شنبه 3 آذر 1403

اصلانی: ترامپ به دنبال تقویت نژاد پرست‌ها برای انتخابات نوامبر است + فیلم

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
اصلانی: ترامپ به دنبال تقویت نژاد پرست‌ها برای انتخابات نوامبر است + فیلم

یک کارشناس آمریکا گفت: ترامپ سعی میکند، پایگاه رای خود یعنی افراطی‌ها و نژادپرست‌ها را احیاء و تحریک کند تا در انتخابات آتی پیروز شود.

به گزارش الف، اعتراضات شهروندان آمریکا علیه تبعیض نژادی که زخم کهنه ای بود، حالا و بویژه پس از سه سال ریاست جمهوری ترامپ و اجرای طرح های مختلف علیه گروه های مختلف نژادی، مذهبی، مهاجران و...، در شرایطی که این کشور همچنان با سیر افزایشی تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا و بیکاری گسترده نیروی کار این کشور دست به گریبان است، شرایط جدیدی را برای این کشور رقم زده است.

ترامپ در سه سال ریاست جمهوری اش، همواره مثلثی از سه کشور روسیه، چین و ایران را در برابر خود می دید که در اسناد راهبردی آمریکا این مثلث تهدیدهای اصلی این کشور در هژمونی و رهبری جهان محسوب می شوند. حالا او در مخمصه کرونا و اعتراض های سراسری ضد تبعیض نژادی و همچنین فاصله طبقات اجتماعی در شهرهای مختلف این کشور گیر افتاده است.

حال و روز این روزهای آمریکا و دولت ترامپ را با عباس اصلانی کارشناس مسائل آمریکا و پژوهشگر ارشد مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در میان گذاشتیم.

عباس اصلانی کارشناس مسایل آمریکا و پژوهشگر ارشد مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در مورد ماهیت اعتراضات در این کشور به الف می‌گوید: بحث اعتراضات در آمریکا، بحث جدیدی نیست بلکه مدت زمانی است که در این کشور اعتراضات رنگین پوستان علیه هیات حاکمه شروع شده است. جنبش Black Lives Matter در سال 2013 علیه خشونت پلیس به رنگین پوستان تشکیل شد. اگر بخواهیم به گذشته‌تر برگردیم سخنرانی مارتین لوترکینگ در مورد این که «رویایی دارم» نشان‌دهنده این است که این موضوع سابقه طولانی‌تری در آمریکا دارد. در سال گذشته ما در آمریکا شاهد 1999 مورد شلیک پلیس به سیاهپوستان بودیم که نشانگر این است که در بسیاری از موارد خشونت علیه سیاه پوستان در رسانه‌ها و مقابل دوربین دیده نمی‌شود و تنها تعداد محدودی از آنها همانند جورج فلوید رسانه‌ای می‌شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر این بحران همزمان شده با شیوع کرونا در آمریکا و تشدید اوضاع اقتصادی در این کشور، البته از گذشته هم ما شاهد این نابرابری‌ها در آمریکا بودیم اما سوءمدیریت دولت ترامپ در تحولات اخیر، هم‌افزایی ایجاد کرده که شاهد تشدید اعتراضات در این دوره باشیم. هم اکنون اعتراضات آمریکا فراتر از نژادپرستی بوده و بحث‌های اقتصادی و همین سو‌ءمدیریت‌ها موجب شده است تا شرایط کمی جدی‌تر شود.

این کارشناس مسایل آمریکا در مورد اینکه این اعتراضات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، گفت: باتوجه به ادعای آمریکایی‌ها در خصوص صادرات دموکراسی به کشورهای دیگر، از این به بعد با اتفاقات و سرکوب‌هایی که انجام دادند، این گفتمان تا حدودی خدشه‌دار شده و آمریکایی‌ها موقعیت خود را تضعیف شده خواهند دید و همانند گذشته نمی‌توانند در عرصه های بین‌المللی همانند گذشته سخنرانی کنند.

