سه‌شنبه 2 بهمن 1403

CNN اعتبار خود را پای دروغ تجاوز به آرمیتا عباسی گذاشت + سند

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
CNN اعتبار خود را پای دروغ تجاوز به آرمیتا عباسی گذاشت + سند

دروغ تجاوز آرمیتا عباسی، اقدامی سازماندهی شده از بالاترین سطوح جامعه آمریکا است.

به گزارش مشرق به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، جریان غالب رسانه‌ای غرب این روزها تمامی توان و ابزارهای خود را به کار گرفته تا از اغتشاشات در ایران در راستای منافع سیاستمداران بهره‌گیری کند و به نظر می‌رسد برخی رسانه‌های غربی در این زمینه حتی خط مشی حرفه‌ای رسانه و اعتبار خود را نیز به میان گذاشته‌اند.

رسانه‌هایی که به نوعی خود را «معتبر» و «مرجع» می‌دانند و از سابقه‌ای چند ده ساله برخوردارند اکنون گزارشهایی را منتشر میکنند که با این ادعای آنها سازگار نیست؛ اما در کارزار کنونی به نظر می‌رسد که در برابر مقاصدی که این رسانه‌ها در سر می‌پرورانند «اعتبار رسانه‌ای» از اهمیت چندانی برخوردار نیست و باید فدا شود.

در این بین شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» که گوی سبقت را در انتشار اخبار غیرمستند و آمارسازی‌ها از دیگران ربوده، در چند مورد اقدام به انتشار گزارش‌های کرده که بررسی محتوایی آنها به جز گاف‌ها و تناقض‌های متعدد چیز دیگری را نشان نمی‌دهد.

دروغ اولین گام و پایه و اساس جنگ ترکیبی است که علیه جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده است و سی‌ان‌ان نیز به عنوان یک بازوی رسانه‌ای، در این چرخه نقش ایفا می‌کند.

بررسی گزارش‌های سی‌ان‌ان نشان می‌دهد که گویا این رسانه خود را «مرجع» می‌داند و ادعاهایی را که از سوی رسانه‌ها و افراد دیگر مطرح شده، «تایید» می‌کند.

پرونده «نیکا شاکرمی» و گاف‌های سیان‌ان

30 شهریورماه پیدا شدن پیکر دختری در حیاط خلوت یک خانه در خیابان لبافی‌نژاد تهران به پلیس گزارش داده شد که بر اثر سقوط از پشت‌بام فوت کرده و کوله‌پشتی و گوشی موبایل متوفی، روی سکوی پشت‌بام خانه چهارطبقه مجاور قرار داشت.

فوت نیکا شاکرمی 16 ساله و اهل خرم آباد استان لرستان که در تهران زندگی می‌کرد، همزمان با اغتشاشات در ایران موجب شد تا رسانه‌های معاند از این پرونده در پروژه کشته‌سازی خود استفاده کنند.

شبکه سی‌ان‌ان نیز همگام با جریان رسانه‌ای غرب و با انتشار دو فیلم، مدعی شد که نیکا شاکرمی در اغتشاشات بازداشت شده است.

این شبکه خبری آمریکایی در گزاش خود برای اثبات بازداشت نیکا شاکرمی استنادهای عجیبی مطرح کرده بود؛ به عنوان مثال حضور نیکا شاکرمی را در اغتشاشات دلیلی بر بازداشت وی مطرح کرده بود در صورتی که موضوع حضور وی از پیش و حتی از سوی مادر و خاله وی مطرح شده بود.

از سویی دیگر سی‌ان‌ان مدعی شده بود که نیکا شاکرمی در ساعت 20:37 دقیقه دستگیر و بازداشت و تلفن همراه وی از دسترس خارج شده است؛ اما این ادعای سی‌ان‌ان به سادگی تماس‌های نیکا را با خانواده و اطرافیان پس از ساعت ذکر شده نادیده گرفته بود.

مادر نیکا در ویدئویی که درباره فوت دخترش منتشر کرده می‌گوید بین ساعت 11:30 الی 11:40 شب با وی تماس گرفته و مادر دوست وی نیز دائم با وی در تماس بوده است.

