پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

از «موافقت با اعطای امتیاز راه آهن جلفا تبریز به روس ها» تا «چراغ سبز به واردات خودرو»

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

27 بهمن 1291، کابینه علاءالسلطنه با تقاضای روس ها برای اعطای امتیاز راه آهن جلفا تبریز و تقاضای انگلیسی ها در مورد استخدام صدها ژاندارم جدید و اعزام آنها به استان فارس جهت تأمین امنیت مناطق تحت نفوذ انگلیس موافقت کرد.

27 بهمن 1304، فرمان انتخابات دوره ششم مجلس از طرف رضا شاه صادر گردید. طی فرمان مزبور شاه از دولت خواست تا موجبات اجرای قانون ثبت املاک، قانون مدنی، قانون مرور زمان و قانون جزای عمومی را فراهم نماید.

27 بهمن 1310، به موجب قرارداد منعقده بین‌ایران و انگلیس اداره تلگرافی هندوستان در ایران منحل گردید.

27 بهمن 1326، لایحه خرید 10 میلیون دلار اسلحه از دولت امریکا به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.

27 بهمن 1355، شاه اظهار کرد: احقاق حق ایران در اوپک به اصطلاح فضولی کردن در نظر مستعمره چی ها و استثمارکننده ها بود.

27 بهمن 1370، اجلاس فوق العاده سران اکو با حضور رهبران و مقامات بلندپایه 9 کشور عضو در تهران، آغاز به کار کرد. در این نشست کاهش تعرفه های گمرکی، همکاریهای زیربنایی و تحولات جاری در شوروی سابق مورد بحث قرار گرفتند.

27 بهمن 1389، در بازبینی قانون مالیات های مستقیم، دو نوع مالیات جدید برای بازار مسکن پیش بینی شد که قرار شد بعد از اصلاح در دولت، به صورت لایحه به مجلس داده شود؛ رییس سازمان امور مالیاتی کشور در این باره گفت: مالیات بر خانه های خالی و مالیات بر عواید سرمایه از جمله مالیات ها‌ی جدید هستند که در صورت کسب مجوز قانونی از مجلس، از مودیان دریافت خواهد شد.

27 بهمن 1392، کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 93 در مجلس، در تازه ترین مصوبه خود در مورد مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، سه تصمیم مهم گرفت. براساس این مصوبه، دولت می تواند مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را «از ابتدای سال آینده» اجرا کند و «حق تعیین خانواده های واجد دریافت یارانه نقدی» نیز «از ابتدای سال آینده به طور مطلق به دولت» داده شد. درآمدهای دولت از محل اصلاح قیمت حامل های انرژی هم 4 هزار میلیارد تومان کاهش یافت و به 48 هزار میلیارد تومان رسید.

27 بهمن 1393، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه میزان بدهی ایرلاین ها از 755 میلیارد تومان فراتر رفته است، اعلام کرد: بیش از 78 درصد بدهی ها مربوط به شرکت های هواپیمایی آسمان، ماهان و ایران ایر است.

27 بهمن 1394، یک روز پس از تصمیم بانک ها برای کاهش نرخ سود سپرده ها، شورای پول و اعتبار نیز در مصوبه ای رای به کاهش نرخ سود تسهیلات داد. بر این اساس حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک ها و موسسات اعتباری معادل 20 درصد و سقف نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی هنگام عقد قرارداد بین بانک ها و موسسات اعتباری و مشتری، معادل 22 درصد تعیین شد.

27 بهمن 1397، نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق در ادامه بررسی لایحه بودجه سال آینده به دولت اجازه دادند از واردات خودرو رقمی معادل 5 هزار و 600 میلیارد تومان درآمد کسب کند.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد