دوشنبه 5 آذر 1403

اصلاح‌طلبان در 1400 قوی به میدان بیایند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اصلاح‌طلبان در 1400 قوی به میدان بیایند

تهران - ایرنا - این فعال سیاسی گفت: جبهه اصلاحات باید به دامن مردم برگردد. در صورتی که این جریان به دل مردم برگردد و شکاف میان خود و مردم را از بین ببرد می‌تواند در انتخابات 1400 به پیروزی برسد. در راستای جبران این شکاف نیاز است تا در قبال اتفاقات کشور واقع‌بین باشیم.

روزنامه آرمان در گفت وگو با اسماعیل دوستی فعال سیاسی، آورده است: برخی نهادها شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را در چارچوب قانون احزاب ندانسته و معتقد بودند اعضای این شورا نه از شخصیت‌های حقیقی بلکه باید از احزاب باشند و به‌دلیل ایجاد این نوع محدودیت‌ها، طیف احزاب شورا مجبور شدند، برای انتخابات مجلس یازدهم به‌عنوان جبهه از وزارت کشور مجوز اخذ کنند. به همین منظور موسوی لاری در اقدامی پیش‌دستانه استعفا کرد تا بستر برای اجرای قانون جدید احزاب هموار شود. از سوی دیگر نیز برخی این استعفا را به‌واسطه فشارهای خارجی می‌دانند و معتقد هستند که این استعفا از مدت‌ها قبل در دستور کار بوده است و این چهره تاثیرگذار به علت اینکه فضا بر او برای انجام اقدامات موثر بسته شده بود از این سمت استعفا داد. مقوله‌ای که گفته می‌شود به‌خاطر دست‌اندازی‌های خارجی بر شورای سیاستگذاری اصلاحات رقم خورده است. برخی نیز در این میان با متهم کردن شورای سیاستگذاری جبهه اصلاحات معتقد هستند که این شورا مسئول شکست در برابر اصولگرایان در انتخابات مجلس بوده است و باید در مقابل تاریخ پاسخگو باشند و از نظراتی همچون کناره‌گیری از انتخابات و عرصه سیاسی به شدت انتقاد می‌کنند. در راستای بررسی این مساله «آرمان ملی» گفت‌وگویی با اسماعیل دوستی، فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی داشته است که در ادامه می‌خوانید.

استعفای موسوی لاری از شورای سیاستگذاری اصلاحات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

استعفای آقای موسوی لاری در این برهه زمانی مناسب نبود. ایشان یکی از چهره‌های موثر جبهه اصلاحات بود که همواره در تمامی عرصه‌ها حضور فعال ایشان راهگشا بود. حضور ایشان و عدم استعفا به مراتب می‌توانست نتایج بهتری در بر داشته باشد. متاسفانه شاهد هستیم افرادی امروزه برای جبهه اصلاحات تصمیم‌گیری می‌کنند که خارج از این جبهه هستند. پس از انتخابات شورای شهر افرادی جریان اصلاحات را هدایت می‌کنند که خود در صحنه نیستند و متاسفانه این افراد تمایلی به پیروز شدن جریان اصلاحات در هیچ حوزه‌ای ندارند و هر روز در راستای تخریب آن و فاصله گرفتن این جریان از مردم تصمیم‌گیری می‌کنند. ناکارآمدی و شکست جریان اصلاحات در سال‌های اخیر ریشه در تصمیم‌گیری این افراد دارد. عدم کارآیی شورای شهر تهران، مجلس دهم و دولت نیز ریشه در همین دارد که سبب شده تا شرایط بیش از پیش برای جریان اصلاحات و حتی کشور سخت‌تر شود. آقای موسوی لاری به عمد از این سمت استعفا نداد بلکه به این نتیجه رسید که با توجه به تنگ شدن فضا دیگر توانایی انجام کاری را ندارد. جریان‌های پشت صحنه اجازه تصمیم‌گیری را به افراد دلسوزی همچون موسوی لاری ندادند. در این زمینه اشخاصی همچون عارف نیز همین شرایط را دارند و تحت تاثیر تصمیمات خارج از جبهه قرار می‌گیرند.

