دوشنبه 5 آذر 1403

اذعان حناچی به خودکفایی ساخت تجهیزات آتش نشانی در داخل کشور

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
اذعان حناچی به خودکفایی ساخت تجهیزات آتش نشانی در داخل کشور

شهردار تهران گفت: برخی از تجهیزات آتش نشانی که امروز از آن رونمایی شد، در داخل کشور ساخته شده‌اند و این نشانه روحیه خودکفایی و اعتماد به نفس است.

خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری تهران، پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم افتتاح ایستگاه 132 آتش نشانی شهر تهران گفت: سازمان آتش نشانی شهر تهران قابل مقایسه با قبل از حادثه پلاسکو نیست، تجهیزات آن‌ها کامل شده و البته نقش آموزش را نیز نباید از یاد برد.

شهردار تهران در ادامه گفت: در تاریخچه سازمان آتش نشانی مطمئنا پلاسکو یک نقطه عطف است. به طوری که شرایط کنونی سازمان و آمادگی آن با قبل از پلاسکو قابل مقایسه نیست. اگر این اتفاقات بیفتد و شرایط قبل و بعد مساوی باشد بزرگترین خسارت را دیده ایم. حادثه سینا اطهر هم همین طور است و اگر درس نگیریم همه خسارت است. باید از این حوادث درس بگیریم و روش هایمان را اصلاح کنیم. درخواست کرده ام که در حادثه سینا اطهر گزارش جمع بندی شده این موضوع را بدهند تا به صورت آیین نامه اصلاحی به مجلس داده شود.

او تاکید کرد که استفاده از ساختمان‌های مسکونی برای کاربری‌های دیگر صحیح نیست و گفت: طبیعتا این نوع استفاده از ساختمان‌ها در شرایط بهره برداری وضعیتی را به وجود آورده که کسی نتواند از آن دفاع کند. در پلاسکو و سینا اطهر یکی از دلایل حادثه، استفاده نادرست از ساختمان بوده است. درخواست کرده ام که گزارش جمع بندی حادثه سینا اطهر را ارائه دهند تا به صورت آیین نامه اصلاحی به مجلس تقدیم شود.

حناچی گفت: یکصد سال پیش در امریکا، وقتی برجی که یک مرکز تولیدی بود و تمهیدات مقابله با حریق را هم داشت آتش گرفت، افراد حاضر در آن به سمت پله‌های اضطراری فرار کردند و باعث سقوط این پله شدند، همین اتفاق باعث تغییر در مقررات ایمنی ساختمان‌ها در آمریکا شد.

او افزود: در مقدمه ابن خلدون یکی از عوامل پیشرفت تعصب عنوان شده که همان علقه سازمانی است سازمان‌هایی که این علقه را در خود پرروش می‌دهند و این حساسیت‌ها را دارند معمولا موفق‌تر هستند. سازمان آتش نشانی نیز این خصیصه را دارد کسانی که عضو این سازمان می‌شوند افتخار می‌کنند که باوجود شرایط سخت هر روز گره‌ای از گره‌های مردم را باز می‌کنند و روزانه جان انسان‌ها را نجات می‌دهند.

حناچی گفت: سازمان آتش نشانی در این دوره شاید بازوی دولت هم بوده است در شرایطی که سال گذشته هنوز هیچ گروه امدادی به مناطق سیل زده استان گلستان نرفته بود آتش نشانان تهرانی به آنجا رفتند تا جایی که بعد از اتمام عملیات، اعضای شورای شهر آق قلا برای تشکر به دفتر من آمدند. در خرم آباد و پل دختر و آتش سوزی زاگرس نیز آتش نشانان تهران حضوری تاثیرگذار داشتند.

حناچی گفت: پراکنش متناسب ایستگاه‌ها در کاهش زمان امدادرسانی موثر است. خانواده بزرگی با بیش از چهار هزار و 700 نفر در سازمان آتش نشانی که یک سازمان تخصصی است داریم. بالاترین سرمایه اجتماعی بین همه سازمان‌های شهرداری، آتش نشانان باید قدر این را بدانند و بیشتر از ما نسبت به آن حساسیت داشته باشند.

شهردار تهران با اشاره به همکاری شورای شهر تهران برای توسعه سازمان آتش نشانی گفت: خوشبختانه در این دوره از شورای شهر، درصدی از درآمد شهرداری برای توسعه آتش نشانی اختصاص یافته و برای مردم قبض‌هایی برای همین منظور ارسال شده، چون هرچقدر آتش نشانان ما مجهزتر، آموزش دیده‌تر و آماده‌تر باشند، احتمال خطر نیز کمتر است به هرحال در سازمانی تخصصی مثل آتش نشانی، آموزش و آمادگی دائمی از اصولی است که مدام باید رعایت شود.

حناچی گفت: ایمنی یک فرآیند است که از طراحی و مقررات ملی ساختمان آغاز می‌شود و به رعایت ضوابط ایمنی از سوی استفاده کننده ختم می‌شود. اگرچه 33 هزار ساختمان ناایمن در پایتخت وجود دارد، اما درجه ناایمنی این ساختمان‌ها متفاوت است، برخی از آن‌ها ساختمان‌های بلندمرتبه‌ای هستند که با طرح ویژه تحت عنوان 999 توسط آتش نشانس پیگیری می‌شوند و اغلب ساختمان‌هایی را شامل می‌شوند که قبل از اجباری شدن مقررات ملی کشور ساخته شده اند. در قدم اول ساکنان باید بدانند این ساختمان‌ها نا ایمن است و بدانند برای این ناایمنی چه کاری باید انجام بدهند.

شهردار تهران با اشاره به اینکه در آخرین استخدام حدود 200 نفر جذب سازمان آتش نشانی شهر تهران شده اند، گفت:، چون آتش نشانی جزو مشاغل سخت محسوب می‌شود، سال‌های خدمت آن‌ها کمتر از کارکنان عادی است و به طور مرتب این ورودی را در آتش نشانی باید داشته باشیم، تا نیرو‌های جدید وارد شوند و آموزش ببینند.

او همچنین به آموزش تعداد معدودی از آتش نشان زن اشاره کرد که مجوز استخدام آن‌ها در دست پیگیری است.

همچنین شهردار تهران درباره نگرانی‌هایی که درباره نا ایمن بودن فضا‌های شهری با کشته شدن یک پسر نوجوان در پارک لاله مطرح شده گفت: این مساله مربوط به رعایت مقررات مربوط HSE است و در همه فضا‌های عمومی موضوعیت دارد و پارک‌ها و فضا‌های عمومی دائما باید کنترل شود.