از «درخواست سفارت آمریکا برای ارسال گزارش اوضاع کشاورزی ایران» تا «ذوب بی سابقه اقتصاد آمریکا»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
9 مرداد 1301، سفارت امریکا از دولت ایران خواست، آخرین گزارش اوضاع کشاورزی ایران و ارقام محصولات کشاورزی در سال جاری به این سفارتخانه ارسال شود.
9 مرداد 1328، دولت 200 هزار تن گندم از آمریکا خریداری کرد.
9 مرداد 1331، دکتر مصدق نخست وزیر وقت، بانک انگلستان در تهران را که به نام بانک شاهنشاهی فعالیت داشت تعطیل کرد که بعدا بانک غیردولتی «بازرگانی» در ساختمان آن واقع در میدان توپخانه آغاز به فعالیت کرد که این بانک پس از انقلاب و ملی شدن بانک های کشور، به نام بانک تجارت به کار خود ادامه داده است.
در همین روز دکتر علی اصغر پورهمایون، از سوی دکتر مصدق رئیس شرکت بیمه ایران و دکتر محمد نصیری رئیس بانک ملی شدند.
9 مرداد 1358، شرکت کرافت ورک یونیون، زیرمجموعه شرکت آلمانی زیمنس رسما اعلام کرد به قرارداد خود با تهران برای احداث و تکمیل نیروگاه بوشهر خاتمه داده است.
9 مرداد 1364، حجت الاسلام سیدعلی خامنه ای و آقایان حبیب الله عسگراولادی و دکتر سیدمحمود کاشانی از سوی وزارت کشور به عنوان نامزدهای تأیید صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری معرفی شدند.
9 مرداد 1390، عسکری رییس کل سازمان امور مالیاتی از تحقق 90 درصدی درآمدهای مالیاتی بودجه تا پایان تیرماه سال 90 خبر داد و گفت: این رقم معادل کل مالیاتی است که در سال 1386 دریافت شده است.
9 مرداد 1391، بعد از گذشت حدود یک سال از مطرح شدن پرونده فساد بانکی 3000 میلیارد تومانی، سرانجام اولین سری از احکام متهمان این پرونده اعلام شد: 4 اعدام و 2 حبس ابد، سنگینترین احکامی بود که برای شش نفر از 39 متهم بخش نخست دادگاه صادر شد.
9 مرداد 1396، تولید واگن با سرمایه 2 میلیارد یورویی روسها در کشور شتاب گرفت و از این طریق سومین فرود سرمایه کلان خارجی در کشور در یک ماه اخیر کلید خورد.
9 مرداد 1397، 200 نماینده مجلس پای نامه ای را که برای رئیس جمهور مبنی بر تغییر در تیم اقتصادی دولت ارسال شده بود، را امضا کردند.
9 مرداد 1398، هیأت دولت در جلسه خود به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری، لایحه پیشنهادی بانک مرکزی مبنی بر تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر را به تصویب رساند.
9 مرداد 1399، گزارش رشد اقتصادی آمریکا، در فصل دوم 2020 از رکود بیسابقه اقتصاد این کشور خبر میدهد. بزرگترین اقتصاد جهان در فاصله بین ماههای آوریل تا ژوئن (نیمه فروردین تا نیمه تیر)، 5/ 9 درصد کوچکتر شده است. این شاخص به این معناست که اگر عملکرد اقتصادی ایالات متحده در 3 فصل بعدی هم به همین منوال باشد، یکسوم اقتصاد این کشور به دلیل پاندمی کرونا و صدمات ناشی از آن ذوب خواهد شد. این رکود از سال 1947 که نرخ رشد اقتصادی سالانه بهصورت فصلی در این کشور منتشر میشود، بیسابقه است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد و سایت روزنامک