اتوبوسها و تاکسیهای تهران برقی میشوند
شهردار تهران از برقی شدن تدریجی موتورسیکلت ها، اتوبوس های درون شهری و تاکسی برای کاهش مصرف انرژی خبر داد.
شهردار تهران از برقی شدن تدریجی موتورسیکلت ها، اتوبوس های درون شهری و تاکسی برای کاهش مصرف انرژی خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، پیروز حناچی امروز در مراسم رونمایی از سامانه پایش اطلاعات انرژی ساختمان با بیان اینکه بر اساس آمارهای انرژی جهانی در سال 2019 سه کشور چین، آمریکا و هند بیشترین مصرف نفت خام در دنیا دارند گفت: چین با مصرف 3.2 میلیون تن، آمریکا با 2.2 میلیون تن و هند با 900 هزار تن نفت خام در رتبههای اول مصرف انرژی در دنیا هستند.
وی افزود: ایران با مصرف 280 هزار تن نفت خام در رده یازدهم دنیا از نظر مصرف انرژی قرار دارد.
شهردار تهران افزود: سلطه سوخت فسیلی در سال 2040 تا 74 درصد انرژی را به خود اختصاص خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه در ترکیه 8.5 برابر کمتر از ایران انرژی مصرف میشود گفت: علت آن این است که نه تنها هیچ سوبسیدی به انرژی در ترکیه داده نمیشود بلکه مالیات بر مصرف هم دارند.
حناچی به موضوع مصرف انرژی در تهران اشاره کرد و ادامه داد: ما در تهران روزانه 20 هزار گیگابایت مصرف برق داریم که معادل مصرف روزانه برق 4 کلانشهر، تبریز، شیراز، مشهد و اصفهان است.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه 75 درصد مصرف انرژی در تهران به مشترکان خانگی اختصاص دارد، تصریح کرد: سالانه 77 میلیون متر مکعب گاز در تهران معادل تولید روزانه 3 فاز پارس جنوبی است.
وی با اشاره به تعدد قوانین و مقررات مرتبط با کاهش مصرف انرژی که در سالهای مختلف تصویب و ابلاغ شده است به نظر میرسد در این زمینه به اهداف تعیین شده نرسیده ایم.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه تحریمها تأثیر مستقیم در اخلال در این مسیر داشته است، گفت: اصلی ترین عامل کاهش انرژی، افزایش قیمت حاملهای انرژی است اما نمیتوان در این شرایط بیش از این به مردم فشار آورد.
به گفته شهردار تهران مصرف انرژی خانگی در کشور روزانه معادل فروش 300 هزار بشکه نفت خام است.
حناچی افزود: دولت تضمین کرده 4 درصد در حالت فعلی و 12 درصد در صورت برداشته شدن تحریمها از تولید گازهای گلخانهای کم شود.
شهردار تهران تصریح کرد: دغدغههای شهرداری برای کاهش انرژی در پایتخت شامل برقی کردن موتورهای دوچرخ در مرحله اول، اتوبوسهای درون شهری در مرحله دوم و تاکسیها در مرحله بعدی است.
وی یادآور شد: موضوع اجباری شدن صنعت بیمه در بخش ساختمان، کلید اصلی اجرای کاهش مصرف انرژی در ساختمانها است.