جمعه 11 آبان 1403

استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با بیان اینکه اتفاقات بسیار مطلوبی طی دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه گازرسانی به مردم این استان رخ داده گفت: بطوری که پوشش گازرسانی به مناطق روستایی از 26 درصد به 50 درصد طی هفت سال گذشته رسیده است.

علی زینی‌وند روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا ضمن تشریح بخشی از اقدامات شاخص دولت یازدهم و دوازدهم در استان کرمان افزود: همچنین پوشش خانوار شهری اکنون با وجود توسعه شبکه به نزدیک 97 رسیده است. در حالی که این آمار در ابتدای دولت 71 درصد بود.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت به زیرساخت های استان کرمان و نقش آن بر توسعه پایدار اظهار داشت: در حوزه برق رسانی نیز 15 درصد پوشش شبکه برق روستایی استان کرمان طی دولت های یازدهم و دوازدهم افزایش یافته است که در شرایط کنونی روند روبه رشدی را تجربه کرده ایم.

زینی‌وند افزود: با توجه به نامگذاری سال جاری به نام تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، از تسهیل و پشتیبانی از فضای کسب و کار و تولید حمایت و موانع را با محصول رفاه مردم رفع می کنیم لذا امیدواریم سال راحت تری در معیشت و مقابله با کرونا داشته باشیم.

وی با اشاره به تلاش دولت ها در ارتقای شاخص های رفاهی اظهار داشت: دولت تدبیر و امید گرچه در دوره دوم با محدودیت های جدی روبرو بوده ولی اقدامات موثری در راستای توسعه سرمایه گذاری، کسب و کار و تولید با محصول رفاه مردم انجام داده است.

استاندار کرمان گفت: محدودیت ها، کمبود درآمدی و تحریم ها دولت را از اجرای پروژه های زیرساختی، کلان و راهبردی دور نکرد و در این راستا اقدامات اساسی در کرمان صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان به نوعی پهناورترین استان کشور محسوب می شود تصریح کرد: یکی از مزیت های اصلی این استان معادن و منابع زیرزمینی است که حول آن شرکت های بزرگ و جهانی همچون گل گهر، مس و شرکت های اقماری آن شکل گرفته است.

وی ادامه داد: زنجیره ای از تولید صنایع در حوزه مس و فولاد در استان اجرایی شده لذا کرمان را باید در سطح استان های صنعتی ببینیم که برای توسعه صنعت، زیرساخت هایی از جمله خطوط ریلی، بزرگراه، فرودگاه و آب و برق نیاز است که دولت در این حوزه ها اقدامات خوبی انجام داده است.

جهش تولید و تکمیل زنجیره فولاد و مس

استاندار کرمان گفت: موضوع دیگر حائز اهمیت در استان کرمان بحث زنجیره معادن بزرگ و مهمترین آن فولاد است که در دولت تدبیر اتفاقات مناسبی در این حوزه انجام گرفته است.

وی ادامه داد: تولید فولاد امروز یکی از شاخص های صنعتی در دنیا محسوب می شود و استان کرمان طی هفت سال گذشته در تولید کنستانتره از 12.5 میلیون تن به 30 میلیون تن رسیده که این آمار رشد 140 درصدی را نشان می دهد.

استاندار با اشاره به تحقق ظرفیت تولید 6 میلیون تنی آهن اسفنجی در استان که این آمار در دنیا قابل توجه است بیان داشت: طی دولت تدبیر و امید در تولید گندله نیز با رشد 350 درصدی به 22.5 میلیون تن رسیدیم.

زینی وند با بیان اینکه تولید شمش فولاد را به 4.3 میلیون تن رساندیم، گفت: تولید مس کاتد 23 درصد و کک 200 درصد افزایش داشته و 100 درصد استخراج از معادن استان طی هفت سال گذشته ارتقا یافت و این تولید اکنون به 97 میلیون تن رسیده است.

