اشک تمساح آمریکاییها در میان بحران / وقتی یانکیها در باتلاق کرونا غرق میشوند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزها مقامات آمریکایی با حضور در مقابل دوربین تلویزیون ها یا با نوشتن پیام هایی در توئیتر اعلام می کنند که آماده هستند در مسیر مبارزه با کووید 19 به ایران کمک کرده و از ارسال تجهیزات پزشکی و بهداشتی به ایران خبر می دهند؛ اما با بررسی وضعیت داخل ایالات متحده به این نتیجه میرسیم که این کشور نه تنها خود در مقابل ویروس کرونا ناتوان است بلکه این...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزها مقامات آمریکایی با حضور در مقابل دوربین تلویزیون ها یا با نوشتن پیام هایی در توئیتر اعلام می کنند که آماده هستند در مسیر مبارزه با کووید 19 به ایران کمک کرده و از ارسال تجهیزات پزشکی و بهداشتی به ایران خبر می دهند؛ اما با بررسی وضعیت داخل ایالات متحده به این نتیجه میرسیم که این کشور نه تنها خود در مقابل ویروس کرونا ناتوان است بلکه این آمریکا است که احتیاج به کمک دیگر کشورهای جهان دارد.
حالا دیگر هرج و مرج ناشی از کرونا جهان را درگیر خود کرده و تصاویر و اخباری که از کشورهای اروپایی دیده و یا میشنویم، بیشتر تصور پایان دنیا را با ما میبخشد که در آن هر کسی به فکر نجات خود است.
وقتی تصاویر دعوای مردم را در آمریکا بر سر خرید مواد غذایی و دستمال توالت میبینیم، یا سرقت ماسک های اهدایی چین به ایتالیا توسط جمهوری چک و یا غارت مواد ضدعفونیکننده متعلق به کشور تونس توسط ایتالیا، به این نکته مهم پی میبریم که آنچه رسانههای زنجیرهای از جهان به اصطلاح متمدن و بهشت گونه غربی ساختهاند، سرابی بیش نبوده است.
حالا دیگر از شعارهای ایدئالیستی در جهان غرب خبری نیست و کشورهای مختلف تلاش میکنند تا برای نجات جان بیماران و همچنین اقتصاد خود دست به هر کاری بزنند.
در این میان آمریکا از وضعیت بسیار پیچیدهای برخوردار است و بسیاری از کارشناسان معتقدند، افزایش تعداد قابل ملاحظه بیماران کرونایی در ایالات متحده در چند روز اخیر، باعث شده است که در آینده باید این کشور را کانون شروع کرونا در جهان بدانیم.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از همان ابتدای شیوغ کرونا در جهان، آن را به سخره گرفت و تلاش کرد دامن زدن به نگرانیها را تلاش حزب دموکرات برای پایین کشیدن خودش جلوه دهد؛ ولی با گذشت روزها و شیوع کرونا در تمامی ایالات متحده، حالا ترامپ متوجه شده است که بحران فراگیر به چه معناست.
هرج و مرج ناشی از تصمیمهای کاخ سفید سبب شده است که بسیاری از کارشناسان از عدم آمادگی آمریکا برای مقابله با کرونا خبر دهند و نشانه این نابسامانی را میتوان در وضعیت نظام درمانی ایالاتمتحده دید.
روز شنبه بود که خبرگزاری اسپوتنیک روسیه خبر است انتقال 500000 کیت آزمایش کرونا از ایتالیا به آمریکا توسط نیروی هوایی ایالات متحده خبر داد. همچنین در برخی از خبرگزاری های آمریکایی و کره جنوبی اعلام شد که ترامپ در تماس با همتای خود در کره جنوبی، از مون جائه این خواسته است تا به کشورش کیت های آزمایشگاهی کرونا بفروشند.
اما این تنها تصویری نیست که از آمریکا به جهان مخابره میشود. بسیاری از پزشکان آمریکایی از کمبود تجهیزات پزشکی گلایه کرده و فرمانداران ایالتهای مختلف در ایالات متحده از نبود تختهای کافی در بیمارستانها گلایه دارند. در مقابل اما ترامپ توصیه میکند که کادر درمان از ماسکها، چند بار استفاده کنند.
وضعیت بد و نابسامانی اقتصادی و بهداشتی در آمریکا به حدی است که این کشور یک بسته دو تریلیون دلاری برای نجات اقتصاد ایالات متحده به تصویب رسانده و همچنین تمامی کمک های مالی خارجی از جمله کمک یک میلیارد دلاری به افغانستان را قطع کرده است تا به صورت متمرکز بر روی بحران موجود در داخل کشور متمرکز باشد.
