دوشنبه 5 آذر 1403

اعتدال را ببین، اصلاحات را پسند کن!/ فاجعه‌ای بدتر از متروپل برای اهوازی‌ها

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
اعتدال را ببین، اصلاحات را پسند کن!/ فاجعه‌ای بدتر از متروپل برای اهوازی‌ها

نزدیک به 2 هزار مورد حیوان‌گزیدگی طی یکسال در اهواز در حالی رخ می‌دهد که گفته می‌شود درمان هر مورد گاز گرفتگی سگ بین 30 تا 40 میلیون ریال (سه تا چهار میلیون تومان) برای مردم هزینه دارد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

درمان

فاجعه‌ای بدتر از متروپل برای اهوازی‌ها

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفته است: حمله سگ‌های ولگرد به یک نوجوان 17 ساله در اهواز وی را راهی بیمارستان کرد.

به گزارش ایرنا، دکتر عرفان مردانی روز دوشنبه گذشته در خبری که ساعاتی قبل از ریزش ساختمان متروپل در آبادان منتشر شد، گفت: این نوجوان در حال فرار از حمله سگ‌های ولگرد بود که با یک خودرو برخورد کرده و هم اکنون در بخش مراقبت ویژه بستری است.

وی افزود: بعد از درگذشت استاد دانشگاه آزاد اهواز در سال گذشته در پی فرار از حمله سگ‌های ولگرد، این دومین حادثه جدی ناشی از حمله سگ‌ها در اهواز است.

مردانی گفته است: دستگاه‌های مسئول باید پاسخ دهند که تاکنون برای حل این معضل چه اقدام موثری انجام داده‌اند؟!

در سال گذشته بیش از یک هزار و 900 مورد حیوان گزیدگی در اهواز رخ داده است.[1]

*نزدیک به 2 هزار مورد حیوان‌گزیدگی اهوازی‌ها که اکثریت آن ناشی از حملات سگ بوده در حالی است که تعداد حادثه‌دیدگان در واقعه تلخ ریزش ساختمان متروپل در آبادان بسیار کمتر است.

فلذا یک مقایسه ساده عقلانی نشان می‌دهد که اگرچه حادثه ریزش ساختمان در آبادان دردناک است و بایستی حتما با عوامل و مسببان آن برخورد شود؛ اما فاجعه‌ای به نام جولان سگ‌های ولگرد در اهواز و تهران و قم و سایر شهرهای کشور که آسیب‌های جانی و مالی بسیاری را شامل مردم کشور کرده بسیار هولناکتر از تبعات حادثه ریزش یک ساختمان است.

و مسئولان امر حتما بایستی فکری به حال این قضیه بکنند و بین حملات توییتری و امنیت و جان مردم یکی را انتخاب کنند.

پیش از این گزارش دیگری درباره حملات سگ‌ها در استان قم منتشر شد که می‌گفت تنها در طول یکسال 320 مورد حمله سگ‌های صاحب‌دار به مردم در استان قم رخ داده است.[2]

لازم به ذکر است که آسیب‌های جانی سگ‌های ولگرد و صاحبدار برای مردم در حالی است که سگ‌ها آسیب‌های زیادی را برای محیط زیست نیز ایجاد کرده‌اند.

آسیب‌هایی از ایجاد بیماری برای انسان‌ها در محیط‌های شهری تا بر هم زدن چرخه‌های زیستی گونه‌های مختلف جانوری در محیط زیست که باید برای آنها نیز اقدامات عاجلی را در دستور کار قرار داد.

***

معاون اول روحانی می‌گوید یاد اصلاحات بخیر...

اعتدال را ببین، اصلاحات را پسند کن!

اسحاق جهانگیری، از مقامات دولت اصلاحات و معاون اول دولت اعتدال، طی یادداشتی پیرامون سالگرد انتخابات دوم خرداد سال 76، نوشته است:

"سالگرد دوم خرداد و سرآغاز دولت اصلاحات است؛ دولتی که بهترین عملکرد اقتصادی را در میان دولتهای چهل سال اخیر داشت. هر چند ربع قرن از آن روز می‌گذرد، اما تجربه دوران اصلاحات و دوم خرداد هنوز هم برای جامعه و دولتمردان امروز می‌تواند راهگشا باشد؛ دولتی که تنش‌های خارجی را به حداقل رساند، در عرصه‌های فرهنگی و علمی امکان بروز خلاقیت و شکوفایی را به جوانان داد، سطح مشارکت آحاد و گروه‌های اجتماعی را در توسعه کشور بالا برد و اقتصاد را به‌خوبی سامان داد. این دولت برنامه سوم را که به عنوان برنامه اصلاح ساختاری نام گرفت، تدوین، تصویب و اجرا کرد که شاخص‌های عملکرد آن در میان همه برنامه‌های توسعه بسیار درخشان است."

به گزارش جماران، او در خاتمه نیز می‌نویسد: پیشرفت اقتصادی آن سال‌ها را مدیون این شرایطی بودیم که دولت اصلاحات رقم زد. امروز هم اگرچه شرایط تحریم، مشکلات اقتصادی را تشدید کرده است، اما هنوز هم می‌توان از تجربه آن سال‌ها بهره گرفت. یاد باد آن روزگاران یاد باد.[3]

*ما به مخاطبان محترم پیشنهاد می‌کنیم که پس از خوانش این اظهارات جهانگیری به 2 سؤال بیاندیشند و یا در صورت امکان پاسخ آنها را از آقای جهانگیری مطالبه کنند:

یکم: اگر آنچه جهانگیری درباره بهینه بودن عملکرد اقتصادی دولت اصلاحات ادعا می‌کند صحت دارد پس چرا مردم در انتخابات دولت نهم که پس از دولت اصلاحات و در سال 84 برگزار شد؛ نه تنها هیچ چهره اصلاح‌طلب و یا حتی متمایلی به جریان چپ را انتخاب نکردند بلکه به منتهی‌الیه قطب مخالف اصلاح‌طلبان یعنی "محمود احمدی‌نژاد" رأی دادند و چرا مردم از سال 84 به اینسو هرگز و در هیچ انتخاباتی بصورت اکثریتی به اصلاح‌طلبان رأی نداده‌اند؟

به سخن دیگر اینکه چرا مردم نخواسته‌اند آن شکوفایی اقتصادی که آقای جهانگیری ادعا می‌کند، تکرار شود؟!

و دوم: اگر ادعای جهانگیری راست است و "هنوز هم می‌توان از تجربه آن سال‌ها بهره گرفت"(!) پس چرا این تجربه‌ی مشعشع اقتصادی در دولت اعتدال که جایگزین خلف اصلاح‌طلبان بود و رجال اصلی آن نیز همگی بالاتفاق اصلاح‌طلب بودند؛ نصب‌العین قرار نگرفت؟

یعنی چرا آقای جهانگیری چیزی را برای شرایط کشور تجویز می‌کند که خود در طول 8 سال معاون اولی دولت روحانی حاضر به تکرار آن نبوده است؟

این سوال البته یک فرض دیگر هم دارد. و آن اینکه شاید جهانگیری و دوستان او در دولت اعتدال مدل اقتصادی اصلاحات را پیاده‌سازی کردند که به فرجام "کارنامه مردودی" در پایان دولت اعتدال ختم شد...

***

1_ irna.ir/xjJvDT

2_ http://www.qomna.com/paper/window/print.php?id=78720

3_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1552884

اعتدال را ببین، اصلاحات را پسند کن!/ فاجعه‌ای بدتر از متروپل برای اهوازی‌ها 2