وی با بیان اینکه هزینه های بسیاری در زیرساخت های این زنجیره صورت گرفته است افزود: همچنین ذخایر قطعی اثبات شده معدنی استان کرمان 23 درصد افزایش یافت.

افزایش 360 درصدی تولید فرش دستباف کرمان

نماینده عالی دولت در استان کرمان با اشاره به صنعت فرش دستباف که در استان مغفول مانده بود، گفت: 360 درصد تولید این محصول را افزایش دادیم و اکنون نیز توسعه این صنعت جزو برنامه های اولویت دار استان قرار دارد.

وی با اشاره به فعالیت دولت در بیمه قالی بافان تصریح کرد: تعاونی های خرد و خانگی در این راستا شکل گرفته و فرش ایران و این استان در دنیا بازار خوبی دارد لذا جایگاه بین الملی آن را بهبود می دهیم.

تامین زیرساخت های تولید خودرو در کرمان

وی اضافه کرد: پایلوت و مرکز تولید خودرو بخش خصوصی، ارگ جدید بم از توابع استان کرمان محسوب می شود که چندین کارخانه بزرگ تولید خودرو در این منطقه وجود دارد، درواقع در سال 92 این مجموعه 42 هزار دستگاه تولید داشته که این آمار در سال 96 به 115 هزار و 241 دستگاه خودرو رسید اما متاسفانه پس از همزمانی با آغاز تحریم ها بسیاری از کارخانجات داخلی با چالش تامین قطعات روبرو شدند.

زینی وند افزود: به گفته خودروسازان در صورت لغو تحریم ها، زیرساخت ها به گونه ای آماده شده که تولید به رقم 500 هزار به بالا می رسد و برنامه ریزی تولید یک میلیون دستگاه در سال را خواهیم داشت.

رشد 41 درصدی در بیمارستان‌های کرمان

زینی وند عنوان کرد: اقدامات مناسبی در حوزه بهداشت و درمان باوجود وسعت و گستردگی استان انجام شده و خانه های بهداشت به عنوان مهمترین زنجیره تولید سلامت در کشور محسوب می شوند لذا این خانه ها را از 846 مرکز در ابتدای دولت، طی هفت سال گذشته به بیش از 800 مرکز ارتقا داده ایم.

وی گفت: مراکز توانبخشی پس از زلزله بم و با وجود ناتوانی های جسمی و حرکتی موجود در استان کرمان بسیار حائز اهمیت هستند که این مراکز از 105 به 281 مرکز ارتقا یافته است.

استاندار کرمان افزود: بیمارستان های استان کرمان با رشد 41 درصد از رقم 29 به 41 بیمارستان ارتقا یافته و این آمار همچنان در حال افزایش است و تخت های بیمارستانی از سه هزار و 709 به پنج هزار و 700 تخت رسیده و رشد 40 درصدی را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه شمار پزشکان عمومی استان کرمان به ازای هر 10 هزار نفر پنج درصد بوده که طی دولت های یازدهم و دوازدهم به هفت درصد افزایش یافته ابراز داشت: داروخانه ها و مراکز درمانی روستایی در کنار مراکز بهداشتی افزایش قابل توجهی طی بیش از هفت سال گذشته داشته است.

دسترسی 96 درصد از روستاهای کرمان به ارتباطات

استاندار یادآور شد: اتفاقات بسیار مطلوبی در حوزه زیرساخت ارتباطات سیار و ثابت طی این دولت افتاده، هرچند با توجه بیماری کرونا و ضرورت آموزش مجازی کافی نیست و برخی روستاهای ما اینک با مشکل روبرو هستند اما افزایش قابل توجهی داشته ایم.

زینی وند افزود: سه هزار و 200 کیلومتر فیبر نوری به عنوان مهمترین زیرساخت ارتباطی در ابتدای دولت تدبیر و امید، اکنون به پنج هزار و 500 کیلومتر رسیده و در حال افزایش است و در نشست اخیر با وزیر ارتباطات 700 کیلومتر جدید نیز در مرحله برنامه ریزی قرار گرفت.