رویترز به نقل از چند منبع آگاه نوشت: دولت آمریکا ماهها پیش از شیوع ویروس کرونا، یکی از مناصب کلیدی سلامت عمومی خود در پکن، پایتخت چین، که وظیفه شناسایی شیوع بیمارها را برعهده داشت، حذف کرد.
این خبرگزاری ادامهداد: دکتر لیندا کوئیک کارشناس آمریکایی اپیدمولوژی در آژانس کنترل بیماریها در چین، در ماه جولای سمت خود را ترک کرد. اولین مورد ابتلا به کرونا احتمالا در اوایل نوامبر بروز یافت. این منصب شغلی از طرف مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا تامین بودجه میشود.
همچنین بسیاری از کشورها و دولتها از این که در این شرایط سخت، آمریکا آنها را حمایت نکرده و از ارسال کمک مالی دارویی و درمانی اجتناب میکند، به شدت انتقاد می کنند.
میخائل اولیمانوف نماینده روسیه نزد نهادهای بینالمللی در وین در همین زمینه در توئیتی تصریح کرد: همه گیری کووید -19 نیازمندی به همبستگی جهانی را گوشزد میکند. چرا تنها روسیه، چین و کوبا در این شرایط سخت به ایتالیا کمک میکنند؟ اتحادیه اروپا کجاست؟ آمریکا کجاست؟ چیزی در جهان امروزی اشتباه است.
در میان این حجم از نابسامانی بهداشتی و درمانی در آمریکا، اما مقامات این کشور تلاش میکنند با ادعای اینکه میخواهند به ایران در مسیر مبارزه با ویروس کرونا مقابله کنند، پیشنهاد ارسال دارو، خدمات بیمارستانی و پزشک ارائه کنند.
هرچند ایران بارها اعلام کرده است که به جز آمریکا و رژیم صهیونیستی حاضر به همکاری با تمامی کشورها و نهادهای بینالمللی در حوزه مقابله با ویروس کرونا است؛ اما رسانه های معاند و فارسی زبان هم راستا با مقامات امریکایی و بدون اشاره به هرج و مرجی که در ایالات متحده در جریان است، مدعی هستند ایران با رد پیشنهاد آمریکا، عزم جدی برای مبارزه با کووید 19، ندارد.
سوال بزرگ از مقامات آمریکایی و رسانه های فارسی زبان این است که اگر آمریکا توانایی ارسال کمک به ایران را دارد، چرا از این توانمندی برای حل مشکلات خود در درون ایالات متحده استفاده نمی کند یا متحدان خود در ناتو از جمله ایتالیا و اسپانیا را در این شرایط بسیار خطرناک تنها گذاشته است.
آنچه مقامات امریکایی با میانداری رسانههای معاند انجام میدهند، ایجاد یک جنگ نرم و پروپاگاندای رسانهای در راستای مخدوش نشان دادن تلاش هایی است که ایران در مسیر مبارزه با کرونا انجام داده که بارها مورد تاکید و تحسین سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.
در پاسخ به مقامات آمریکایی با توسل به فرهنگ و ادب غنی ایرانی باید گفت: کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی، اگر شما توانایی کمک به دیگر کشورها را داشتید این گونه خود در درون آمریکا درگیر بحران کرونا نمی شدید.
از همین رو است که باید به این موضوع توجه داشت که پیشنهادهای آمریکا در این مقطع زمانی سرابی بیش نبوده تا در مقطعی که ایران توسط ایالات متحده تحت سخت ترین نظام تحریمی که به گفته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه تروریسم تمام عیار اقتصادی است، اشک تمساحی بیش نیست.
آمریکا به همراه عروسکهای خیمهشببازی آن، تلاش میکند بدون اشاره به تحریم ها و اثرات مخربی که این تروریسم اقتصادی بر نظام درمانی ایران گذاشته است، با بزرگ جلوه دادن رد پیشنهاد آمریکا برای کمک به کشورمان برای مبارزه با کرونا، تبعات آن را به عهده دولت بگذارند، و این در حالی است که کرونا آمریکا را شهر به شهر در می نوردد و ناکارآمدی دولت و نظامی درمان این کشور در مقابل این اپیدمی جهانی حالا خود را نشان میدهد.