اطلاعیه مهم وزارت صمت درباره خرید و ثبتنام خودرو
وزارت صمت درباره خرید و ثبتنام خودرو در سامانه یکپارچه اطلاعیهای صادر کرد.
ثبتنام خودرو و پیشفروش محصولات خودروسازان بدون قرعهکشی از 20 اردیبهشت 1402 آغاز شده است. وزارت صمت درباره خرید و ثبتنام خودرو در سامانه یکپارچه اطلاعیهای صادر کرد. وزارت صمت در اطلاعیهای، آخرین مهلت ثبتنام خودرو در مرحله دوم عرضه و ثبتنام خودرو بدون قرعهکشی در سامانه یکپارچه را اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: خبر بد برای متقاضیان خرید خودرو از سامانه یکپارچه
اطلاعیه مهم وزارت صمت درباره خرید و ثبتنام خودرو
در اطلاعیه وزارت صمت آمده است:
«متقاضیان ثبتنام در مرحله دوم عرضه خودرو از سامانه یکپارچه فروش خودرو تا ساعت 24 روز جمعه 29 اردیبهشت مهلت دارند حساب وکالتی به مبلغ 100 میلیون تومان به نام سازمان حمایت افتتاح کنند.
متقاضیان ثبتنام در مرحله دوم خرید خودرو با قیمت کارخانه از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو تا ساعت 24 روز جمعه 29 اردیبهشت میتوانند در یکی از 26 بانک اعلامی، حساب وکالتی به مبلغ 100 میلیون تومان به نام سازمان حمایت افتتاح کنند.
بر همین اساس نیز صرفاً متقاضیان واجد شرایط که اطلاعات آنها از سوی بانک ارسال شده است، میتوانند از 3 تا 10 خرداد به ثبت نام اولیه به منظور تشکیل فهرست نوبت دهی (فهرست انتظار) برای خودروهای اعلامی، در سامانه https://www.esalecar.ir اقدام کنند.
لیست خودروهای عرضه شده در این دور از طرح یکپارچه فروش به شرح ذیل است:
اطلس، کوییک مدل GX، کوییک اتوماتیک، ساینا S اتوماتیک، کوییک R مدل GX، شاهین، شاهین اتوماتیک، ساینا مدل GX، ساینا S، ساینا مدل GX.
آریز و6 پرو آریز و8 پرو X55 پرو X22 پرو اتوماتیک X22 پرو دندهای آریز و5 توربو.
فردا SX5 فردا T5 سوبا M4.
جک S3 جک J4 جک J7.»
گفتنی است، مرحله دوم طرح یکپارچه عرضه خودروهای داخلی بر مبنای فرآیند نوبت دهی تحت نظارت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با هدف عرضه گسترده و شفاف خودروهای داخلی با توجه به افزایش و تثبیت جریان تولید خودرو در سال 1402 و همچنین برنامه ریزی انجام شده برای افزایش مستمر تولید اجرا میشود.
اخذ مالیات و شروط جدید برای ثبتنام خودرو در سامانه یکپارچه
موضوع اخذ مالیات از خودروهای سامانه یکپارچه در حالی مطرح است که بر اساس طرح مالیات بر عایدی، فروش خودرو زیر یکسال مشمول مالیات خواهد شد؛ این در حالیست که فروش خودروهای طرح سامانه یکپارچه، زیر یکسال ممنوع و طی این مدت سند خودرو در رهن شرکت باقی خواهد ماند؛ بنابراین باید ببینیم این طرح برای خودروهای سامانه یکپارچه چگونه اجرایی خواهد شد.
دولت در سال جدید تصمیم گرفته برای کوتاه کردن دست دلالان و دور نگه داشتن آنها از بازارهای سرمایهای همچون مسکن و البته خودرو، موضوع اخذ مالیات بر عایدی سرمایه را تعریف کند.
هدف از این طرح، جلوگیری از پولشویی، ایجاد نظم و پیشبینی پذیری در بازار و کاهش نوسانهای قیمتی، کاهش نرخ تورم و همچنین کاهش جلوگیری از فرار مالیاتی بوده است.
در بخشنامههای طرح یکپارچه فروش خودروها ذکر شده، زین پس خودروهای عرضه شده در سامانه، بر اساس طرح اخذ مالیات بر عایدی خودروها، در زمان خرید و فروش خودرو، بخشی از سود ایجادشده، بهعنوان مالیات بر سود فروش، از فروشنده اخذ خواهد شد.
گفتنی است که از زمان فروش محصولات خودروسازان به روش قرعهکشی طی سالهای اخیر تاکنون که فروش در قالب سامانه یکپارچه تخصیص و از طریق قرعهکشی نوبتدهی انجام میشود، اختلاف قیمت کارخانه تا بازار آزاد، انگیزه خرید از کارخانه و فروش در بازار آزاد و کسب سود را قوت بخشید و تبدیل به سرمایهگذاری هیجانانگیزی شد؛ تا حدی که دلالان را به اجاره کارت ملی افراد با در نظر گرفتن سهم برای آنها از این سود، ترغیب میکرد.