وی ادامه داد: تعداد سایت های اپراتورهای تلفن همراه از یکهزار و 243 به یکهزار و 576 سایت رسیده که جمعیت قابل توجهی از مردم استان کرمان را پوشش می دهند.

وی افزود: تعداد روستاهای بالای 20 خانوار تحت پوشش اینترنت پرسرعت از 540 به یکهزار و 720 روستا رسیده و پوشش جاده ای تلفن همراه که برای اطلاع رسانی حوادث و امنیت بسیار ضروری است، از 25 درصد پوشش در ابتدای دولت به 95 درصد پوشش جاده ای رسیده است.

استاندار کرمان تاکید کرد: هم اکنون با اقدامات انجام شده در واقع 96 درصد از روستاهای بالای 20 خانوار استان کرمان به ارتباطات ثابت و سیار دسترسی دارند.

شمار آثار ثبت جهانی کرمان با هفت اثر رسید

وی افزود: بخش گردشگری و توریسم از حوزه های مغفول مانده و پر اشتغال استان کرمان است که آینده دنیا را تامین می کند لذا در این زمینه اقدامات بسیاری انجام گرفته و برای معرفی استان کرمان، 2 اثر ثبت جهانی این استان در ابتدای دولت یازدهم، به هفت اثر رسید و آثار ثبت ملی هم به عنوان یکی دیگر از بخش های توسعه حوزه گردشگری از 634 به 720 مورد رسیده اند.

زینی وند گفت: مراکز اقامتی از 63 به 433 مرکز و بوم گردی باوجود تاثیرگذاری بر جذب توریسم از هفت مرکز به بیش از 340 مرکز رسید و این مراکز هم در روستاها و شهرهای متفاوت استان احداث شده و به صورت شبکه ای در حال گسترش است.

وی اظهار داشت: بناهای تاریخی جذاب و ارزشمندی در استان کرمان وجود دارد که باوجود محدودیت اعتبارات دولتی باید به بخش خصوصی توانمند و دارای شرایط واگذار شود و در این زمینه واگذاری ها از سه به 11 بنا رسیده است.

وی عنوان کرد: تخت های هتل استان کرمان طی دولت های یازدهم و دوازدهم از 2 هزار و 100 به 2 هزار و 953 تخت رسیده که افزایش قابل توجهی داشتیم اما این آمار در مقایسه با سایر استان ها باید گسترش یابد.

توسعه کشت گلخانه ای از 80 هزار به 200 هزار هکتار

استاندار کرمان با بیان اینکه استان کرمان به لحاظ ظرفیت ها 2 قطبی از جمله کشاورزی و صنعتی است گفت: اتفاقات خوبی در حوزه کشاورزی طی هفت سال گذشته افتاده زیرا دیگر با شیوه سنتی نمی توان خلق ثروت در این حوزه کنیم و باید به سمت مکانیزه و ورود دانش به حوزه مزارع و کشاورزی برویم که در این حوزه اتفاقات قابل توجهی در استان افتاده است.

وی با اشاره به اجرای سیستم آبیاری نوین و تحت فشار در حوزه مدیریت آب به عنوان یکی از اولویت ها، افزود: میزان آبیاری نوین استان کرمان از 80 هزار هکتار طی هفت سال گذشته به بیش از 200 هزار هکتار رسیده که هزینه قابل توجه و کلانی از آن را دولت پرداخت کرده است.

وی ادامه داد: توسعه سطح کشاورزی به شیوه سنتی هم اکنون سازگاری با اقلیم استان کرمان ندارد لذا توسعه کشت گلخانه ای به عنوان یکی از فعالیت های نوین و پر جاذبه، سطح زیر کشت را کاهش و تولید ثروت را افزایش می دهد که در این خصوص یکهزار و 490 هکتار کشت گلخانه به بیش از 2 هزار و 700 هکتار رسیده و گلخانه های مدرن هیدروپونیک و پر محصول به سرعت در حال افزایش است.