مادر نیکا شاکرمی شب قبل از حادثه از طریق پیامک‌های متعددی از وضعیت او اظهار نگرانی می‌کند و خواستار برگشت وی به خانه می‌شود اما با وجود چندین پیام ارسالی از طرف مادر وی از ساعت 21:26 تا 23:05 شب بیست و نهم شهریور و بی‌پاسخ گذاشتن آن‌ها از طرف نیکا، سرانجام در ساعت 04:57:48 بامداد سی‌ام شهریور تنها در یک پیام خطاب به مادر می‌نویسد: تقصیر هیچ‌کس نبود!

پروژه جدید سی‌ان‌ان و ادامه گاف‌های متعدد

سی‌ان‌ان پس از گزارش خود درباره «نیکا شاکرمی»، برای بار دوم گزاشی جدید منتشر کرد؛ این گزارش جدید در روز 21 نوامبر منتشر شده و ادعای «آزار و تجاوز جنسی» بازداشت شدگان در ایران را مطرح می‌کند.

گزارش جدید سی‌ان‌ان از ابعاد بسیاری قابل بررسی است و بررسی‌های دقیق آن تناقض‌ها را آشکار می‌کند.

سیانان گزارش جیدید خود را «گزارش ویژه» و به اصطلاح گزارش تحقیقی عنوان می‌کند اما الزامات یک گزارش ویژه و تحقیقی در آن به چشم نمی‌خورد چرا که در یک گزارش تحقیقی استنادها و ارجاع‌ها به نهادها، سازمانها، مقامات و یا اسناد محکم و متقن صورت می‌گیرد اما در این گزارش اثری از این گونه ارجاع و استنادها به چشم نمی‌خورد.

سی‌ان‌ان در تمامی این گزارش خود تنها به گفته «شاهدان» و «منابع» استناد کرده و با بهانه «امنیت» از ذکر نام خودداری کرده است.

زمانی که در یک گزارش به یک منبع ارجاع داده می‌شود، طبیعتا اعتبار گزارش زمانی حاصل می‌شود که افراد و یا نهادهایی به جز تهیه کننده آن نیز بتوانند نوعی راستی‌آزمایی درباره ادعاها انجام دهند و یا اسناد و شواهد ارائه شده به حدی محکم باشند که جای هرگونه تردید و شبهه را برطرف کنند. ارائه شواهد و مدارک و حتی آمار کار دشواری نیست اما موضوع اعتبار سنجی آنها چه می‌شود؟

سوال این است که آیا فرد و نهادی به جز سی‌ان‌ان نیز امکان بررسی این شواهد را دارد؟ بررسی این شواهد ارائه شده تنها در مجموعه داخلی سیانان امکانپذیر است.

سیانان گزارش خود را به شیوه‌ای داستان‌وار آغاز می‌کند و به بیان نقل قول افرادی می‌پردازد که به هیچ عنوان مشخص نیست که آنها چه کسانی هستند، نامی از فردی به میان نمی‌آید، ارجاع به یک نهاد معتبر در این گزارش وجود ندارد.

سی‌ان‌ان حتی در روایت خود از پرونده آرمیتا عباسی، دائما از واژه‌هایی مانند ظاهرا و احتمالا استفاده می‌کند.

این شبکه خبری آمریکایی در بخشی از گزارش خود به ویدئوهایی ادعایی اشاره می‌کند که «ظاهرا» آزار جنسی «زنان معترض» در خیابان‌ها نشان دهند!

سی‌ان‌ان در پایان گزارش خود اذعان می‌کند برای گزارش خود به «منابع» و «بازماندگانی» که «آزادی و امنیت خود را برای گزارش آزار جنسی به خطر انداخته‌اند» متکی بوده است؛ این تنها توضیح سی‌ان‌ان از مدارکی است که گزارش خود را بر اسا آنها تهیه کرده است

در بررسی یک گزارش برای اثبات داده‌ها به عنوان مثال به اطلاعات منتشر شده از سوی یک نهاد دولتی ارجاع داده می‌شود که با مراجعه به آن نهاد می‌توان داده‌ها را راستی‌آزمایی کرد اما در گزارش اخیر اثری از اینگونه ارجاعات نیست.

