اختصاص 1.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی و داروهای گرانقیمت در سال جاری
وزیر بهداشت از تصویب اختصاص 1.5 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تجهیزات پزشکی و داروهای گرانقیمت خبر داد و گفت: نظام پزشکی با پدیده زیرمیزی گرفتن پزشکان برخورد کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست با مدیران سازمان نظام پزشکی با اشاره به شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید اظهار کرد: همه ما باید برای تحقق شعار سال تلاش کنیم و این شعار سرلوحه حوزه سلامت قرار بگیرد.
وی با اشاره به دغدغه رئیس جمهور نسبت به حوزه سلامت و تلاشهای آیت الله رئیسی برای تامین واکسن و مهار همه گیری کرونا گفت: جمهوری اسلامی ایران از قویترین حوزه سلامت منطقه برخوردار است و در اجلاس ژنو و قاهره همه کشورها بر این امتیاز ایران تاکید داشتند.
وی با اشاره به نامه سازمان جهانی بهداشت و تبریک موفقیت جمهوری اسلامی ایران در ریشه کنی سرخک و سرخچه افزود: این افتخار در حالی نصیب ما شده که بسیاری از کشورهای اروپایی با این بیماری ها دست و پنجه نرم میکنند.
عین اللهی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی در بسیاری از شاخصهای سلامت پیشتاز است، گفت: نظام سلامت ما امروز به خود می بالد؛ چرا که از بزرگترین ظرفیت نیروی انسانی که اصلیترین سرمایه ماست، برخوردار است.
وزیر بهداشت: احتمال تجدیدنظر در بودجه "دارویار" وجود دارد / نیاز به بودجه 105000 میلیاردی در سال جاریوزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که قطعا یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی، ارتقای شاخصهای حوزه سلامت بوده است، تصریح کرد: امروز ما نه تنها بیماران خود را در داخل کشور درمان میکنیم، بلکه از کشورهای مجاور هم برای درمان به ایران می آیند و گردشگری سلامت از مزیتهای نظام سلامت ایران اسلامی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه امروز به اذعان همه، ایران اسلامی کشوری موفق در مهار کرونا بوده است، خاطرنشان کرد: ما تنها کشوری در منطقه هستیم که 6 نوع واکسن کرونا با پلتفرمهای مختلف تولید میکنیم و این افتخاری بزرگ است.
عیناللهی، ادغام آموزش پزشکی در درمان را دستاوردی بزرگ برای نظام سلامت کشور عنوان و بیان کرد: بسیاری از کشورها این روش را تایید و تحسین کردند؛ چرا که ادغام جهشی بزرگ در کیفیت خدمات سلامت ایجاد کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: با استفاده از فرصت وظرفیت ادغام به دنبال پاسخگویی به نیاز جامعه هستیم و هدف ما، بهبود، ارتقا و حفظ سلامت مردم است که لازم است در تامین این هدف با یکدیگر همکاری و هماهنگی مستمر داشته باشیم.
وی گفت: در ایام تعطیلات نوروز جامعه پزشکی فعالیتهای شبانه روزی داشتند؛ به طوری که در این ایام حدود 160 هزار عمل جراحی صورت گرفت.
رشد 46 درصدی ورودی بیمارستانها در تعطیلات نوروزی / آمار غرقشدگی 40 درصد کاهش یافت عین اللهی ادامه داد: برای بهبود خدمات پزشکی و سلامت باید کیفیت آنها را حفظ و ارتقاء دهیم و هر حرکتی که به سلامت مردم کمک کند، قطعا باید توسط سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت حمایت شود.وی در ادامه به پدیده شوم زیر میزی اشاره و تصریح کرد: از نظام پزشکی درخواست جدی دارم تا به برخورد با پدیده زیرمیزی کمک کنند و لازم است نظارتها در این زمینه افزایش یابد. همچنین باید حقوق بیمار رعایت و کرامت وی حفظ شود و در مراکز درمانی به بیمار احترام گذاشته شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: خوشبختانه با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی برای حوزه تجهیزات پزشکی و داروهای گران قیمت تصویب شد و در سال جاری هیچ گونه نگرانی در این حوزه نخواهیم داشت.
عین اللهی بیان داشت: امروز ذخایر دارویی ما به 70 درصد و همچنین کمبودهای دارویی از 400 به 70 قلم رسیده است و تعداد شرکتهای دانش بنیان نیز 53 درصد رشد داشته است.
وی در ادامه به موضوع جوانی جمعیت اشاره کرد و هشدار داد: متاسفانه جمعیت کشور ما رو به سالخوردگی میرود و اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود، پویایی جامعه از دست خواهد رفت که برای ممانعت از وقوع این اتفاق باید اقدامات مناسب صورت گیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: اولین و مهم ترین موضوع نظام سلامت، تقویت شبکههای بهداشتی در سراسر کشور است. در سال گذشته 2000 خانه بهداشت به ظرفیت این شبکه افزوده شد که علاوه بر آن زیرساختهای شبکه بهداشت باید ارتقا یاید تا پزشکان عمومی در نظام ارجاع و در سطح یک فعال شوند.
وی افزود: در نظام ارجاع همچنین مشوقهایی برای بیماران و پزشکان خواهیم داشت.
عین اللهی خاطر نشان کرد: در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر نظام ارجاع تکمیل شده است و در سراسر کشور با اولویت مناطق محروم با توجه به توان و امکانات هر استان انجام خواهد شد.
وی در پایان گفت: در ابتدای شروع دولت اجرای نسخه الکترونیک 10 درصد بود که امروزه به بیش از 90 درصد رسیده و تکمیل پرونده الکترونیک در مراحل پایانی قرار دارد.