زینی وند بیان داشت: با توجه به سند سازگاری با کم آبی باید مصرف آب استان کرمان را مدیریت کنیم لذا کشت های کم آب بر همچون زعفران، گل محمدی، زرشک، دانه های روغنی و گیاهان دارویی را گسترش داده‌ایم و این اتفاق به صورت گسترده در حال انجام است.

وی گفت: 360 هکتار کشت دانه روغنی در ابتدای دولت تدبیر و امید، 10 هزار و 500 هکتار شده لذا با توجه به نوع کشت و نیاز کشور در حوزه کشاورزی استان کرمان شاهد تحول هستیم.

برنامه راهبردی کرمان برای تامین مرغ استان و کشور همسایه

وی با بیان اینکه کرمان در تولید مرغ و افزایش مرغداری با مشکل مواجه است تصریح کرد: 50 درصد از میزان مصرف خود به صورت ثابت در استان تولید می شود و از 220 تن مصرف سرانه 110 تن تولید می کنیم.

استاندار کرمان گفت: چندین سال است که صدور مجوز مرغداری ممنوع شده که آن را در استان کرمان دریافت کردیم و امیدواریم در راستای ثابت شدن تولید و مصرف این استان، طی این دولت میزان مجوزهای لازم را دریافت کرده و حتی نیاز استان های همجوار و کشور افغانستان را تامین کنیم که این فرایند برنامه راهبردی ما است.

کرمان به مرکز ترانزیت ریلی کشور تبدیل می‌شود

وی با تاکید بر راهسازی و راه آهن با توجه به سند راهبردی با کشور چین، طرح جاده ابریشم و نقش استان کرمان در ترانزیت بین المللی جاده ای، اضافه کرد: به علت اتصال با دریای عمان و خلیج فارس به طور حتم باید ترانزیت ریلی را با این مناطق به سرانجام برسانیم و مطالعات مناسبی در این زمینه انجام شده است.

زینی وند افزود: اتصال راه آهن ریگان - ایرانشهر به عنوان برنامه راهبردی در دستور کار استان کرمان قرار گرفته، اتصال بم به جیرفت و به جاسک از خطوط ریلی بسیار حیاتی، اتصال کرمان - رفسنجان - یزد و کاهش طول ریل و ایمن سازی آن در دستور کار قرار گرفته که رفع موانع موجود این استان را به مرکز ترانزیتی ریلی بین الملی تبدیل می‌کند.

وی تصریح کرد: خطوط ریلی استان کرمان از 657 به 725 کیلومتر، طول تمامی راه‌های استان از 12 و 143 هزار به 15 هزار و 288 کیلومتر، آزادراه ها از 33 به 60 کیلومتر و طول بزرگراه های استان از یکهزار و 525 به 21 هزار و 9 کیلومتر طی دولت تدبیر و امید افزایش یافته است.

ارتقای 1.5 برابری سرانه فضای ورزشی کرمان

نماینده عالی دولت در استان کرمان گفت: سرانه فضاهای ورزشی استان کرمان طی دولت های یازدهم و دوازدهم از 40سانتیمتر به 60 سانتیمتر رسیده اما در این زمینه توازن وجود ندارد.

وی ادامه داد: سرانه فضای ورزشی استان کرمان در برخی شهرستان ها از میانگین کشوری بسیار بالاتر بوده اما این استان به علت وسعت، معدل کمتری دارد.

احداث 10 هزار واحد مسکن محرومان در استان کرمان

استاندار کرمان با اشاره به سیاست محرومیت زدایی دولت با توجه به معیشت مردم این استان گفت: مستمری بگیران تحت پوشش نهادهای حمایتی افزایش 100 تا 150 درصدی داشته اند.