سی‌ان‌ان در بخش‌های ابتدایی گزارش از فردی به نام «هانا» سخن می‌گوید و از ذکر نام وی به بهانه «امنیت» خودداری می‌کند؛ در طول گزارش روایت‌هایی از این فرد ادعایی مطرح می‌شود.

شاهدان دیگر نیز به همین ترتیب بدون هیچ نام و نشانی در این گزارش به چشم می‌خورند که سی‌ان‌ان از آنها روایت‌هایی را بازگو می‌کند.

اما این افراد چه کسانی هستند؟ آیا این افراد وجود خارجی دارند؟ چگونه می‌توان این ادعاها را راستی‌آزمایی کرد؟

ادعای آزار جنسی آرمیتا عباسی

اما نقطه اصلی گزارش جدید سی‌ان‌ان، مربوط به پرونده آرمیتا عباسی است.

در این گزارش به ادعای آزار جنسی «آرمیتا عباسی» اشاره شده و سی‌ان‌ان که گویا خود را «مرجع» می‌داند این ادعا را «تایید» کرده است.

اخیرا در فضای مجازی ادعاهایی در رابطه با دختری به نام «آرمیتا عباسی» منتشر شد مبنی بر اینکه بعد از یک هفته بازداشت، به بیمارستانی در کرج منتقل شده و در بیمارستان مشخص شده است که وی مورد تجاوز قرار گرفته است.

پیش از این «حسین فاضلی هریکندی»، رئیس کل دادگستری استان البرز بیان کرد: با توجه به گزارش سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، 2 نفر در شهرستان ساوجبلاغ دستگیر شدند که در اقاریر خود اعلام کردند فردی که به عنوان سرشبکه این دو نفر را برای انتشار فراخوان‌ها و مطالب در فضای مجازی هدایت و تغذیه می‌کرده است، خانمی به نام آرمیتا عباسی است.

وی افزود: پس از تفهیم اتهامات، این فرد به بازداشتگاه اعزام شد. وی در ایام بازداشت، اعلام کرد که روده‌هایش مشکل دارد که با توجه به ادعای وی با دستور قضایی، این خانم برای بررسی موضوع و درمان به بیمارستان امام علی (ع) کرج اعزام شد.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه ادعای تجاوز از اساس دروغ است، بیان کرد: پس از انجام معاینات پزشکی مشخص شد که این خانم از گذشته دارای مشکلات گوارشی مربوط به بیماری هموروئید بوده و در معاینات انجام شده مشخص شد که در حال حاضر مشکلی خاصی ندارد.

گزارش بیمارستان امام علی (ع) کرج از روند درمان آرمیتا عباسی

براساس اسناد و مدارک پزشکی خانم آرمیتا عباسی، این فرد در تاریخ 25 مهرماه سال جاری به بیمارستان امام علی (ع) - دانشگاه علوم پزشکی استان البرز - شهر کرج منتقل شده است و در ساعت 21:13 پذیرش و در بخش اورژانس بستری شده است.

پزشک معالج در خصوص مشکل بیمار در برگه شرح حال وی عنوان اسهال خونی ذکر کرده است، که از 3 روز پیش اسهال خونی آغاز و در هر روز 5 نوبت این حالت تکرار شده است، لذا بیمار در اتاق ایزوله بستری شده است.

گزارش بیمارستان نشان می‌دهد که بیمار از ضعف، بی حالی و خستگی در هنگام معاینه شکایت داشته است.

همچنین وی آب ریزش بینی، خشکی دهان، تپش قلب، درد در ناحیه زیر شکم و کمر درد از چند روز قبل از مراجعه به بیمارستان داشته است.

بیمار در هنگام بستری در بیمارستان امام علی (ع) در مورد سوابق بیماری خود قبل از بازداشت به سابقه هموروئید اشاره کرده است.

در ادامه پزشک بیمار را از ناحیه مربوطه مورد معاینه قرار داده که هیچگونه خونی در معاینه از این ناحیه مشاهده نشد.

در مشاوره با متخصص جراحی عمومی در معاینه بعمل آمده شکم نرم بوده است و علایم شکم حاد جراحی نداشته است که به پزشک معالج توصیه شده که در صورت خون ریزی فعال گوارشی و درد شدید شکم و اختلال در فشار خون و ضربان قلب به جراح اطلاع داده شود.

