چهارشنبه 7 آذر 1403

اجرای ویدئومپینگ شهدای مدافع سلامت تا اهدای نشان خدمت در تهران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اجرای ویدئومپینگ شهدای مدافع سلامت تا اهدای نشان خدمت در تهران

تهران - ایرنا - مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: ویدئومپینگ (نورپردازی سه بعدی) شهدای مدافع سلامت با هدف قدردانی و گرامیداشت این شهدا همزمان با نخستین روز هفته سلامت در برج آزادی اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا، زینب نصیری روز چهارشنبه در آیین افتتاح مجازی هفته سلامت اظهارداشت: در این آیین که امشب ساعت 20:30 اجرا می‌شود، اسامی و تصاویر تمامی شهدای مدافع سلامت بر روی برج آزادی نقش خواهد بست.

وی با اشاره به اینکه جامعه سلامت کشور تاکنون حدود 300 نفر از همکاران خود را در راه مبارزه با بیماری کرونا از دست داده است، گفت: تلاش کردیم در هفته سلامت از کسانی که این هفته به آنان تعلق دارد و بیشترین تلاش را در این مدت برای ارتقای سلامت همه شهروندان انجام دادند، قدردانی و با خانواده‌های آنان همدردی کنیم.

نصیری، رونمایی از یادمان شهدای مدافع سلامت در میدان شهدای هفتم تیر و خط نوشته‌های مدافعین سلامت در ساختمان سازمان نظام پزشکی را از دیگر برنامه‌های شهرداری تهران برای گرامیداشت شهدای مدافع سلامت و قدردانی از تلاش، ایثار و فداکاری کادر درمان اعم از پزشکان، پرستاران و بهیاران و... عنوان کرد که با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به بازخوانی قدمت سلامت در شهر تهران افزود: در قانون بلدیه، بحث سلامت مورد تاکید قرار گرفته و در شهر تهران یک سده است که فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه سلامت انجام می‌شود، در طول هفته سلامت ضمن شناسایی و تجلیل از مراکز خدمت‌رسان با قدمت بیش از 50 سال، افراد با سابقه، شاخص و نامدار که در حوزه‌های مختلف سلامت جسمی و روانی فعالیت می‌کنند، تجلیل و نشان خدمت به آنان اهدا خواهد شد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران بیان کرد: همچنین وبینار «یک قرن سلامت در آینه بلدیه» با مشارکت موزه علوم پزشکی کشور به صورت مجازی از طریق نشانی @labkhand_salamat1 برگزار می‌شود.

نصیری با اشاره به شعار هفته سلامت مبنی بر «ساختن جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر» اظهارداشت: این شعار با سیاست‌ها و فعالیت‌های این دوره مدیریت شهری بسیار قرابت دارد، در این دوره با شعار «تهران شهری برای همه»، رویکرد عدالت‌محوری و دسترس‌پذیری شهر برای همه گروه‌های جمعیتی از جمله افراد دارای معلولیت تلاش کردیم سیاست‌ها و برنامه‌ها را اجرایی کنیم که حضور مترجم ناشنوایان در برنامه‌ها و رابط ناشنوایان در سرای محلات مناسب‌سازی شده از جمله این اقدامات بود.

وی گفت: مناسب‌سازی سرای محلات از سال 1398 در دستور کار قرار گرفت و در این سال 22 سرای محله با مناسبت‌سازی افتتاح شد، در شهر تهران 353 سرای محله فعالیت می‌کنند که در حال حاضر کمتر از 40 سرای محله مناسب‌سازی شده یا در حال آماده‌سازی است، در تلاش هستیم این سراها با تمام استانداردهای مناسب‌سازی برای افراد دارای معلولیت جسمی - حرکتی، ناشنوایان، نابینایان و کم‌بینایان به صورت کامل افتتاح شود، امروز هم سرای محله ارامنه مناسب‌سازی و به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به نقش و مشارکت ذینفعان، سازمان‌ها، انجمن‌های مردم نهاد حوزه سلامت و افراد دارای معلولیت و سالمندی در برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی‌ها افزود: اگر این سازمان‌ها و شرکای اجتماعی نباشند، هیچ برنامه‌ای در تهران اجرایی نخواهد شد، به پاس قدردانی از همکاری آنان، در هفته سلامت از بیش از یکصد تشکل غیردولتی حوزه سلامت تجلیل می‌شود.