وی افزود: افزایش نیافتن هزینه یارانه به عقیده کارشناسان به علت هدفمند نبودن آن است لذا افزایش نیافتن این اعتبار توجیه دارد اما دولت در مقابل بسته های معیشتی و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را به کررات افزایش داد.

زینی وند عنوان کرد: 10 هزار مسکن محرومان به استان کرمان اختصاص یافته که پنج هزار مورد توسط کمیته امداد در مراحل پایانی قرار دارد و پنج هزار واحد را بنیاد مسکن به اتمام رسانده که اکنون در مجموع این طرح 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان دولت دوازدهم به پایان می رسد.

توسعه طرح های آب و فاضلاب کرمان

استاندار کرمان گفت: این استان در حوزه آب مشکل دارد اما سطح پوشش آب و فاضلاب و آب شرب شهری را بیش از 2 درصد افزایش دادیم و پوشش روستاها را از 2 هزار و 78 روستا به 2 هزار و 369 روستا ارتقا دادیم.

وی با اشاره به عملیات طرح فاضلاب شهری و جمع‌آوری آن که باتوجه کمبود آب استان، در صنعت نیز باید مورد استفاده قرار گیرد گفت: طرح فاضلاب شهرهای کرمان، سیرجان و زرند که در طول 25 سال 25 درصد پیشرفت داشت، فاضلاب کرمان اکنون طی این دولت توسط میدکو در حال جمع آوری است.

زینی وند با اشاره به طرح فاضلاب سیرجان توسط گل گهر گفت: در مجموع با ورود بخش خصوصی به این حوزه در استان کرمان توفیقات خوبی داشتیم.

اقدامی تاریخی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور

استاندار کرمان گفت: اقدام ماندگار و تاریخی انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی و این استان کویری در دولت تدبیر و امید صورت گرفت که علاوه بر تامین نیاز آبی صنعت، در ادامه آب شرب مردم را تامین می‌کند.

زینی وند بیان داشت: همچنین اقدامی تاریخی برای انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی و کویر در دولت دوازدهم صورت گرفت که طرح این بحث را عده ای در مقطعی رویا پردازی می‌دانستند اما امروز آب دریا به گل گهر و سرچشمه و چادرملو رسیده و بخشی از تامین آب شرب کرمان در خط انتقال به استان خراسان رضوی در برنامه قرار گرفته که از این راه تامین می شود.

وی افزود: طول خط نخست انتقال آب از خلیج فارس به صنایع معدنی بزرگ استان کرمان و یزد 820 کیلومتر است که از خلیج فارس تا گل گهر به طول 300 کیلومتر، تا مس سرچشمه 150 کیلومتر و پس از آن تا چادرملو 370 کیلومتر ارزیابی می شود که با هزینه بالغ بر 23 هزار میلیارد تومان این مگا پروژه تاریخی اجرا شده است.

زینی وند با تاکید بر اینکه آب خلیج فارس در صنعت و شرب استان کرمان استفاده می شود عنوان کرد: نیازهای آب شرب شمال و شهر کرمان را از این آب را تامین می‌کنیم.

زینی وند با اشاره به کشاورزی به عنوان مزیت دیگر استان کرمان گفت: بیش از 98 درصد از مصرف ما از منابع زیرزمینی است که با توجه به خشکسالی های متعدد چند دهه اخیر، میزان آب ما افت کرده و کیفیتی پایین دارد لذا با بحران و تنش آبی در حوزه صنعت، شرب و کشاورزی روبرو هستیم و برای اینکه استان کرمان زیست پذیر شود باید در وهله نخست آب را تدبیر می کردیم.

وی افزود: در این زمینه دولت اقداماتی اساسی انجام داده و نخستین راهبرد آن مدیریت منابع آب موجود است که در این خصوص سند سازگاری با کم آبی را تدوین کردیم.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 2
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 3
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 4
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 5
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 6
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 7
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 8
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 9
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 10
استاندار: گازرسانی روستایی در کرمان از 26درصد به 50درصد افزایش یافت 11