اساتید ایرانی کارگاههای انتقال تجربه «سینماحقیقت» معرفی شدند
6 سینماگر ایرانی در پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» کارگاه انتقال تجربه برگزار میکنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مسترکلاسهای پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت با حضور 6 سینماگر ایرانی و چندین سینماگر بینالمللی برگزار خواهد شد. دکتر احمد ضابطی جهرمی، دکتر احمد الستی، محمدرضا عباسیان، سعید فرجی، مهدی آزادی و حمید نجفی راد 6 سینماگر ایرانی هستند که کارگاههای پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت را برگزار خواهند کرد.
دکتر احمد ضابطی جهرمی درباره مستند هیبرید صحبت خواهد کرد و دکتر احمد الستی سمینار کارگاهی با موضوع فیلم جستار خواهد داشت. تهیه و تولید مستند در بحران عنوان کارگاه محمدرضا عباسیان و مستند سازی در مناطق جنگی عنوان مسترکلاس سعید فرجی در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت است. همچنین دو کارگاه تصویربرداری در سینمای مستند با حضور مهدی آزادی و تدوین در سینمای مستند با حضور حمید نجفی راد با همکاری انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند در این دوره از جشنواره برگزار میشود.
دکتر احمد الستی متولد سال 1327 در مشهد، دارای دکتری تخصصی زیبایی شناسی سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس، پژوهشگر سینما، مترجم و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، استاد و مدیرگروه رشته سینما در پردیس هنرهای زیبای زیبای دانشگاه تهران است. وی در سال 1982 شاگرد ژان روش، مستندساز فرانسوی بوده است و در سال 1395 لوح افتخاری عضویت بنیاد ژان روش در موزه سینما، توسط مینا راد به نمایندگی از بنیاد ژان روش به وی اعطا شد. از جمله مقالات و کتابهای تالیفی وی میتوان به «نماها و صحنهها»، «تخیل به مثابه وجه خلاق واقعیت»، «شهر بی دفاع روسلینی و نئورئالیسم در خلال شصت سال»، «هنر دقت، کلام و تصویر در مردم نگاری» و «مستند علف: سه روایت و یک مقدمه» و... اشاره کرد.
دکتر احمد ضابطی جهرمی متولد 1330، دکترای پژوهش در شاخه هنرهای دراماتیک (گرایش سینما)، عضو هیئت علمی رسمی دانشگاه صدا و سیما، مدرس سینما و تلویزیون، مستندساز و تدوینگر، مؤلف، مترجم و پژوهشگر سینما و تلویزیون است. از آثار تألیفی ایشان میتوان به کتب متعدد سینمایی و مقالات نظری و تکنیکی به ویژه در زمینه تدوین فیلم در کنار تولید مستندهای ماندگار اشاره کرد. تاکنون بیش از 123 مقاله نظری و تحقیقی در حوزه سینما و تلویزیون تالیف شده است که منتخبی از این مقالهها مشتمل بر 87 مقاله توسط «نشرنی» در کتابی با عنوان «سی سال سینما» (85-1355) به چاپ رسید که در دومین دور انتخاب کتابهای سینمایی برگزیده (سال 1388) توسط خانه سینما به عنوان «بهترین کتاب سال سینمایی» اعلام شد. از آثار مستند وی میتوان به مهاجرت شبانه، نخل درخت زندگی، کشتی کویر، موسیقی فولکلور شمال ایران، قهرمانی، گور اصیل ایرانی، آخرین بازماندههای یوز ایرانی و... اشاره کرد.
محمدرضا عباسیان متولد 1352، مستندساز و تهیهکننده. برنده تندیس بهترین فیلم مستند برای فیلم «قانا» از دهمین جشن سینمای ایران است. وی همچنین برای ساخت فیلم مستند «مدرسه» برنده شمشیر نقرهای جشنواره فیلمهای تاریخی لهستان شد. عباسیان دبیری سیویکمین جشنواره فیلم فجر را نیز بر عهده داشت. ساخت مستندهای متعدد در کانونهای بحرانی جهان در مناطقی از جمله قره باغ، بوسنی، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، عراق، لبنان، سوریه، بوسنی و کوزوو را در کارنامه خود دارد. او همچنین برنده جوایز متعدد از جشنوارههای داخلی و بین المللی میباشد. از جمله آثار او میتوان به مستندهای قانا، افسانه مجاهدین افغان، سکوت در تاریکی، سایههای پریشان جنگ، مدرسه، دختران، خانههای رها شده و... اشاره کرد.
سعید فرجی متولد 1360، تهران، فارغ التحصیل کارشناس ارشد عکاسی، عکاس و مستندساز است. وی برای ساخت مستند و عکاسی در بحرانهای لبنان، سومالی، لیبی، عراق و سوریه حضوری فعال داشته و چندین فیلم مستند را کارگردانی کرده است که میتوان به عکاسی زیر آتش (1389)، جهان اکثریت (1391)، سفر به موگادیشو (1391)، میرزا جواد (1397) و از جنگ برگشته (1400) اشاره کرد. وی همچنین چندین کتاب به رشته تحریر درآورده که عبارتند از: تبادل / ماجرای آزادی پنج اسیر لبنانی از زندانهای اسراییل /1390؛ دیار نزدیک / روایت سفرهای زائران مناطق جنگی (مرز ایران و عراق) / 1391/ خوزستان؛ سفر به موگادیشو / قحطی در کشور سومالی به همراه فیلم مست.