یک‌شنبه 4 آذر 1403

اخراج پزشک ارشد مبارزه با کرونا در آمریکا کلید خورد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اخراج پزشک ارشد مبارزه با کرونا در آمریکا کلید خورد

تهران - ایرنا - دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت، احتمالا دکتر آنتونی فائوچی عضو ارشد نیروی ویژه مبارزه با کرونا را بعد از انتخابات سوم نوامبر (13 آبان) اخراج می کند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه نیویورک پست، رئیس جمهوری آمریکا در پنجمین گردهمایی در فلوریدا هنگامی که درباره همه گیری صحبت می کرد تکرار کرد که ممکن است فائوچی را اخراج کند.

هنگامی که او پوشش خبری رسانه ها را درباره ویروس کرونا محکوم کرد جمعیت هوادار او شعار «فائوچی را اخراج کن» سر دادند.

بعد از این که جمعیت ساکت شد، ترامپ گفت: به کسی نگویید اجازه بدهید اندکی تا بعد از انتخابات صبر کنیم.

وی خطاب به جمعیتی که او را تشویق می کردند گفت از توصیه شما (برای اخراج فائوچی) متشکر هستم.

ترامپ افزود: فائوچی اشتباهات زیادی را مرتکب شده است اما کارشناس ارشد بیماری های عفونی کشورش مرد خوبی است.

تهدید ترامپ برای اخراج فائوچی در حالی مطرح شده که دولت او از اظهارات علنی این پزشک آمریکایی در تحسین جو بایدن نامزد دموکرات ها و به صدا در آوردن زنگ هشدار درباره شیوع کووید -19 در فصل زمستان ناراضی است.

رئیس موسسه آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا روز یکشنبه برخلاف ادعاهای ترامپ در مورد مهار همه گیری کرونا گفت: وضعیت آمریکا خوب نیست.

فائوچی کارشناس ارشد کاخ سفید در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست در حالی‌که خواستار تغییر ناگهانی در شیوه ها و رفتارهای بهداشت عمومی با نزدیک شدن به ماه های سرد شد، هشدار داد که ما کاملا آسیب دیده ایم، این وضعیت خوبی نیست.

سخنان کارشناسان فائوچی در مورد وضعیت بد کرونایی آمریکا در حالی مطرح می شود که ترامپ در کارزارهای انتخاباتی اخیر خود مدعی شده است که دولت توانسته کرونا را در گوشه رینگ گرفتار کند و این دموکرات ها و رسانه ها هستند که در بد نشان دادن اوضاع کشور بزرگنمایی می کنند.

فائوچی می تواند نقطه شروع اخراج ها در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات 13 آبان باشد.

ترامپ از زمان روی کار آمدنش بسیاری از مقام های آمریکایی را به بهانه های مختلفی و در واقع به دلیل همسو نبودن دیدگاه هایشان و گاه انتقاد از سیاست هایش از کار برکنار و اخراج کرده است.

مایکل بلومبرگ نامزد دموکرات ها در ابتدای رقابت های انتخاباتی ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا گفته بود که آماده است بخش زیادی از ثروت کلانش را در راه رقابت ترامپ و اخراج او از کاخ سفید هزینه کند. اما ترامپ رکورد عزل مقام های محافل داخلی دولتش را در کارنامه داشته است.

چهره های معروفی چون رینس پریباس رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید، شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید، استیو بنن استراتژیست ارشد رئیس جمهوری آمریکا و آنتونی اسکاراموچی مدیر ارتباطات کاخ سفید به دلیل غیر همسو بودن با دیدگاه های ترامپ کنار گذاشته شده اند و تنها در شش ماهه نخست ریاست جمهوری ترامپ، 12 چهره کلیدی از دولت وی خداحافظی کردند. یکی از آنها آنتونی اسکاراموچی بود که تنها 10 روز در کاخ سفید دوام آورد.

سالی ییلتس دادستان کل ایالات متحده نیز قربانی دیگری بود که به دلیل خودداری از دفاع از نسخه اولیه فرمان مهاجرتی ترامپ در مورد کشورهای عمدتا مسلمان، از سمت خود برکنار شد، مایکل فلین اولین مشاور امنیت ملی ترامپ و یکی از چهار ژنرالی که رئیس جمهوری آمریکا وی را به این سمت گماشته بود، در این فهرست طولانی جای دارند.

کتی والش معاون رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید نیز دولت ترامپ را 70 روز همراهی کرد. وی از سوی استیو بنن و جرد کوشنر مشاوران ارشد ترامپ تحت فشار قرار گرفت و در نهایت از سمت خود استعفا کرد.

آنجلا رید راهنمای ارشد کاخ سفید؛ دومین آمریکایی آفریقایی تبار و اولین زنی که عهده دار این پست شد، از دیگر چهره های کاخ سفید بود که مجبور به کناره گیری شد.

اخراج جیمز کومی مدیر پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) در بحبوحه گسترش تحقیقات کنگره و وزارت دادگستری آمریکا در مورد ارتباط مشاوران ترامپ با روسیه، جان بولتون مشاور امنیت ملی، دن کوتس مدیر سازمان اطلاعات ملی تنها بخشی دیگری از فهرست بلندبالای اخراجی های دولت ترامپ است.

ترامپ درباره اخراج جان بولتون یک روز بعد از برکناری وی در توییتی نوشت: شب گذشته به بولتون اطلاع دادم که دیگر نیازی به حضور او در کاخ سفید نیست.

تام رایت پژوهشگر ارشد موسسه بروکینگز یک بار گفت: تیم امنیت ملی ترامپ ضعیف‌ترین تیم دهه‌های اخیر و در آستانه فروپاشی کامل است. این در حالی است که رئیس جمهوری خیره‌سر شده و تصمیم‌های حیاتی را عجولانه اتخاذ می‌کند، بدون آنکه کوچک‌ترین فکری درباره آنها کرده باشد.

تاکنون تعدادی از وزیران و بسیاری از اعضای کابینه و دولت ترامپ به دلایل گوناگون برکنار شده و یا استعفا داده‌اند و مقام های وزارتخانه‌های امنیت داخلی، دفاع، امور خارجه، دادگستری، کار، بهداشت و خدمات انسانی و امور کهنه سربازان به همراه پلیس فدرال آمریکا، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و سازمان حفاظت از محیط زیست از آن جمله هستند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*