پژوهشگر ارشد مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در مورد تاثیرگذاری این اعتراضات بر انتخابات اکتبرماه اظهار کرد: نخبگان سیاسی در آمریکا سعی می‌کنند از این موضوع به نفع خود بهره‌برداری سیاسی کنند، دموکرات‌ها هم که از نظر سنتی رای سیاه پوستان را جلب می‌کنند، سعی کردند از این فرصت استفاده کرده و برای انتخابات آتی در آمریکا هر چه بیشتر رای سیاه‌پوستان را به نفع خودشان جذب کنند. همچنین ما شاهد مواضع تند و افراطی ترامپ بودیم که ادعا کرده از سلاح‌های کشنده و موثر و حتی ارتش از سرکوب اعتراضات استفاده خواهد کرد.

وی اینطور می‌گوید: یکی از نکات مهم این است که زمانیکه بحث نژادپرستی در آمریکا مطرح می‌شود، یک طرف ماجرا موافق نژاد پرستی نبوده و طرف دیگر نیز مخالف و معترض این موضوع، به همین دلیل ترامپ سعی میکند که با این اقدامات، پایگاه رای خود یعنی افراطی‌ها و نژادپرست‌ها را احیاء و تحریک کند تا در انتخابات آتی شرکت کرده و به او رای بیشتری بدهند.

اصلانی تاکید کرد: زمانیکه این اعتراضات در آمریکا شروع شد، برخی ها از کشورها از جمله چین، ایران، روسیه و ترکیه به این موضوع واکنش نشان دادند اما در سمت جبهه غربی به ویژه کشورهای اروپایی این واکنش‌ها کمرنگ‌تر بود که موجب انتقادها از سکوت نسبی دولتمردان اروپایی از تحولات اخیر آمریکا بود چراکه آنها زمانیکه این اتفاقات در کشورهای دیگر رخ میداد مواضع فعالی داشته و سعی میکردند موضوعات را حتی به شورای امنیت سازمان ملل بکشانند و تحریم‌هایی را علیه کشورهای دیگر اعمال کنند ولی در خصوص آمریکا ما شاهد این اقدامات نیستیم و این موضوع موجب شده تا آمریکا و اروپایی‌ها مورد چالش و سوال قرار بگیرند.

این کارشناس مسایل آمریکا با اشاره به ادعای واشنگتن مبنی بر دست داشتن سه کشور ایران، روسیه و چین در این اعتراضات گفت: دلیلی که باعث شد آمریکایی‌ها بعد از اتفاقات اخیر مثل پاندومی کرونا و اعتراضات ضدنژادپرستی ایران و چین را به دخالت در امور داخلی کشورشان متهم کنند این بود که در موضوع همه گیری کرونا ابتدا به تمسخر و تحقیر کشورهای دیگر پرداختند و پس از اینکه دامنه این بحران به داخل آمریکا کشیده شد سعی کردند که چین را متهم کنند؛ معمولا زمانی که چنین اتفاقاتی در آمریکا می افتد ابتدا خود سیستم زیر سوال می رود و به دلیل سرکوب خبرنگاران و معترضان مورد انتقاد قرار می گیرند لذا سعی می کنند دشمن خارجی را متصور شوند و برای سرکوب معترضان یک دلیل توجیهی بتراشند تا بتوانند افکار عمومی در آمریکا را اقناع کنند؛ ولی نکته ای که وجود دارد این است که اعتراضات در آمریکا به واسطه کشتن فرد سیاه پوست توسط پلیس شروع شد و عامل و علل متعددی در تشدید آن دخیل بود که بیشتر زمینه های داخلی (در درون جامعه آمریکا) دارد و بعید میدانم کسی این اتهامات و موارد را از آمریکا بپذیرد.

اصلانی: ترامپ به دنبال تقویت نژاد پرست‌ها برای انتخابات نوامبر است + فیلم 2