقع نشوند و از قوانین مخالف با شرع مطهر و قانون اساسی بدون هیچ ملاحظه جلوگیری نمایند و با ملاحظه ضرورات کشور که گاهی با احکام ثانویه و گاهی به ولایت فقیه باید اجرا شود توجه نمایند.
اما آنچه مسلم است این است که انقلاب ما در سالهای آینده با توجه به تحولات ساختاری رخداده در زمینه سیاست و فرهنگ و دیگر شاخصه های اجتماع با مسائل، موانع و حتی موفقیت هایی روبرو خواهد شد که درک عمیق از ریشه این تحولات می تواند همه مسائل پیش رو را به نمادهای موفقیت و کامیابی بدل سازد.
به فرموده امام راحل ایجاد یک حکومت اسلامی موفق و به تمام معنا در ایران به الگویی برای همه کشورها تبدیل خواهد شد
از سویی دیگر اما افزایش ظرفیتهای جمهوری اسلامی همگام با اهداف منطقهای و جهانی انقلاب اسلامی، می تواند قابلیت های ایران را در زمینه های مختلف اقتصادی، سیاسی و تقویت بنیان های مقاومت در اقصی نقاط جهان بالا برده و سر ریز این ظرفیت ها میتواند شرایط را برای ایجاد جامعهای منطبق با عدالت با رهنمودهای احکام اسلامی فراهم کند.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکلها