از "ابرازتمایل ایران به خرید هواپیما از آمریکا" تا "خروج یک میلیارد دلار ارز دولتی توسط مفسدان اقتصادی"
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دهمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دهمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
10 دی 1323، وزارت امور خارج ایران طی نامه ای به سفارت آمریکا تمایل و درخواست ایران را برای خرید تعدادی هواپیمای باری و مسافری از آمریکا ابراز داشت.
10 دی 1329، غلامحسین فروهر وزیر دارایی 5 روز پس از نطق خود علیه نهضت ملی شدن صنعت نفت و در پی اعتراض مردم، مطبوعات، نمایندگان مجلس و روحانیون، ازمقام خود استعفا کرد.
10 دی 1330، یک هیأت سه نفره که روز گذشته از سوی بانک بین المللی وارد تهران شده بودند با دکتر مصدق دیدار و گفت وگو کردند.
10 دی 1335، دولت آمریکا برای کمک به سیل زدگان ایران ده هزار تن گندم فرستاد.
10 دی 1336، اعتبار برنامه هفت ساله دوم بیست درصد افزایش یافت.
10 دی 1352، کشتیرانی آریا سه فروند کشتی 14 هزار تنی از انگلستان خرید.
10 دی 1391، مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور گفت: سالانه حدود 110 میلیارد تومان از پروازهای عبوری درآمد داریم.
10 دی 1393، دادستانی کل کشور با توجه به گسترد هتر شدن ابعاد تخلفات مالی شرکت های "پدیده شاندیز"، «تبرک» و «پردیسبان» تمامی تبلیغات رسانه ای این شرکت ها را در صداوسیما و روزنامه ها ممنوع کرد.
10 دی 1394، جزئیات سفر 145هیات خارجی به ایران در سه فصل گذشته منتشر شد. سیمای آماری قرارهای تجاری نشان می دهد در 9 ماه منتهی به آذر امسال، بیش از 3700 نفر از 48 کشور به ایران سفر کرده اند. بیشترین آمار سفر به کشور را آلمانی ها با اعزام 12هیات به خود اختصاص دادند و عراق با اعزام 11هیات و ژاپن با اعزام هشت هیات، در رتبه دوم و سوم قرار دارند. بزرگ ترین هیات تجاری خارجی نیز متعلق به ایتالیا با اعزام 360 نفر به ایران است. بعد از این کشور، اتریش و روسیه در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
10 دی 1396، حسن روحانی، رئیس جمهوری در اولین واکنش به نارآمیهای اخیر در کشور به تحلیل ریشه های مطالبات مردم پرداخت و با اشاره به اینکه برخی از مشکلات اقتصادی به سال های قبل و برخی به زمان حال برمی گردد، گفت: پاما نقد مردم فقط به اقتصاد نیست؛ مردم راجع به فساد و شفافیت حرف دارند و میگویند مسائل باید شفاف باشد.
10 دی 1397، وزارت اطلاعات در اطلاعیهای از شناسایی، انهدام و دستگیری 11 نفر از عناصر اصلی شبکهای از مفسدان اقتصادی و سوءاستفادهکنندگان ارز دولتی در استان کردستان خبر داد. در این اطلاعیه آمده بود: در شرایط حساس اقتصادی و لزوم برنامهریزی دقیق در استفاده از ذخایر ارزی، این شبکه معادل 4 هزار و 700 میلیارد تومان ارز دولتی (معادل یک میلیارد و 120 میلیون دلار) را به بهانه واردات کالاهای ضروری مردم از کشور خارج و در برخی از کشورها سرمایهگذاری کردهاند که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) در دام افتادند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد