از پوشش بیمه بیماران خاص تا انتقاد به طرح «پزشک خانواده»/ عیناللهی به گلایهها چه پاسخی داد؟
خبرگزاری فارس گروه سلامت: در سالهای اخیر همواره جامعه پزشکی و مردم ایران درباره مشکلات و معضلات کاری، درمانی، تأمین بودجه، کمبود دارو و... از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گلایه و مطالباتی داشتهاند. از همین رو روز گذشته بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه حجتالاسلام احمد صالحی معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در مرکز پاسخگویی نهاد ریاست جمهوری حضور یافتند و به صورت برخط به برخی از مشکلات و مطالبات مردمی پاسخ و وعده حل مشکلات دادند. در ادامه مشروح پاسخهای وزیر بهداشت به مطالبات مردم را میخوانید.
در طرح سلامت خانواده باید دو بار ویزیت پرداخت شود!
اولین سوال از وزیر بهداشت درباره طرحی است که امروز زیاد از آن میشنویم. طرح پزشک خانواده برای اولین بار در سال 1382 ارائه شد و به صورت پایلوت در دو استان اجرایی شد ولی به دلیل مشکلات بودجهای مورد بی مهری مسوولان دولتهای قبل قرار گرفت، در اواخر سال گذشته عیناللهی اعلام کرد طرح پزشک خانواده، اولویت وزارت بهداشت در سال 1402 است.
یکی از هموطنان که به نظر میرسد از کادر بهداشت و درمان است طی تماس تلفنی با مرکز پاسخگویی دولت از نحوه اجرای این طرح انتقاد کرد و گفت از سال 1400 در این طرح شرکت کرده و اکنون با مشکلاتی مواجه شده است. به گفته این شهروند، در طرح سلامت خانواده باید دو بار ویزیت پرداخت شود. یک بار به پزشک خانواده باید ویزیت پرداخت شود تا از طریق پزشک خانواده به بیمارستان دولتی پرونده پزشکی بیمار ارجاع داده شود. سپس باید به پزشک متخصص ویزیت پرداخت شود تا بیمار توسط متخصص چکاپ شود. این در حالی است که ماهیت طرح پزشک خانواده، کمتر کردن هزینههای درمان خصوصاً درمان بیماران خاص و صعبالعلاج است.
عیناللهی در پاسخ به مطالبه این شهروند وعده پیگیری داد و تأکید کرد: در اوایل اردیبهشت ماه یک آییننامه جدید به عنوان سلامت خانواده به مراکز درمانی استانها ابلاغ شده است. طبق این آییننامه، مردم میتوانند به صورت اختیاری از طرح پزشک خانواده استفاده کنند و اجباری در استفاده از این طرح نیست. براساس این آییننامه اگر کسی از طرح سلامت خانواده استفاده کند، از تخفیفات درمانی برخوردار خواهد شد. همچنین اگر بیمار نیاز به بستری داشته باشد، 95 درصد از هزینههای درمان او را دولت پرداخت خواهد کرد، اما اگر کسی از طرح استفاده نکند، 70 درصد از هزینههای درمان را دولت پرداخت میکند.
پوشش بیمه داروهای اعصاب و روان
یکی دیگر از شهروندان درباره پوشش داروهای اعصاب توسط طرح پزشک خانواده از وزیر بهداشت سوال پرسید و گفت: بیمارانی که داروهای اعصاب و روان استفاده میکنند، داروهایشان به صورت مرتب و تکراری تجویز میشود. زمانی که پزشک خانواده این داروها را نسخه میکند، داروخانهها آن را تقبل نمیکنند و میگویند بیمه دارو را پوشش نمیدهد، زیرا داروها تخصصی است و باید پزشک متخصص آن را تجویز کند.
وزیر بهداشت در پاسخ به این شهروند گفت: پزشک خانواده، پزشک عمومی است و نمیتواند داروهای تخصصی را تجویز کند. پزشک خانواده موظف است یکسری از داورهای تعیینشده مانند سرماخوردگی، آنتیبیوتیک و... را تجویز کند. داروهای تخصصی هم گران است و هم کمیاب، و تنها اگر این داروها را پزشک متخصص تجویز کند بیمه پوشش میدهد.
به ادعای وزیر بهداشت، درمان در طرح سلامت خانواده مجانی است و اگر فرد به متخصص مراجعه کند، تنها 5 درصد از هزینه درمان را پرداخت خواهد کرد و 95 درصد هزینه را دولت تقبل خواهد کرد.
عیناللهی تأکید کرد: طرح جدید پزشک خانواده به عنوان سلامت خانواده شناخته میشود.
بهزیستی هزینههای درمان بیماران خاص را پرداخت نمیکند
یکی از شهروندان از شهر نورآباد ممسنی استان شیراز، در تماس تلفنی با وزیربهداشت درباره بیماری خاص فرزندش گفت: پسرم به بیماری MPS مبتلا است و هزینههای درمان او بسیار سنگین است. او میگوید پسرش در شب توانایی بینایی ندارد و دارای مشکل تکلم است و باید در مراکز گفتار درمانی تحت درمان باشد. او مدعی است هزینه هرجلسه از گفتار درمانی 150 هزار تومان است و همسرش توانایی پرداخت این هزینهها را ندارد. اما بهزیستی به هیچ عنوان هزینههای درمان را تقبل نمیکند.
عیناللهی در پاسخ به او گفت: این بیماری بسیار سخت است و درمانی ندارد. برای تقبل هزینههای درمان این بیماری، باید پرونده پزشکی این بیمار به قسمت بیماریهای خاص بیمه سلامت ارائه شود. با تشکیل پرونده، بیمه سلامت هزینههای درمان بیمار را تقبل میکند. همچنین وزیر بهداشت اعلام کرد که کادر وزارت بهداشت پیگیر درمان و جلسات گفتار درمانی این بیمار خواهد بود.
سونوگرافی، پاشنه آشیل بیمارستانهای استان قم
رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم، در تماسی با وزیر بهداشت، اظهار کرد: سونوگرافی و رادیولوژی، پاشنه آشیل مشکلات درمانی در بیمارستانهای قم است. سالیان سال است که رادیولوژی به عنوان اولین مشکلات بیمارستانهای قم قرار دارد. وی از وزیر بهداشت خواست تا مساعدت بیشتری در زمینه رادیولوژی در این استان انجام دهد و قوانینی در هیئت علمی رادیولوژی قم در نظر بگیرند.
وزیر بهداشت در پاسخ به وی گفت: این مشکل باید داخل استان حل شود. سونوگرافی بانوان میتواند زیرنظر متخصصان زنان در قم انجام شود؛ وزارت بهداشت هم این اجازه را میدهد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
همچنین رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم از وزارت بهداشت خواستار ارائه مجوز در رشتههای تحصیلاتی تکمیلی و رزیدنتی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به تماس مدیر یک شرکت دانشبنیان، از تشکیل یک کارگروه برای پیگیری قرارداد با این شرکتها با همکاری مرکز ارتباطات مردمی ریاستجمهوری خبر داد.
وزیربهداشت در پایان جلسه گفت: همواره پیگیر مشکلات مردم در زمینه دارویی و درمان هستیم.
پایان پیام /