جبهه اصلاحات از این پس باید چه سیاستی در پیش گیرد؟

مهم‌ترین مقوله این است که برخی قصد دارند تا جبهه اصلاحات را از منش معتدلانه فاصله دهند و در این راه یا آن راه منفعل کنند و یا آن را به سمت رفتارهای رادیکال سوق دهند تا خارج‌نشینان از آن سوءاستفاده کنند و یا با رفتارهای منفعلانه مردم از آنها ناامید شوند. جبهه اصلاحات باید با تکیه بر قانون اساسی اهداف خود را برنامه‌ریزی کند. قانونی مترقی که با عمل به آن می‌توان بسیاری از مشکلات کشور را حل کرد. جبهه اصلاحات نیز باید در راستای آن گام‌های خود را بردارد و اگر متوازن و با اتکا به قانون اساسی به پیش رود هیچ‌یک از خطراتی که در پیش دارد نمی‌تواند گریبان این جبهه را گیرد. امروزه افرادی برای اصلاحات تصمیم‌گیری می‌کنند که نه شرایط را می‌شناسند و نه اصول اقدام صحیح را می‌دانند. این افراد حتی موقعیت کشور و سیاست خارجی و تحولات جهانی را در نظر نمی‌گیرند و صرفا به‌دنبال منافع خود هستند و با افکار غیرمترقیانه جریان اصلاحات را در میان مردم بدنام می‌کنند. اینگونه رفتارهاست که جبهه اصلاحات را زمین‌گیر می‌کند؛ رفتارهایی که به‌واسطه دوری از رفتار معتدلانه رقم می‌خورد. باید در راستای بازسازی جبهه اصلاحات از این سیاست‌های رادیکال و منفعلانه فاصله گرفت.

آیا جبهه اصلاحات می‌تواند جایگاه خود را در کشور احیا کند؟

جبهه اصلاحات اگر می‌خواهد به وضعیت خود سروسامان دهد در ابتدا باید در نحوه تصمیم‌گیری‌ها و تفکرات خود تجدیدنظر کند و در مرحله بعد نیز تشکیلات و چارچوب خود را متحول کند. در این راستا جبهه اصلاحات باید در راس خود از افرادی استفاده کند که نسبت به این نظام، انقلاب و رهبری وفادار باشند و با توجه به شرایط کشور و موقعیت جهانی ایران راهبرد خود را تنظیم کنند. اصلاحات باید تصمیم‌گیری‌های خود را فارغ از احساسات و جو رسانه‌های خارجی با عقل سلیم خود ترسیم کند. اصلاحات برای موفقیت باید به ارزش‌های انقلاب و آرمان‌های این نظام رجوع کند و بر پایه قانون اساسی و اندیشه‌های مترقیانه امام خمینی (ره) عمل کند. جبهه اصلاحات باید به دل مردم و محرومین برگردد و این شکاف ایجاد شده نامیمون میان خود و آحاد جامعه را از بین ببرد.

جبهه اصلاحات در قبال انتخابات 1400 باید چه رویکردی داشته باشد؟

قطعا جبهه اصلاحات با تمام قوا و با بهره‌گیری از نیروهای توانمند خود باید در انتخابات 1400 حاضر شود. در این راستا باید مانع تصمیم‌گیری‌های خارج از جبهه اصلاحات برای این جریان شد. در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، جریان اصلاحات در انتخابات 1400 نیز شکست خواهد خورد. اصلاحات با شعارهای فانتزی به هیچ‌موفقیتی دست پیدا نمی‌کند. باید از این قبیل شعارها و تصمیمات فاصله گیرد. جریان اصلاحات با اعمال تفکرات لیبرالیستی به جایی نمی‌رسد. جریان اصلاحات در راستای موفقیت باید تصمیمات خود را برای مردم شفاف کند تا در این مسیر دست افراد غیردخیل از تصمیم‌گیری‌ها کوتاه شود. حاج قاسم سلیمانی به علت آنکه در دل مردم بود توانست محبوب مردم شود. اصلاحات نیز باید فاصله‌های کذایی میان خود و مردم را از بین ببرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

منبع: روزنامه آرمان امروز *س_برچسب‌ها_س*