نصیری، افتتاح مراکز فرآموز با هدف ارتقای سلامت کودکان 6 تا 12 سال در مناطق چهار و 9، برگزاری مسابقه مجازی «داستان نیمه تمام» با هدف افزایش مهارت‌های شناختی در کودکان و نوجوانان و تقویت تعامل خانواده با فرزندان، انتشار مجموعه کلیپ‌های «اگه از من می‌شنوی» گنجینه‌ای از سخنان گروهی از سالمندان شهر تهران در قالب تجربه، قصه و پند با هدف ثبت و نشر فرهنگ شفاهی سالمندان در فضای مجازی، طراحی، تولید و توزیع بسته‌های «تهران21» شامل مسیرها و نکات آموزشی پیاده‌روی در زمان شیوع ویروس کرونا و برگزاری وبینار تخصصی و کلاس آموزشی مجازی در مناطق 22گانه را از دیگر برنامه‌های شهرداری تهران در هفته سلامت عنوان کرد.

وی گفت: فعالیت‌هایی که در حوزه سلامت شهر تهران اتفاق می‌افتد، مرهون تلاش‌های مسئولان خانه‌های سلامت است که به صورت محله‌ای فعالیت می‌کنند، از ابتدای کرونا، همکاران ما در خانه‌های سلامت، در کنار سایر مدافعان سلامت بدون یک روز تعطیلی فعال هستند و برنامه‌های حوزه سلامت شهرداری تهران علاوه بر همکاری با سازمان‌ها و انجمن‌های مردم نهاد با همکاری سازمان‌های دولتی؛ وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی اجرایی می‌شود و اگر در شرایط کرونا در طرح شهید سلیمانی و غربالگری اتفاق خوبی در تهران رخ داد نتیجه اعتماد، ارتباط و فهم مشترک بوده است.

نصیری با اشاره به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط شیوع ویروس کرونا اظهارداشت: در پیک چهارم کرونا هستیم و وضعیت کل کشور و تهران خوب نیست، شاهد بالاترین میزان بستری در بیمارستان‌ها، بالاترین میزان حضور افراد دارای علایم به مراکز بهداشتی درمانی هستیم، سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و همکاران ما در بخش‌های مختلف دولتی اقداماتی را برای مقابله با این بیماری انجام می‌دهند و امیدواریم به زودی واکسیناسیون برای همه شهروندان عادلانه اجرایی شود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: علاوه بر اهمیت نقش سیاست‌گذاری برای مهار کرونا، هر کدام از ما باید خودمراقبتی، استفاده از ماسک، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله فیزیکی را جدی بگیریم، در فضاهای عمومی حضور پیدا نکنیم و در خانه بمانیم، امیدواریم سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود، همراه‌تر، منسجم‌تر و هماهنگ‌تر باشد تا شاهد اتفاقات بهتری در سطح تهران باشیم.

همچنین در این آیین به مناسبت نخستین روز هفته سلامت با نام «همراهی با مدافعان سلامت برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر» از سه تن از مدافعان سلامت از بیمارستان‌های امام حسین (ع)، خانواده و کودکان بهرامی به نمایندگی از مدافعان سلامت تجلیل شد.

به گزارش ایرنا، آیین افتتاح هفته سلامت با همکاری شهرداری منطقه 7 روز چهارشنبه به صورت مجازی برگزار شد، هر ساله هفتم آوریل که مصادف با هجدهم فروردین ماه و برابر با سالگرد تاسیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) و تصویب اساسنامه این سازمان در سال 1948 است به عنوان روز جهانی سلامت شناخته می‌شود، در ایران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته ملی سلامت را یکم تا هفتم اردیبهشت ماه اعلام کرده است.

شعار هفته سلامت سال 1400 «ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر» است، بر اساس روز شمار هفته سلامت، چهارشنبه اول اردیبهشت با عنوان «همراهی با مدافعان سلامت برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر، پنجشنبه دوم اردیبهشت با عنوان «مشارکت اجتماعی، همدلی و وفاق ملی برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر»، جمعه سوم اردیبهشت با عنوان «آموزه‌های دینی و پیوند نهادهای مذهبی و نظام سلامت برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر» خواهد بود.

شنبه چهارم اردیبهشت با عنوان «ارتقای نظام شبکه بهداشتی درمانی و مراقبت‌های بهداشتی اولیه برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر»، یکشنبه پنجم اردیبهشت با عنوان «رسانه‌ها، آموزش و فرهنگ سازی برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر»، دوشنبه ششم اردیبهشت با عنوان «پژوهش، فناوری، پشتیبانی و مانع زدایی از تولید برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر و روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت با عنوان «مشارکت‌های بین بخشی و مسئولیت اجتماعی برای ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر» نامگذاری شده است.

*س_برچسب‌ها_س*