بنابراین همانطور که اشاره شد، دولت طرح مالیات بر عایدی سرمایه خودرو را تعریف کرد و حتی خودروهای عرضه شده در سامانه یکپارچه فروش خودرو را نیز مشمول این مالیات دانست.
البته به طور کلی و بر مبنای طرح مالیات بر عایدی سرمایه (در صورت تصویب طرح و قانون شدن آن)، مالیات بر عایدی سرمایه، صرفا در صورت فروش و انتقال خودروهای با هدف غیر مصرف برای فروشنده، اعمال میشود؛ بنابراین متقاضی که خودرو را برای مصرف خریداری و نگهداری میکند، از این مالیات معاف خواهد بود.
طبق طرح مالیات بر عایدی سرمایه خودرو، در طرح فروش یکپارچه بدین صورت محاسبه میشود که چنانچه مشتری طرح، کمتر از سه سال از تحویل خودرو، اقدام به فروش و انتقال خودرو خود کند، بایستی بین 10 تا 30 درصد، از سود حاصل از فروش را به عنوان مالیات بر عایدی بپردازد؛ اما اگر خودرو بیش از سه سال نگهداری شود مالیاتی به آن تعلق نخواهد گرفت.
با توجه به اینکه سند خودروهای طرح یکپارچه، یکسال در رهن شرکت خواهد ماند و مشتری قانوناً اجازه فروش آن را ندارد (هر چند که خرید و فروش حوالهها کم نیست)، کارکرد این طرح برای یکسال اول (قانوناً) موضوعیت پیدا نمیکند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این رابطه، اعلام کرده است: اطلاعات همه خریداران خودرو از سامانه یکپارچه برای طرح مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار خواهد گرفت.
همچنین گفته شده که اجرایی شدن قانون مبارزه با پولشویی و مالیات بر عایدی درآمد سرمایه بهگونهای است که قابلیت رصد افرادی که طی سالهای اخیر، خرید و معاملات خودرویی بهنام خود یا بستگان خود داشتهاند، از طریق راهاندازی سامانه متمرکز فراهم شده است.
اگر متقاضی به امید استفاده از اختلاف قیمت بازار و کارخانه و جذب سود آن، به طور مثال خودرویی را 200 میلیون تومان از کارخانه خرید و در بازار آزاد به قیمت 500 میلیون تومان فروخت؛ بایستی 30 درصد از عایدی این معامله را به عنوان مالیات بپردازد.
از سوی دیگر شنیدهها حاکی از آن است که پرداخت مالیات بر ارزش افزوده (9 درصد دیگر) هم به زودی در خرید و فروش خودروها حاکم خواهد شد؛ بدین ترتیب با راهاندازی سامانه مذکور قریب به 50 درصد سود هر معامله خودرویی به عنوان مالیات اخذ خواهد شد. در حقیقت دیگر خرید و فروش خودرو نمیتواند محلی برای سودهای هنگفت باشد.
گفتنی است که ماده 12 طرح مالیات بر عایدی سرمایه در جلسه روز 11 اردیبهشت ماه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد؛ این ماده چهار کالای مشمول مالیات بر عایدی سرمایه را مشخص میکند که رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامهریزی مالیاتی کشور نیز به ارائه توضیحاتی درمورد این ماده پرداخته است.
لازم به ذکر است که مالیات بر عایدی سرمایه، طرحی است که در مجلس، تحت بررسی است و هنوز به تصویب نهایی نرسیده و به قانون تبدیل نشده است. اما، به محض تصویب در مجلس و انتشار آن، با گذشت مهلت قانونی بعد از انتشار، تمامی مفاد آن قابلیت اجرایی دارد.
هم اکنون دیگران می خوانند-
معلم جنجالی قائمشهری از آموزش و پرورش اخراج شد
-
زمان پایان طرح عفاف و حجاب اعلام شد
-
خبر تازه از پرونده متهمان خانه اصفهان | قوه قضاییه درباره خبر اعدام 3 متهم خانه اصفهان توضیح داد
-
جزئیات ممنوعیت ورود زنان بدون چادر به استانداری یزد | ماجرای چادرهای زنانه در نگهبانی استانداری چه بود؟
-
مرگ دردناک 7 کودک | ماجرا چیست؟ | پای چند مسئول در میان است؟
-
تیراندازی پلیس در خیابان ستارخان تهران | ماجرا چه بود؟
-
قیمت جدید صیغه موقت در سال 1402 اعلام شد | هزینهها دو برابر شد!