در مشاوره با متخصص زنان در معاینه به عمل آمده آثار غیر طبیعی گزارش نشده است.

همچنین، در مشاوره با متخصص پزشکی قانونی شاغل در بیمارستان به سابقه قبلی هموروئید اشاره شده است. در هنگام معاینه بیمار هوشیار بوده و علائم حیاتی طبیعی داشته است، آثار ضرب و جرح وجود نداشته و از مشکل آزار از هرنوعی شکایت نداشته است.

نتیجه سونوگرافی از شکم و لگن به این صورت است که در کبد، کیسه صفرا، مجاری صفراوی، پانکراس، طحال، کلیه‌ها و ضمائم رحمی مورد غیر طبیعی دیده نمی‌شود؛ همچنین نوار قلبی بیمار نیز نکته غیرطبیعی خاصی نداشته است.

طبق گزارش پرستاری بیمار به اتفاق همراهان پس از عدم رضایت برای انجام آندوسکوپی تمایل به ماندن در بیمارستان نداشته و با رضایت شخصی و با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شده است.

بیمار در ملاقات و معاینات توسط پزشکان متخصص داخلی، فوق تخصص گوارش، متخصص جراحی، متخصص زنان و متخصص پزشکی قانونی شاغل در بیمارستان شکایت و اظهار تالم غیر از موارد ذکر شده بالا نداشته است و این موضوع در پرونده کتبا قید شده است.

همچنین در معاینات جسمی انجام شده توسط پزشکان فوق الذکر نیز علائم و آثار غیر طبیعی گزارش نشده است.

سی‌ان‌ان در تایید ادعای خود مبنی بر تجاوز جنسی به آرمیتا عباسی به مدارک و نقل قول‌هایی مبهم بسنده می‌کند؛ این شبکه خبری از الفاظی مبهم در گزارش خود استفاده می‌کند که دلیلی محکمی برای آنها وجود ندارد.

سی‌ان‌ان در گزارش خود علاوه بر نقل قول به اصطلاح شاهدان برای واقعی جلوه دادن، به جنبه‌های بصری نیز روی آورده و با استفاده از ابزارهای گرافیکی سعی در انتقال بیشترین تاثیر داشته است.

اقدامی سازماندهی شده از بالاترین سطوح جامعه آمریکا

مطرح کردن اتهامی اینگونه را نمیتوان تنها به یک نهاد منفرد و یا یک رسانه نسبت داد و به نظر می‌رسد که یک شبکه سازماندهی شده در پشت آن قرار دارد که از بالاترین سطوح نهادهای دولتی یک و یا چند کشور نشات می‌گیرد.

بلافاصله در پی انتشار گزارش ادعایی سی‌ان‌ان درباره آزار جنسی بازداشت شدگان در ایران، مقامات آمریکا از بالاترین سطوح در اقدامی هماهنگ این موضوع را برجسته کرده و به آن می‌پردازند.

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، بلافاصله به انتشار این گزارش واکنش نشان داده و بدون ارائه هیچگونه مدرکی بار دیگر این اتهام را علیه ایران مدرک می‌کند.

«رابرت مالی»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز پس از «ند پرایس»، با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود به این موضوع واکنش نشان می‌دهد.

«مالی» نیز بدون ارائه مدرکی قابل استناد، از گزارش ادعایی سی‌ان‌ان حمایت کرده و به تکرار اتهامات علیه ایران می‌پردازد.

این واکنش‌ها نشان از سناریویی است که پیش از این به نگارش درآمده و گزارش سی‌ان‌ان بخشی از آن بوده است؛ در روز های آینده به طور قطع ادامه این سناریو از سوی نهادهای غربی دنبال خواهد شد.

CNN اعتبار خود را پای دروغ تجاوز به آرمیتا عباسی گذاشت + سند 2
CNN اعتبار خود را پای دروغ تجاوز به آرمیتا عباسی گذاشت + سند 3
CNN اعتبار خود را پای دروغ تجاوز به آرمیتا عباسی گذاشت + سند 4